Connect with us

Novetats discogràfiques

ENRIKE HURTADO i TZESNE publiquen nou EP el 16 de febrer

Publicat fa

el

Quinze anys després de la seva última aventura compartida, (Rekalde, 2008) Enrike Hurtado i Tzesne tornen a unir forces en aquest nou EP, titulat «Cartografias».

Visionaris de la música d’avantguarda, les arts sonores i l’electrònica experimental a la península ibèrica; així com referents de l’industrial i de l’ambient; Tzesne ha publicat dotze treballs d’estudi fins ara, ha protagonitzat accions d’activisme i de manipulació audiovisual juntament amb Paralux, col·laborat en bandes tan oposades com Gutural i guZural, té treballs amb el pseudònim de KKOPU i fins i tot amenaça amb sortir-se’n de tot amb una nova proposta, que portarà per nom WIIZRAD… Seva és una incessant reguera de llançaments i col·laboracions que ha vist la llum en segells propis (SeriesNegras) i aliens, com Abgurd, Drone, TIBProd, Mystery Sea o Eclectic Reactions (l’últim d’ells «Segmentos», Repetidor 2022). Per part seva Enrike Hurtado, a més de col·laborar amb Miguel A. García, Ibon RG, Thor Magnusson o el cineasta experimental Jorge Núñez, ha realitzat un doctorat per la Universitat del País Basc sobre la relació entre la música experimental i l’antiga tradició percussiva basca de la txalaparta, ha publicat diverses obres amb el seu propi nom, així com sota els pseudònims Bazterrak i Azunak en segells com Crystalmine, Eclectic Reactions, Pa i roses, Antena Br, Larraskito i Ixi-Audio. El seu darrer treball, «20.20», va sortir amb Repetidor el 2023.

Ara, el cos sonor de l’obra electrònica que ens ocupa suposa un exemple magistral d’estructuralisme conceptual. Doncs l’elegància i la dicció tan austera amb què el duo dóna forma a cadascuna de les cartografies aquí incloses no amaga ni molt menys cap de les estimulants textures que sobresurten de la seva forma minimal. És així, segurament, com aconsegueixen condensar l’enorme magnetisme que ostenten cadascuna d’elles, en collages que es completen amb captures i text apropiat que es projecten contra el llenç de la semàntica postindustrial (llenguatge que ambdós artistes dominen a la perfecció). Aquesta música és enigmàtica i, com un pàlpit, els seus polsos ressonen punxants però reverberen indefinits… excitant amb això la nostra elucubració des dels confins de la interpretació. Sota el seu influx reproduïm associacions en cadena que concatenen ficció i realitat i (com si d’un orbe híbrid es tractés) el seu so ens recorda la inconsciència del somni, quan la percepció alterada desdibuixa els límits entre allò tangible i allò potencial (allò teòric i allò possible), alliberant d’una vegada la nostra intuïció. Gaudiu-ne.

Novetats discogràfiques

“Tot és molt difícil”, avançament del nou disc d’en Joan Colomo

Published

on

By

Tot és molt difícil’ podria ser la típica cançoneta que vas cantant dins el teu cap cada cop que t’adones que no controles la majoria d’elements que configuren el teu dia a dia. Arribar a final de mes o entendre la pàgina web de la Renfe poden convertir-se en tasques d’una dificultat titànica. La revolució tecnològica suposadament ens havia de facilitar les coses, però la vida moderna és una gimcana que et posa a prova constantment. Amb un punt d’exageració i amb un embolcall acústic aquesta és la cançó que obrirà TECNO REALISTA, el nou disc del cantautor de Sant Celoni.

També sobre el pre-order de l’edició limitada de TECNO REALISTA, una preciosa edició en vinil i carpeta semi-envernissada. En aquesta ocasió, la discogràfica Montgri intentarà no enviar els discs per missatgeria o correu postal. Aviat donaran detalls de com recollir les còpies.

Joan Colomo és, sens dubte, un dels músics més prolífers, talentosos i carismàtics de la música catalana de l’última dècada. Segurament, també, és un dels escriptors de cançons més àcids i punyents que tenim a casa nostra. Un Ray Davies escorredís i de mirada capcota que, de mica en mica, sense fer gaire soroll i com qui no vol la cosa, ha anat acumulant un cançoner popular propi replè d’himnes atemporals que ens expliquen el dia a dia de la nostra crua i melancòlica realitat.

El podrem veure en directe el pròxim 5 de maig al Festival MiniBeat de Granollers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.