Connect with us

Novetats discogràfiques

Tornen els Derby Motoreta’s Burrito Kachimba amb un single, tercer LP i propers concerts

Publicat fa

el

La banda que va inventar tot un gènere tornarà aquest 2024 amb un tercer i esperadíssim àlbum “Bolsa Amarilla i Piedra Potente”, de nou de la mà de Primavera Labels i Universal Music, que ens arribarà el divendres 5 d’abril. El proper divendres 9 de febrer podrem gaudir d’un primer avançament, “La Fuente”.

Mentrestant, Derby Motoreta’s Burrito Kachimba anuncia també les primeres dates de tornar als escenaris aquest proper abril: divendres 12 a Salamandra, L’Hospitalet, Barcelona, dins de la programació de Curtcircuit; el dijous 18 a la Sala But de Madrid i el divendres 26 a la Sala Custom de Sevilla.

Des que van irrompre en escena cap al 2019 amb un debut homònim tan sorprenent com el seu nom, Derby Motoreta’s Burrito Kachimba no només s’han convertit en la gran esperança del rock patri. Tampoc no han parat quiets un moment. Després d’aquell tret de sortida, van arribar col·laboracions tan aplaudides com les de Rocío Márquez o Kiko Veneno, un concert darrere l’altre que la banda sempre vivia com si fos l’últim, un segon àlbum —el catedralici “Hilo Negro”— que els acabava de fer pujar al capdamunt, una nominació als Premis Goya per la banda sonora de “Las Leyes de la Frontera”, gires pels EUA, Argentina, Xile i Mèxic, imatge de la recent campanya de Cruzcampo… A finals de l’any passat , la banda va decidir prendre’s una pausa més que necessària. “Després de dos discos i una banda sonora més la voràgine d´una extensíssima gira podíem per fi aturar un moment, prendre alè i centrar-nos en la composició del que és el disc més important de la nostra carrera”.

Així d’expeditius i sincers es mostren ells mateixos, sabedors que un tercer àlbum és poca broma. “Bolsa Amarilla y Piedra Potente”, que així es dirà aquesta nova entrega kinkidélica i que es publicarà el divendres 5 d’abril, promet aprofundir en les moltes virtuts d’aquell so tan personal que van fer de l’esmentat “Hilo Negro” el disc de hard rock que es mereixia la generació de Tik Tok: incendiaris riffs de guitarra, percussions monolítiques i unes dinàmiques expansives tan hereves de Hawkwind com coetànies de King Gizzard & The Lizard Wizard. Però el proper de Derby Motoreta’s Burrito Kachimba també vaticina més d’una sorpresa. “En aquest disc hem buscat molt més la melodia com a element diferenciador”, ens avisen. “Conté més cançons tancades, més precises, més al lloc, a més de més d’un rebombori estètic”.

Com a prova, bé val una cançó: “La Fuente”, el primer senzill extret de l’àlbum i que veurà la llum el proper 9 de febrer. Un brutal avançament que presagia la tempesta sònica que hi ha en arribar. “Ha estat una cosa unànime a l’hora de plantejar-la com a primer single, és una bona mostra del que conté el disc”, confessa la banda. “Ens encanta la força que ha anat prenent al local d’assaig ia l’estudi, així com aquesta apoteosi final on morirà la cançó”.

I ja que parlem d’apoteosi, no hi ha millor que la que vivim als directes de Derby Motoreta’s Burrito Kachimba! Coincidint amb l’anunci d’aquest primer senzill, ja podem conèixer les tres primeres dates del retorn de la banda als escenaris, totes a l’abril: el divendres 12 visitaran la Sala Salamandra a l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona, dins la programació de Curtcircuit; el dijous 18 a la Sala But de Madrid i el divendres 26 a la Sala Custom de Sevilla.

Novetats discogràfiques

HEAL juguen amb el nu metall a “The Shiver”, segon single del seu LP debut

Published

on

By

“The Shiver” és el segon avançament del nou disc de HEAL, un nou pas a l’etapa més madura de la banda, plena de matisos i textures combinades amb atí, una pulsió nostàlgica de caràcter universal i un mur de so que obrirà les portes a la emoció.

La composició de “The Shiver” va sorgir de manera inesperada durant un assaig. Tot va començar mentre el quartet parlava de les bandes de nu metall que solien escoltar a la seva adolescència, com Limp Bizkit, Linkin Park, Deftones i Korn. Entre rialles, van començar a improvisar amb aquestes influències i, de cop i volta, va sorgir l’estrofa de la cançó. Un riff de guitarra esmolat es repetia en loop, acompanyat d’una base on el baix entrava i sortia, característic d’aquest estil musical. Al final de l’assaig tenien pràcticament acabat el tema.

“The Shiver” és una reflexió profunda sobre la vida i els seus secrets, com un calfred. La cançó qüestiona on queda tota la fe lliurada i la cursa que ens van dir que havíem de córrer, i es pregunta pels nostres somnis perduts. És una crítica al sistema que ens atrapa i desconnecta de la nostra brillantor i poder, recordant-nos la importància de la lluita.

Després de “BCN Breakdowns”, EP debut que donava a conèixer la formació barcelonina, HEAL s’endinsen en una nova etapa en què partint de referències com l’indie folk malenconiós de Big Thief, el dolor de Phoebe Bridgers o la intimitat d’Angel Olsen, passats per un filtre slowcore d’ascendent noventer. Influències perfectes, però un so únic.

“The Shiver” ha estat gravada i barrejada per Paco Loco a Paco Loco Studios durant el mes de desembre de 2023 al Puerto de Santa Maria, Cadiz. Masteritzada per Mario Miguel García Alberni a Kadifòrnia, Cadiz al gener 2024. Artwork per Julen Alberdi.

Poques vegades ens havia deixat tan sorpresos la pulsió que desprèn la música d’una banda que només té un EP publicat i un parell d’anys de recorregut.

La cosa té truc: Laia Vehí, Dani Ambrosí, Edu Mató i Raúl Pérez no són uns esdevenidors, i aquesta seguretat es consolida en cadascun dels passos que els barcelonins HEAL estan fent. El que heu sentit fins ara només és la punta de l’iceberg. Procedents de formacions com Wind Atlas, North State, Wann i Glitterhouse, s’ajunten ara en aquest nou projecte per explorar, cadascun des de les seves pròpies influències, en aquest nou projecte conjunt on el nexe d’unió és la creativitat i l’emoció. I aquesta última és desbordant.

Residents a Fabra i Coats: Fàbrica de creació de l’Institut de Cultura de Barcelona des del 2021, HEAL han desenvolupat un so propi, totalment únic, fitxant per Primavera Labels i actuant a festivals de la talla de Primavera Sound, Weekender o cicles com Sessió Vermut.

Concerts,
14/06/2024 @ Figueres – 66 Butaques. Entrada gratuita
28/06/2024 @ Espai Vapor – Festa Major de Terrassa. Entrada gratuita
28/09/2024 @ Maó – Cranc Festival. Entrades

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.