Connect with us

Novetats discogràfiques

Tornen els Derby Motoreta’s Burrito Kachimba amb un single, tercer LP i propers concerts

Publicat fa

el

La banda que va inventar tot un gènere tornarà aquest 2024 amb un tercer i esperadíssim àlbum “Bolsa Amarilla i Piedra Potente”, de nou de la mà de Primavera Labels i Universal Music, que ens arribarà el divendres 5 d’abril. El proper divendres 9 de febrer podrem gaudir d’un primer avançament, “La Fuente”.

Mentrestant, Derby Motoreta’s Burrito Kachimba anuncia també les primeres dates de tornar als escenaris aquest proper abril: divendres 12 a Salamandra, L’Hospitalet, Barcelona, dins de la programació de Curtcircuit; el dijous 18 a la Sala But de Madrid i el divendres 26 a la Sala Custom de Sevilla.

Des que van irrompre en escena cap al 2019 amb un debut homònim tan sorprenent com el seu nom, Derby Motoreta’s Burrito Kachimba no només s’han convertit en la gran esperança del rock patri. Tampoc no han parat quiets un moment. Després d’aquell tret de sortida, van arribar col·laboracions tan aplaudides com les de Rocío Márquez o Kiko Veneno, un concert darrere l’altre que la banda sempre vivia com si fos l’últim, un segon àlbum —el catedralici “Hilo Negro”— que els acabava de fer pujar al capdamunt, una nominació als Premis Goya per la banda sonora de “Las Leyes de la Frontera”, gires pels EUA, Argentina, Xile i Mèxic, imatge de la recent campanya de Cruzcampo… A finals de l’any passat , la banda va decidir prendre’s una pausa més que necessària. “Després de dos discos i una banda sonora més la voràgine d´una extensíssima gira podíem per fi aturar un moment, prendre alè i centrar-nos en la composició del que és el disc més important de la nostra carrera”.

Així d’expeditius i sincers es mostren ells mateixos, sabedors que un tercer àlbum és poca broma. “Bolsa Amarilla y Piedra Potente”, que així es dirà aquesta nova entrega kinkidélica i que es publicarà el divendres 5 d’abril, promet aprofundir en les moltes virtuts d’aquell so tan personal que van fer de l’esmentat “Hilo Negro” el disc de hard rock que es mereixia la generació de Tik Tok: incendiaris riffs de guitarra, percussions monolítiques i unes dinàmiques expansives tan hereves de Hawkwind com coetànies de King Gizzard & The Lizard Wizard. Però el proper de Derby Motoreta’s Burrito Kachimba també vaticina més d’una sorpresa. “En aquest disc hem buscat molt més la melodia com a element diferenciador”, ens avisen. “Conté més cançons tancades, més precises, més al lloc, a més de més d’un rebombori estètic”.

Com a prova, bé val una cançó: “La Fuente”, el primer senzill extret de l’àlbum i que veurà la llum el proper 9 de febrer. Un brutal avançament que presagia la tempesta sònica que hi ha en arribar. “Ha estat una cosa unànime a l’hora de plantejar-la com a primer single, és una bona mostra del que conté el disc”, confessa la banda. “Ens encanta la força que ha anat prenent al local d’assaig ia l’estudi, així com aquesta apoteosi final on morirà la cançó”.

I ja que parlem d’apoteosi, no hi ha millor que la que vivim als directes de Derby Motoreta’s Burrito Kachimba! Coincidint amb l’anunci d’aquest primer senzill, ja podem conèixer les tres primeres dates del retorn de la banda als escenaris, totes a l’abril: el divendres 12 visitaran la Sala Salamandra a l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona, dins la programació de Curtcircuit; el dijous 18 a la Sala But de Madrid i el divendres 26 a la Sala Custom de Sevilla.

Novetats discogràfiques

“Tot és molt difícil”, avançament del nou disc d’en Joan Colomo

Published

on

By

Tot és molt difícil’ podria ser la típica cançoneta que vas cantant dins el teu cap cada cop que t’adones que no controles la majoria d’elements que configuren el teu dia a dia. Arribar a final de mes o entendre la pàgina web de la Renfe poden convertir-se en tasques d’una dificultat titànica. La revolució tecnològica suposadament ens havia de facilitar les coses, però la vida moderna és una gimcana que et posa a prova constantment. Amb un punt d’exageració i amb un embolcall acústic aquesta és la cançó que obrirà TECNO REALISTA, el nou disc del cantautor de Sant Celoni.

També sobre el pre-order de l’edició limitada de TECNO REALISTA, una preciosa edició en vinil i carpeta semi-envernissada. En aquesta ocasió, la discogràfica Montgri intentarà no enviar els discs per missatgeria o correu postal. Aviat donaran detalls de com recollir les còpies.

Joan Colomo és, sens dubte, un dels músics més prolífers, talentosos i carismàtics de la música catalana de l’última dècada. Segurament, també, és un dels escriptors de cançons més àcids i punyents que tenim a casa nostra. Un Ray Davies escorredís i de mirada capcota que, de mica en mica, sense fer gaire soroll i com qui no vol la cosa, ha anat acumulant un cançoner popular propi replè d’himnes atemporals que ens expliquen el dia a dia de la nostra crua i melancòlica realitat.

El podrem veure en directe el pròxim 5 de maig al Festival MiniBeat de Granollers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.