Connect with us

Novetats discogràfiques

MARIA JAUME estrena el nou single “Trista a Miami” amb Julieta

Publicat fa

el

Maria Jaume estrena avui dimecres el nou single “Trista a Miami”, que compta amb la participació de la cantant Julieta com a artista convidada. Ja sona a totes les plataformes.

Era com estar
trista, trista, trista a Miami
fugint entre aeroports i escenaris
com una ona, com un tsunami
dins una postal
trista, trista, trista a Miami
pensant en tu des d’un altre horari

“Trista a Miami” és el darrer avançament del tercer àlbum de Maria Jaume, que publicarà el 15 de març, amb què s’endinsa en un territori pop cada vegada més electrònic i vibrant, seguint l’estela dels anteriors singles Mala viaXin-xin i bye bye o Ressaca a sa platja.

El nou treball ha estat produït per Lluís Cabot (Da Souza) amb la col·laboració de Pau Riutort, mescles de Joan Borràs (Oques Grasses) i masterització de Victor Garcia.

La presentació oficial en viu tindrà lloc el 22 de març a l’Auditori de Girona. La gira seguirà el 10 d’abril a la sala Apolo [2] de Barcelona, mentre que el primer concert a Mallorca serà el 20 d’abril al Teatre Principal d’Inca, tots amb entrades ja a la venda. També ha confirmat la presència en esdeveniments com el Primavera Sound, el Festival Maig, el Mobofest o la festa d’aniversari del Vida Festival.

MARIA JAUME
Primers concerts 2024
22/3 Girona · Auditori
10/4 Barcelona · Sala Apolo [2]
20/4 Inca · Teatre Principal
28/4 Terrassa · Nova Jazz Cava
3/5 Sant Feliu de Llobregat · Ateneu Santfeliuenc
11/5 Vilanova i la Geltrú · Festa 10 anys Vida Festival
24/5 Santa Coloma de Queralt · Festival Maig
29/5 Barcelona · Primavera Sound / Parc del Fòrum
27/7 Porreres · Mobofest
15/8 Maó · Es Claustre

Novetats discogràfiques

HEAL juguen amb el nu metall a “The Shiver”, segon single del seu LP debut

Published

on

By

“The Shiver” és el segon avançament del nou disc de HEAL, un nou pas a l’etapa més madura de la banda, plena de matisos i textures combinades amb atí, una pulsió nostàlgica de caràcter universal i un mur de so que obrirà les portes a la emoció.

La composició de “The Shiver” va sorgir de manera inesperada durant un assaig. Tot va començar mentre el quartet parlava de les bandes de nu metall que solien escoltar a la seva adolescència, com Limp Bizkit, Linkin Park, Deftones i Korn. Entre rialles, van començar a improvisar amb aquestes influències i, de cop i volta, va sorgir l’estrofa de la cançó. Un riff de guitarra esmolat es repetia en loop, acompanyat d’una base on el baix entrava i sortia, característic d’aquest estil musical. Al final de l’assaig tenien pràcticament acabat el tema.

“The Shiver” és una reflexió profunda sobre la vida i els seus secrets, com un calfred. La cançó qüestiona on queda tota la fe lliurada i la cursa que ens van dir que havíem de córrer, i es pregunta pels nostres somnis perduts. És una crítica al sistema que ens atrapa i desconnecta de la nostra brillantor i poder, recordant-nos la importància de la lluita.

Després de “BCN Breakdowns”, EP debut que donava a conèixer la formació barcelonina, HEAL s’endinsen en una nova etapa en què partint de referències com l’indie folk malenconiós de Big Thief, el dolor de Phoebe Bridgers o la intimitat d’Angel Olsen, passats per un filtre slowcore d’ascendent noventer. Influències perfectes, però un so únic.

“The Shiver” ha estat gravada i barrejada per Paco Loco a Paco Loco Studios durant el mes de desembre de 2023 al Puerto de Santa Maria, Cadiz. Masteritzada per Mario Miguel García Alberni a Kadifòrnia, Cadiz al gener 2024. Artwork per Julen Alberdi.

Poques vegades ens havia deixat tan sorpresos la pulsió que desprèn la música d’una banda que només té un EP publicat i un parell d’anys de recorregut.

La cosa té truc: Laia Vehí, Dani Ambrosí, Edu Mató i Raúl Pérez no són uns esdevenidors, i aquesta seguretat es consolida en cadascun dels passos que els barcelonins HEAL estan fent. El que heu sentit fins ara només és la punta de l’iceberg. Procedents de formacions com Wind Atlas, North State, Wann i Glitterhouse, s’ajunten ara en aquest nou projecte per explorar, cadascun des de les seves pròpies influències, en aquest nou projecte conjunt on el nexe d’unió és la creativitat i l’emoció. I aquesta última és desbordant.

Residents a Fabra i Coats: Fàbrica de creació de l’Institut de Cultura de Barcelona des del 2021, HEAL han desenvolupat un so propi, totalment únic, fitxant per Primavera Labels i actuant a festivals de la talla de Primavera Sound, Weekender o cicles com Sessió Vermut.

Concerts,
14/06/2024 @ Figueres – 66 Butaques. Entrada gratuita
28/06/2024 @ Espai Vapor – Festa Major de Terrassa. Entrada gratuita
28/09/2024 @ Maó – Cranc Festival. Entrades

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.