Connect with us

Festival

Arriba la 7a edició del FESTIVAL MINIBEAT, música i cultura alternativa per crear nous adeptes al fascinant món de la cultura underground

Publicat fa

el

El pròxim 5 de maig arriba la 7a edició del Festival MiniBeat, organitzat per l’associació l’Arcada Koncerts amb el suport de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. El Festival MiniBeat és un espai ideal per gaudir en família i amics de la millor música alternativa del moment, en horari diürn, de 10.30 h a 19 h.

Com cada any, el festival ret homenatge a un personatge/banda que han marcat la història de la música, Ramones, The Cure, David Bowie, l’Elvis Presley, Sex Pistols i les Pussy Riot han estat les bandes escollides en anteriors edicions, i aquest any la protagonista és la carismàtica i lluitadora Tina Turner.

7 ESCENARIS PER GAUDIR DE TOT UN DIA DEDICAT A LA MÚSICA ALTERNATIVA
Aquest any 2024 hi haurà un total de 7 escenaris distribuïts per tot el recinte de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. Gran part de les activitats es faran a l’exterior. Hi comptarem amb bandes tan espectaculars com:

JOAN COLOMO, no hi ha gaire lloc per l’optimisme a “Tecno Realista”, el vuitè disc de Joan Colomo, que ens presentarà al MiniBeat. Un recull de melodies amables que contrasten amb un missatge incòmode i de vegades fins i tot desesperançador. Els mítics G.A.S DRUMNERS, en plena gira pels seus 25 anys a la carretera i amb un directe espectacular. THE BLACK WIZARDS, considerada per la crítica especialitzada com la millor banda de psicodèlia d’Europa. Vam venir al Festival Fusiònica de fa 2 edicions, i reafirmem al 100% que ho són! Amb dues paraules BRU-TALS. Els del Baix Montseny REMEI DE CA LA FRESCA ho peten allà on van amb un directe dinàmic i especial; no podien faltar a la cita!. Enamorats dels PERRO PACHINGO i de la seva RumbaCore! Són una banda única que, a més, ens presentarà el seu nou disc “Volem pa amb odi”. No podia faltar al MiniBeat una bona dosi de punk rock melòdic. Els PAÜRA són directes i contundents, el seu missatge cala molt endins. Els australians SUNFRUITS, que passen per les nostres contrades, i faran parada a Granollers, amb la seva psicodèlia en forma d’himne indie-pop. Després de trencar molts amplificadors al llarg de la seva dilatada carrera, ara els ZEPHYR LAKE es “calmen” i vénen al MiniBeat a celebrar la vida amb uns riffs espaterrants. FUINHA. Contents de veure el retorn als escenaris d’una banda que fa vint anys hauria d’haver marcat tendència. VICKY L’ARRÒS. És un projecte molt especial, del qual no trobem paraules per definir-lo. Simplement heu de venir i veure el seu directe!. Els SEVERIAN conduiran l’Escola del Rock i ens oferiran una selecció del seu millor repertori de rock alternatiu. Aquest any, el MiniBeat dedica una especial atenció a les bandes granollerines emergents d’aquest any: THE CRÜX, amb el seu rock fosc i positiu, i les BURXA, un duo quasi instrumental, amb un so que recorda tant al grunge i al punk dels ’90 com al stoner i al doom actual.

La vessant electrànica d’aquesta edició, l’ELECTROBEAT s’emplaçarà entre l’escenari de la Tèrmica i l’escenari Escurçó Negre. Comptarem amb:

IOU3R. Trio que després de posar punt final al seu anterior projecte (lo:muêso), van decidir emprendre un nou projecte on abocar tota l’energia acumulada i experimentar amb noves sonoritats. BEE BOYS que, amb una clara influència del Krautrock alemany dels ’70, ens farà ballar sense parar. TROMPETA és Balty Albiol, també conegut per ser el cantant i baixista de KLS, la brutal banda de hardcore extrem i experimental que ens ha destrossat els cervells innombrables vegades amb els seus directes aclaparadors.  ZÓNULA és en Rober, membre del col·lectiu agermanat Ojala este mi bisi, que ens portarà un directe amb artefactes analògics, girant potenciòmetres, suant circularies o inventant xaladures que produeixin o que facin mutar el so. CRIA CUERVOSla banda de “RAP Bastardo” ens vindrà a presentar el seu nou àlbum “Flow Cósmico”, on el rap, el rock, el dnb i el punk es donen de la mà per fer de vehicle de la seva poesia underground. VICTOR SEGUNDOens presentarà la nova maqueta “TODO VA BIEN”, el seu novè treball en solitari. Ritmes de rap clàssic i reggae, alegres, que contrasten amb lletres depressives i carregades de contingut polític, ironia i mala llet. Per acabar la llarga llista d’actuacions, MC’S EN ESTAT SALVATGE, hip hop des de Les Guilleries/Montseny i Guinarbronx/Alicompton. Bona barreja i bones mètriques per lluitar contra el sistema.

ACTIVITATS PARAL·LELES
En la programació d’activitats paral·leles d’aquest any, el MiniBeat comptarà amb els clàssics del festival, el taller de pintura i dibuix “do it yourself”. Com cada any, continua la col·laboració amb l’escola MIMÈTIC, que pintarà i pentinarà als més petits. BOX FOR KIDS és una de les novetats d’aquest any, un taller audiovisual interactiu que conjuga les projeccions amb càmera endoscòpica i la música electrònica. Seguint amb les novetats, l’artista ZÓNULA, que actuarà a la Tèrmica, organitzarà una JAM SESION amb instruments analògics i digitals. Una altra novetat molt interessant, seran les rampes d’SKATE que tindrem per als més petits, a càrrec de l’associació de Montornés MOSKA 08170. Així que si tens un skate, no dubtis a portar-lo. AUSA, associació responsable dels bucks d’assaig de la Roca Umbert, farà un taller d’enregistrament molt interessant. La companyia de clown CIRC VOLARE presentarà un espectacle per als més petits. El col·lectiu A PARTS IGUALS farà els ja clàssics i emocionants tallers de circ. Per segon any, les TELES aniran a càrrec de la SENYORETA BARROSO. El PUZZLE GEGANT que com cada any tothom pot fer i desfer tantes vegades com es vulgui, estarà ubicat entre els pasadisos de la Roca Umbert FA. L’ESCOLA DEL ROCK, un clàssic del MiniBeat tornarà a oferir un espai per iniciar-se en la pràctica d’un instrument. Aquest any l’escola estarà conduïda per la banda de Granollers SEVERIAN, que a part de l’escola, ens oferiran un tast dels seus millors temes. Taller d’estampació d’un mocador, a càrrec de la CRISTINA MORTE. Aquest any també s’organitza la fira discogràfica gestionada per la KINKI RECORDS, amb una pila de vinils i roba alternativa. Després de l’èxit de l’any passat, es repeteix el taller CREA LA TEVA TAULA DE MESCLES. Finalment, i per segon any es crearà un nou espai anomenat ELS ENCANTS DEL MINIBEAT, un lloc per intercanviar joguines en desús que tingueu per casa.
Com en edicions anteriors, el festival també comptarà amb barres i foodtrucks a preus populars.

La programació s’anirà ampliant a mesura que s’acosti la data del Festival. La podeu trobar actualitzada a la web www.minibeat.cat

Festival

Maria Jaume, Los Sara Fontán i Marta Knight, entre els artistes d’un Be My Guest de dos dies a l’Apolo

Published

on

By

En el marc del 10è aniversari de Liveurope, Apolo presenta Be My Guest | Barcelona Edition amb concerts en format showcase el 12 i 13 de setembre on l’electrònica, el folk i el pop prenen protagonisme de la mà de vuit artistes i bandes establertes i emergents. 

Les sessions Be My Guest són un cicle de programació pròpia d’Apolo que va néixer per descobrir propostes amb personalitat de països concrets i aprofundir en les seves cultures. Aquest cop, però, s’han volgut mirar al melic perquè “l’escena que volem potenciar és la que tenim més a prop: la de casa nostra”. 

Per això, l’edició Barcelona del Be My Guest tindrà d’amfitrions artistes i bandes amb més trajectòria com Los Sara Fontán, Maria Jaume o Marta Knight, o que tot just presenten projecte com Electro Ma Non Troppo, C.O.U. i Yaunest, i com a convidats la música emergent del grup irlandès Cushla i l’eslovac Dominik Prok. 

A més, dins de la programació i prèviament als concerts del dijous 12 de setembre, tindrà lloc la xerrada amb el productor i compositor Raül Refree, “Folklore has a match with new genres”, per indagar com i per què els nous gèneres busquen elements folklòrics i tradicionals per incloure’ls en les produccions actuals. La xerrada serà en anglès i d’accés lliure amb l’entrada a qualsevol dels dos dies.

Les entrades anticipades ja estan disponibles aquí.   
Anticipada per dia: 10 €+ despeses de gestió | Abonament dos dies: 16 €+ despeses de gestió

LOS SARA FONTÁN
Després de cinc anys sobre els escenaris, el duet de música electrònica, format per Sara Fontán i Edi Pou (la meitat de Za!), han editat el seu primer LP: “Queda pendiente” (2023). Tot i que ara els puguem escoltar repetidament, la seva música, creada a partir de la combinació del violí, el teclat, la bateria, efectes de pedal i recursos electrònics, neix i mor a l’escenari. Per això, després de tenir-los a Caprichos de Apolo (2018) i al Gran Bola de Neu (2022), els tornem a portar a l’Apolo per viure un nou directe litúrgic que només pertany a la memòria dels que ho viurem.

ELECTRO MA NON TROPPO
El productor Ignasi Bosch i la soprano Neus Llorens s’endinsen en un projecte conjunt amb la intenció d’establir un pont entre la música barroca i l’electrònica contemporània. Electro Ma Non Troppo és “xumba-xumba” medieval, segons descriuen ells mateixos, i després d’un 2023 de presentació del grup per escenaris de l’escena indie, a finals d’any van estrenar el seu primer disc: “Principium”.

C.O.U.
C.O.U. és un projecte d’electrònica experimental format per El Petit de Cal Eril, Esperit! i la banda de Ferran Palau que ha vist la llum de manera inèdita al Sònar d’enguany. Un centre d’experimentació musical i visual que combina psicodèlia, jazz, dub o cintes casset per crear una drecera a l’inconscient.

CUSHLA
El cant tradicional irlandès Sean-Nós entra en diàleg amb l’avantguarda electrònica a Cushla, un col·lectiu irlandès-barceloní que el juny estrena “Briongloid”, el primer avançament del seu disc debut “Tech Duinn”. Una experiència musical que travessa fronteres i tradueix l’herència cultural irlandesa en caixes de ritmes, sintetitzadors analògics i arts digitals.

MARIA JAUME
Maria Jaume torna a l’Apolo en format showcase amb el seu últim disc “Nostàlgia Airlines”, que ha comptat amb la producció de Lluís Cabot (Da Souza). Amb aquest treball, la cantant i compositora mallorquina ha caminat des d’un minimalisme melancòlic dels seus dos primers discs cap al pop ballable amb sonoritats urbanes i llatines que ens porta amb acidesa, crítica i ironia a la vida de la seva terra natal envaïda per turistes, hotels i platges massificades.

MARTA KNIGHT
La cantautora catalana Marta Knight fa dos anys que gira amb el seu àlbum debut “Strange Times Forever” (2022), però és la primera vegada que el porta a l’Apolo. Produït per Pau Riutort i Jordi Matas, el disc destaca per la familiaritat i el realisme de les històries: prova de descobrir quin és el seu lloc al món. Una proposta d’indie-rock que ha guanyat profunditat i matisos, convidant a escoltar-la de manera compulsiva.

YAUNEST
Yaunest parla amb senzillesa i sinceritat, sense floritures ni ornaments. Alter ego del cantautor i vocalista empordanès Jaume de Quintana, el 2022 va estrenar el seu primer EP “Wonder Room”, que va comptar amb la producció de b1n0. A través de sonoritats pròximes al pop i Rn’B nòrdic crea un univers de somni i romanticisme per parlar de l’amor, la inseguretat, la frustració o l’acte de rebel·lar-se davant el que no ens fa feliços.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.