Connect with us

Festival

Arriba la 7a edició del FESTIVAL MINIBEAT, música i cultura alternativa per crear nous adeptes al fascinant món de la cultura underground

Publicat fa

el

El pròxim 5 de maig arriba la 7a edició del Festival MiniBeat, organitzat per l’associació l’Arcada Koncerts amb el suport de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. El Festival MiniBeat és un espai ideal per gaudir en família i amics de la millor música alternativa del moment, en horari diürn, de 10.30 h a 19 h.

Com cada any, el festival ret homenatge a un personatge/banda que han marcat la història de la música, Ramones, The Cure, David Bowie, l’Elvis Presley, Sex Pistols i les Pussy Riot han estat les bandes escollides en anteriors edicions, i aquest any la protagonista és la carismàtica i lluitadora Tina Turner.

7 ESCENARIS PER GAUDIR DE TOT UN DIA DEDICAT A LA MÚSICA ALTERNATIVA
Aquest any 2024 hi haurà un total de 7 escenaris distribuïts per tot el recinte de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. Gran part de les activitats es faran a l’exterior. Hi comptarem amb bandes tan espectaculars com:

JOAN COLOMO, no hi ha gaire lloc per l’optimisme a “Tecno Realista”, el vuitè disc de Joan Colomo, que ens presentarà al MiniBeat. Un recull de melodies amables que contrasten amb un missatge incòmode i de vegades fins i tot desesperançador. Els mítics G.A.S DRUMNERS, en plena gira pels seus 25 anys a la carretera i amb un directe espectacular. THE BLACK WIZARDS, considerada per la crítica especialitzada com la millor banda de psicodèlia d’Europa. Vam venir al Festival Fusiònica de fa 2 edicions, i reafirmem al 100% que ho són! Amb dues paraules BRU-TALS. Els del Baix Montseny REMEI DE CA LA FRESCA ho peten allà on van amb un directe dinàmic i especial; no podien faltar a la cita!. Enamorats dels PERRO PACHINGO i de la seva RumbaCore! Són una banda única que, a més, ens presentarà el seu nou disc “Volem pa amb odi”. No podia faltar al MiniBeat una bona dosi de punk rock melòdic. Els PAÜRA són directes i contundents, el seu missatge cala molt endins. Els australians SUNFRUITS, que passen per les nostres contrades, i faran parada a Granollers, amb la seva psicodèlia en forma d’himne indie-pop. Després de trencar molts amplificadors al llarg de la seva dilatada carrera, ara els ZEPHYR LAKE es “calmen” i vénen al MiniBeat a celebrar la vida amb uns riffs espaterrants. FUINHA. Contents de veure el retorn als escenaris d’una banda que fa vint anys hauria d’haver marcat tendència. VICKY L’ARRÒS. És un projecte molt especial, del qual no trobem paraules per definir-lo. Simplement heu de venir i veure el seu directe!. Els SEVERIAN conduiran l’Escola del Rock i ens oferiran una selecció del seu millor repertori de rock alternatiu. Aquest any, el MiniBeat dedica una especial atenció a les bandes granollerines emergents d’aquest any: THE CRÜX, amb el seu rock fosc i positiu, i les BURXA, un duo quasi instrumental, amb un so que recorda tant al grunge i al punk dels ’90 com al stoner i al doom actual.

La vessant electrànica d’aquesta edició, l’ELECTROBEAT s’emplaçarà entre l’escenari de la Tèrmica i l’escenari Escurçó Negre. Comptarem amb:

IOU3R. Trio que després de posar punt final al seu anterior projecte (lo:muêso), van decidir emprendre un nou projecte on abocar tota l’energia acumulada i experimentar amb noves sonoritats. BEE BOYS que, amb una clara influència del Krautrock alemany dels ’70, ens farà ballar sense parar. TROMPETA és Balty Albiol, també conegut per ser el cantant i baixista de KLS, la brutal banda de hardcore extrem i experimental que ens ha destrossat els cervells innombrables vegades amb els seus directes aclaparadors.  ZÓNULA és en Rober, membre del col·lectiu agermanat Ojala este mi bisi, que ens portarà un directe amb artefactes analògics, girant potenciòmetres, suant circularies o inventant xaladures que produeixin o que facin mutar el so. CRIA CUERVOSla banda de “RAP Bastardo” ens vindrà a presentar el seu nou àlbum “Flow Cósmico”, on el rap, el rock, el dnb i el punk es donen de la mà per fer de vehicle de la seva poesia underground. VICTOR SEGUNDOens presentarà la nova maqueta “TODO VA BIEN”, el seu novè treball en solitari. Ritmes de rap clàssic i reggae, alegres, que contrasten amb lletres depressives i carregades de contingut polític, ironia i mala llet. Per acabar la llarga llista d’actuacions, MC’S EN ESTAT SALVATGE, hip hop des de Les Guilleries/Montseny i Guinarbronx/Alicompton. Bona barreja i bones mètriques per lluitar contra el sistema.

ACTIVITATS PARAL·LELES
En la programació d’activitats paral·leles d’aquest any, el MiniBeat comptarà amb els clàssics del festival, el taller de pintura i dibuix “do it yourself”. Com cada any, continua la col·laboració amb l’escola MIMÈTIC, que pintarà i pentinarà als més petits. BOX FOR KIDS és una de les novetats d’aquest any, un taller audiovisual interactiu que conjuga les projeccions amb càmera endoscòpica i la música electrònica. Seguint amb les novetats, l’artista ZÓNULA, que actuarà a la Tèrmica, organitzarà una JAM SESION amb instruments analògics i digitals. Una altra novetat molt interessant, seran les rampes d’SKATE que tindrem per als més petits, a càrrec de l’associació de Montornés MOSKA 08170. Així que si tens un skate, no dubtis a portar-lo. AUSA, associació responsable dels bucks d’assaig de la Roca Umbert, farà un taller d’enregistrament molt interessant. La companyia de clown CIRC VOLARE presentarà un espectacle per als més petits. El col·lectiu A PARTS IGUALS farà els ja clàssics i emocionants tallers de circ. Per segon any, les TELES aniran a càrrec de la SENYORETA BARROSO. El PUZZLE GEGANT que com cada any tothom pot fer i desfer tantes vegades com es vulgui, estarà ubicat entre els pasadisos de la Roca Umbert FA. L’ESCOLA DEL ROCK, un clàssic del MiniBeat tornarà a oferir un espai per iniciar-se en la pràctica d’un instrument. Aquest any l’escola estarà conduïda per la banda de Granollers SEVERIAN, que a part de l’escola, ens oferiran un tast dels seus millors temes. Taller d’estampació d’un mocador, a càrrec de la CRISTINA MORTE. Aquest any també s’organitza la fira discogràfica gestionada per la KINKI RECORDS, amb una pila de vinils i roba alternativa. Després de l’èxit de l’any passat, es repeteix el taller CREA LA TEVA TAULA DE MESCLES. Finalment, i per segon any es crearà un nou espai anomenat ELS ENCANTS DEL MINIBEAT, un lloc per intercanviar joguines en desús que tingueu per casa.
Com en edicions anteriors, el festival també comptarà amb barres i foodtrucks a preus populars.

La programació s’anirà ampliant a mesura que s’acosti la data del Festival. La podeu trobar actualitzada a la web www.minibeat.cat

Festival

#4Raons Primavera, 4 col·lectius i un destí

Published

on

By

L’art no és una mercaderia. Per això han optat per experimentar i innovar una mica en la forma de programar. Habitualment els músics giren pel món amb el seu repertori i el vinculen a les persones que estan davant quan pugen a l’escenari. Al #4Raons proven de modificar les relacions amb els artistes. “Els convidem a venir i conèixer El Prat abans dels concerts per veure com això es veu reflectit a l’escenari. Volem que en aquell moment sonin i es sentin com si estiguessin tocant a casa”.

Enguany el #4Raons torna a mutar de cara (i ulls i orelles) i és que com en lloc de col·laborar amb bandes de música ho fem amb col·lectius (que porten bandes de música). Follia Ojalá Estë mi Bici son dos col·lectius de l’escena underground de Barcelona i rodalia que tenen en comú l’autogestió i una visió no-capitalista de la música.

Follia és PUNK i és CLÀSSICA, Follia és una trobada clàssica underground que, liderada per Mar Medinyà ha recorregut Catalunya qüestionant les lògiques dels recitals de la música més canònica. Això sí, cada intèrpret ha de portar el seu instrument. A més, la Mar és la creadora de L’orella furtiva, un pòdcast punki sobre clàssica per les oïdes més agosarades.

Ojalà Estë Mi Bici és PUNK i és AMOR, per la música tocada per qui li agrada fer-la. Aquesta bona gent fa més de 15 anys que organitzen concerts als antípodes del model mercantilista de la gran majoria de sales de concerts. La seva filosofia és la de cobrir les despeses de les artistes, sense mirar-se amb lupa ni el gènere ni la “fama” de les propostes, per a mantenir una escena viva i lliure d’agendes externes a les creadores. 

I què es courà en aquest #4Raons de primavera?

Follia, juntament amb el col·lectiu Free’t i els alumnes de l’Escola d’Arts en Viu, faran un taller de soundpainting, un procés de composició multidisciplinària en viu i en directe on ningú sap exactament què acabarà succeint. Els seus aprenentatges sobre improvisació culminaran la nit del #4Raons amb una sessió de soundpainting oberta a tothom qui vulgui llençar-se a participar.

Entre instruments de vent i de corda, Ojalá Estë Mi Bici ha convidat quatre grups a sumar-se a la vetllada: Have fun (Màlaga), Rat Penat (Montreal), Los Nitxos (Vitoria) i Charnego (Madrid), que mostraran l’essència d’aquest col·lectiu.  

Abans que comenci el soroll, “ens trobarem a la terrassa del Bar de La Capsa per parlar de música i autogestió amb OËMB i el CSA Las Vegas de Màlaga”. No sense abans haver-nos trobat amb músiques i músics del Prat amb projectes propis que estan a punt de començar a sonar als escenaris per xerrar sobre circuits musicals alternatius.

I per si no n’hi hagués prou, Javugo tancarà la nit amb una mica de patxangueo.

Tot aquest procés el podreu seguir gràcies als dibuixos de la Joana i la Jana, que ens acompanyaran per relatar aquesta edició. I no ens oblidem del cartellàs que ens ha dibuixat en Ferran Roig.

Xerrada (gratuiïta): 19:00h
Concerts: 21:00h >> ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.