Connect with us

Novetats discogràfiques

MARAGDA publiquen nou àlbum, “TYRANTS”

Publicat fa

el

El nou àlbum del power trío ja està aquí, es titula ‘Tyrants” i conté 8 talls plens de psicodelia, rock progressiu i garatge.

Després d’avançar “Tyrants”, “Skirmish” i “My only link”, MARAGDA publiquen ara el seu segon àlbum d’estudi, ‘Tyrants”, i ho fan de la mà de Spinda Records.

D’aquesta manera, els de Barcelona presenten la continuació al seu exitós debut homònim (2021), el senzill The new world (2022) i l’EP en directe The Reckless / Evils Seed (2023). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de “Tyrants”, MARAGDA es van embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios d’Alemanya, on es van posar als comandaments del productor Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar ja amb el seu àlbum debut. A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum.

‘Tyrants’ està ja disponible a totes les plataformes de streaming, així com en disc compacte i en una edició en vinil, limitada a 100 còpies en color negre i 400 còpies en color blanc amb esquitxades taronges, que surten com a part de les ‘Trippy Series’ de Spinda Records, juntament amb bandes com Moura, Viatge a 800, Saturna, The Silver Linings, Empty Full Space o Moundrag.

Alhora que el nou àlbum de Maragda veu la llum, es publica també la sessió en directe que la banda va gravar recentment als Set Barbes Estudis de Barcelona i en què van interpretar per primera vegada els tres singles d’avançament de ‘Tyrants’.

El passat dissabte 4 de maig van arrencar la gira de presentació d’aquest nou treball al Volcano Fest de Tenerife… Madrid, Barcelona i Torredembarra són les ciutats anunciades d’una gira que a la tardor els portarà per gran part d’Europa de la mà agències Annibale Booking (EU) i La Novena Escena (ES).

04 maig | La Laguna, Tenerife (ES) @ Volcano Fest
17 maig | Madrid (ES) @ Madrid Psych Sessions
8 juny | Barcelona (ES) @ Sala Upload (festa presentació)
1 setembre | Torredembarra (ES) @ La Travi

Imatge principal per Lorena Jiménez

Novetats discogràfiques

ADDENDA, el power-trio conegut pel seu esperit agut i enèrgic, torna amb el seu últim EP, “Faunari”

Published

on

By

Després del mig LP anterior, Oròdic (DP014, 2022), el grup s’ha enfrontat a diverses reaccions durant els seus directes: des de ser acusats d’haver publicat un “Black Album” en una petita gira al País Basc, fins a ser titllats d'”ex-fastcore” durant la seva gira a República Txeca, però malgrat les acusacions, el grup s’ha sabut reapropiar amb orgull i sense complexos d’aquestes etiquetes.

Faunari és tota «obra en què es descriuen els trets representatius d’animals reals o fantàstics amb una finalitat didàctica o moral». Una segona accepció, però, parla d’un «conjunt de figures, capgrossos, etc. que representen bèsties, en especial, les utilitzades en les festes populars». Tal conjunt és el que fa que ambdues accepcions se’ls adeqüin, i és que, al cap i a la fi, Addenda vol del públic una atenció per tal que entri al seu univers líric, alhora que els seus directes són celebració i gaudi, ho sap tota persona que els hagi vist, com també ho va saber veure Nando Cruz, nostrat periodista musical, escrivint en un article que “Addenda estan més de festa que de concert, i destapen una ampolla de cava”

Líricament, a “Faunari” hi trobem un homenatge als palestins Gazians tot referenciant a Refaat Alareer, poeta assassinat, reivindicat a la cançó “Harpia”, que envia un missatge punyent i contundent amb relació al genocidi Palestí. Al tall que la precedeix, “Drac”, hi exploren temes més introspectius, fusionant el personatge més conegut d’Akira Toriyama i dels mons fantàstics d’Ursula K Le Guin. Tanquen aquesta entrega amb “Cargol”, on presenten relats esperançadors sobre el camí que prenem i s’obren preguntes i reflexions futuribles.

Sent fidels a la seva trajectòria, Addenda presenten doncs un EP que no arriba a la dotzena de minuts i que va sortir editat digitalment el 23 de febrer del 2024. El disc ha estat editat per Pinya Records, enregistrat i produït al Colmado per Vidal Soler durant el calorós gener del 2024 i el disseny és d’en Cristian Úbeda, amic de la banda que ja havia il·lustrat treballs anteriors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.