Connect with us

Bolos

La banda de punk folk THE REAL MCKENZIES torna a Barcelona

Publicat fa

el

The Real McKenzies és una de les bandes punk folk o punk celta de referència mundial. Ara tornen amb una extensa gira de les que avancem les primeres dates.

La banda més desvergonyida mai sortida de Canadà! Paul McKenzie ho tenia clar des del primer dia: amb el kilt posat tots els camins porten als Highlands. Aquest vividor i els seus sequaços han portat el llegat d’Escòcia i del millor Punk Rock gairebé a tots els racons d’aquest planeta, i no pararan de fer-ho fins a la mort. The Real McKenzies són una de les bandes més estimades de HFMN CREW, no només per ser meravelloses persones, sinó també per la genialitat de la seva música i el seu meravellós directe.

Fundada a Vancouver en 1992, The Real McKenzies, a més de ser de les bandes compositores més admirades de la seva escena, resuciten cançons tradicionals escoceses, donant-los un nou so influenciat pel punk. La gaita és l’instrument diferencial en els seus discos i concerts. La banda gira constantment, arribant en una ocasió a fer-ho durant vuit mesos per 23 països en una camioneta.

Divendres 14/06/2024 / OVIEDO @ Gong Galaxy Club
Dissabte 15/06/2024 / LUGO @ Festival (TBA)
Diumenge 16/06/2024 / LISBOA @ RCA CLUB
Dilluns 17/06/2024 / JEREZ de la FRONTERA @ La Guarida del Angel
Dimarts 18/06/2024 / VALENCIA @ 16 Toneladas
Dimecres 19/06/2024 / BARCELONA @ Sala Upload
Dijous 20/06/2024 / ZARAGOZA @ La Casa del Loco
Divendres 21/06/2024 / Vitoria-GASTEIZ @ Azkena FEST
Dissabte 22/06/2024 / ZAMORA @ Festival Vintoro

Bolos

GROOVE NAZAR responen a la crida de la llibertat amb rock del sud i soul àcid a “Freedom Calls”

Published

on

By

Mario Olmos

Les cançons de Groove Nazar són com a pel·lícules de Jim Jarmusch o dels germans Coen: cinema de fugitivxs, de gent que viu saltant a la corda amb els marges de la llei; però gent amb qui empatitzes i t’encarinyes perquè, d’alguna manera, veus una mica de tu reflectit en ells. Perquè, qui no va fer de jove alguna insensatesa, potser empès per la pressió del grup, de la qual ara se’n penedeix? Hi ha un temps per a la bogeria i la diversió, per respondre a la crida a crits de la llibertat; i “Freedom Calls”, el nou tall dels barcelonins, captura precisament aquest despertar juvenil, aquestes ànsies de risc, aquesta necessitat de posar a prova els teus límits.

Parlem d’una nova peça marca de la casa de Groove Nazar: amb aquest nervi viu de rock del sud i de soul àcid, en aquesta ocasió reforçat per una instrumentació voluptuosa que s’ha vist enriquida per dos vents fixos. Un tema que, a més, evoluciona marcant una transformació gradual de l’energia emprada, passant d’aquesta sensació d’urgència juvenil i risc rebel a un mood més estable, empoderat i resilient. El que a la vida solem anomenar madurar, vaja. Perquè si alguna moralitat té “Freedom Calls”, i en general la música de Groove Nazar, és que per molts errors que hagis comès sempre estaràs a temps d’aixecar-te, rectificar el rumb i buscar la teva millor versió.

El nou single de l’ara sextet barceloní arriba exactament un any menys dos dies després del llançament de “Bad Times”, el segon àlbum, marcant una clara continuïtat amb ell. Des de la producció, que ha tornat a signar la banda amb el productor uzbeko Otabek Salamov, fins a la línia narrativa, sempre atenta a l’outsider, passant per aquest potent so de brass band que aconsegueix aglutinar un còctel estimulant molt viu.

Arriba també acompanyat d’una senzilla animació de la portada en forma de vídeo; i amb l´anunci de quatre noves actuacions per a aquest estiu. La banda catalana actuarà el 20 de juny al Cafè Belgrad de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), al FESTIVAL EFÍMERA de Santa Perpètua De Mogoda l’11 de juliol, el 20 al Belar Sounds de Vitòria-Gasteiz, i també el 20 però ja de setembre al Tempo Club de Madrid en format trio.

Groove Nazar és un projecte eclèctic i transversal format per Osman Konuray, Alex Albalà i Jacin Castrillo que pren el “groove” com a denominador comú de totes les seves creacions, aquest element fonamental en la música que ens fa moure el cap. Romàntic, però diabòlic; de vegades malenconiós, però sobretot enèrgic. Amb un element sorpresa a les seves composicions, la banda està alimentada pel desig d’explorar territoris desconeguts. Riffs devastadors de compàs partit acompanyats d’una percussió poderosa o de dolces harmonies vocals, segurament trobaràs un gir fosc, el natzar turc per mal d’ull que et farà sentir còmodament inquiet. Després de publicar el seu segon àlbum a la primavera del 2023, la banda continua perfeccionant la seva màgia negra i està destinada a atrapar més ànimes aquest any.

Concerts
Dijous 20 de juny > Sant Cugat del Vallès (Barcelona) @ Café Belgrado 
Dijous 11 de juliol > Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona) @ EFÍMERA 
Dissabte 20 de juliol > Vitoria-Gasteiz @ Belar Sounds 
Divendres 20 de setembre > Madrid @ Tempo Club (format trio)

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.