Connect with us

Novetats discogràfiques

“No me devuelvas la palabra” nou single de la banda pop ALAVENDRA

Publicat fa

el

La banda catalana ens captiva una vegada més amb un gir inesperat al seu estil musical. Després d’èxits com “Feliz a la Fuerza” i “Personalidad”, Alavedra presenta una nova faceta amb “No me devuelvas la palabra”. Aquest tema marca un canvi radical al seu so, explorant territoris musicals completament nous per al grup.

“No me devuelvas la palabra” és una barreja única d’elements acústics, amb un so que evoca els clàssics del rock com Rolling Stones o Dandy Warhols. Aquesta cançó està impregnada d’una energia fresca i vibrant que convida el públic a submergir-se al seu univers sonor únic.

Enregistrada als prestigiosos estudis de Paco Loco al Port de Santa Maria, aquesta cançó reflecteix el compromís d’Alavedra amb la innovació i la qualitat musical. Amb lletres interessants i una melodia captivadora, “No me devuelvas la palabra” promet convertir-se en un himne per a una nova generació d’oients.

Aquest llançament arriba en un moment emocionant per a la banda, que continua expandint els horitzons i desafiant les expectatives. Amb un estil absolutament nou, Alavedra demostra una vegada més la seva capacitat per reinventar-se i sorprendre la seva audiència.

Alavedra són la navalla suïssa del pop: multitud d’eines/cançons que no saps gaire bé per què utilitzar però al final alguna et traurà d’algun problema en algun moment. Portes molt de temps amb ells a la butxaca fins que de sobte escoltes un tema que aconsegueix estimular el teu cervell i et sorprens a tu mateix dient “ostia ha valido la pena llevar esto todo este tiempo encima” o el que és el mateix “ostia ha valido la pena escucharlos”.

Els exso carmel travessen la seva etapa de maduresa, com tots els grups que superen la crisi dels 5 anys, i estan a prop de convertir-se en el grup que abandona l’etiqueta d’emergent més tard de la història.

Xiri, Dani, Ret i Genís segueixen en la seva croada contra el sobreesforç, la hipèrbole sentimental i els convencionalismes del rock i, després de tocar a festivals com el Primavera Sound o el Canela Party es plantegen nous desafiaments com tocar a la plaça del Vaticà, fer l´himne del Gimnàstic de Tarragona o col·laborar amb Danny Ocean.

Novetats discogràfiques

HEAL juguen amb el nu metall a “The Shiver”, segon single del seu LP debut

Published

on

By

“The Shiver” és el segon avançament del nou disc de HEAL, un nou pas a l’etapa més madura de la banda, plena de matisos i textures combinades amb atí, una pulsió nostàlgica de caràcter universal i un mur de so que obrirà les portes a la emoció.

La composició de “The Shiver” va sorgir de manera inesperada durant un assaig. Tot va començar mentre el quartet parlava de les bandes de nu metall que solien escoltar a la seva adolescència, com Limp Bizkit, Linkin Park, Deftones i Korn. Entre rialles, van començar a improvisar amb aquestes influències i, de cop i volta, va sorgir l’estrofa de la cançó. Un riff de guitarra esmolat es repetia en loop, acompanyat d’una base on el baix entrava i sortia, característic d’aquest estil musical. Al final de l’assaig tenien pràcticament acabat el tema.

“The Shiver” és una reflexió profunda sobre la vida i els seus secrets, com un calfred. La cançó qüestiona on queda tota la fe lliurada i la cursa que ens van dir que havíem de córrer, i es pregunta pels nostres somnis perduts. És una crítica al sistema que ens atrapa i desconnecta de la nostra brillantor i poder, recordant-nos la importància de la lluita.

Després de “BCN Breakdowns”, EP debut que donava a conèixer la formació barcelonina, HEAL s’endinsen en una nova etapa en què partint de referències com l’indie folk malenconiós de Big Thief, el dolor de Phoebe Bridgers o la intimitat d’Angel Olsen, passats per un filtre slowcore d’ascendent noventer. Influències perfectes, però un so únic.

“The Shiver” ha estat gravada i barrejada per Paco Loco a Paco Loco Studios durant el mes de desembre de 2023 al Puerto de Santa Maria, Cadiz. Masteritzada per Mario Miguel García Alberni a Kadifòrnia, Cadiz al gener 2024. Artwork per Julen Alberdi.

Poques vegades ens havia deixat tan sorpresos la pulsió que desprèn la música d’una banda que només té un EP publicat i un parell d’anys de recorregut.

La cosa té truc: Laia Vehí, Dani Ambrosí, Edu Mató i Raúl Pérez no són uns esdevenidors, i aquesta seguretat es consolida en cadascun dels passos que els barcelonins HEAL estan fent. El que heu sentit fins ara només és la punta de l’iceberg. Procedents de formacions com Wind Atlas, North State, Wann i Glitterhouse, s’ajunten ara en aquest nou projecte per explorar, cadascun des de les seves pròpies influències, en aquest nou projecte conjunt on el nexe d’unió és la creativitat i l’emoció. I aquesta última és desbordant.

Residents a Fabra i Coats: Fàbrica de creació de l’Institut de Cultura de Barcelona des del 2021, HEAL han desenvolupat un so propi, totalment únic, fitxant per Primavera Labels i actuant a festivals de la talla de Primavera Sound, Weekender o cicles com Sessió Vermut.

Concerts,
14/06/2024 @ Figueres – 66 Butaques. Entrada gratuita
28/06/2024 @ Espai Vapor – Festa Major de Terrassa. Entrada gratuita
28/09/2024 @ Maó – Cranc Festival. Entrades

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.