Connect with us

Bandes

gavina.mp3, la nova sensació del pop electrònic català s’incorpora a la plantilla de Live in Dallas

Publicat fa

el

gavina.mp3 és el projecte musical de Max Codinach, poeta barceloní nascut el 1999. Després de diverses publicacions i actuacions que ja integraven poesia i sons experimentals, va decidir llançar-se amb aquest projecte que fusiona la sensibilitat lírica fruit del seu background com a poeta amb sonoritats post-pop i electròniques.

Posteriorment a la publicació de diversos singles durant 2023 i 2024, la passada primavera irromp amb foça l’àlbum “MOLTS OSSOS, MOLTS ESTELS”, un viatge melòdic i suggeridor a través de la mort i de la pèrdua que compta amb produccions de Pau Esteve (La Ludwig Band, Locus Estudio), marc_io (Dan Peralbo i el Comboi, LISASINSON, Junco y Mimbre) i Joana Subirats (Al·lèrgiques al Pol·len). Al repertori de gavina.mp3 també s’hi sumen col·laboracions amb Irieix i mateusegarra.

Les seves influències artístiques van des de Pepe Sales a Jonathan Leandoer, passant per una sèrie d’artistes com Björk, Calcutta o Brian Eno. Gavina.mp3 estrenerà el seu recorregut en directe aquest estiu amb una selecció al Sona9, el sold out a l’Heliogàbal i l’actuació al Festival Eufònic.

En directe,
18 de juny – Barcelona, Sona9
4 de juliol – Barcelona, Heliogàbal
14 de juliol – Poblenou del Delta, Festival Eufònic

Bandes

ROKO BANANA fitxen per Aloud Music

Published

on

By

No ha de ser casual que cada molt poc temps una banda de Banyoles ens faci sentir que hi passa alguna cosa. Després d’un periple de recerca intensa d’un so, un llenguatge i un univers propi, Roko Banana han aconseguit trobar-se a “Fins que surti el sol”, el seu nou treball i el primer que editaran amb Aloud Music (co-editat amb Saltamarges) el proper 3 de maig. L’edició serà en vinil (limitada a 200 còpies de color vermell) i digital.

“El Cel” és el primer single d’avançament, que podrem escoltar aquest proper divendres a totes les plataformes. Aquest primer single es presenta amb un videoclip dirigit per Manel Serrat, protagonitzat per Abril Martí i Anna Mendiola, produït per L’Upuntvuit, amb fotografia d’Atzar Vilanova i amb disseny de so de Pau Brugada.

Aquest mateix dia, Roko Banana obriran el concert d’Aiko el Grupo a La2, per al qual pots aconseguir entrades anticipades aquí.

Amb aquest single, Aloud Music comença a treballar en la distribució digital amb La Cúpula Music, després d’abandonar 2 distribuïdores (en només 2 anys) que han estat absorbides per una multinacional, cosa que pels principis morals d’Aloud els impedeixen continuar treballant plegats.

Roko Banana són un trio d’indie-rock de Banyoles formats el 2017 per Mak Dzinovic (guitarra i veu), Àlex Abad (bateria i veu) i Edu Rodríguez (baix i veu).

El seu segon disc, El Veïnat (2021) els va fer merèixer l’atenció de premsa i alguns concursos per la seva barreja entre ràbia i calma melòdica, apostant per una sonoritat agressiva amb estructures encarades al math rock i al punk modern. El 2022, l’EP “Finalment principis” consolida el seu estil propi, que ells mateixos diuen pot ser la banda sonora de la teva decadència.

Si hi ha un punt possible d’unió entre Biffy Clyro, Lysistrata, L’Hereu Escampa i La Paloma, són ells. El que ve és molt seriós, queda dit.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.