Connect with us

Novetats discogràfiques

“El entusiasmo”, primer single d’avançament del nou disc de BIZNAGA

Publicat fa

el

“El entusiasmo” és el primer avenç del proper disc de Biznaga. Una declaració d’amor en temps de guerra, una cançó d’acció directa per confrontar la paralitzant lògica de “això és el que hi ha” i fer el desig d’una vida que valgui la pena ser viscuda ARA.

Després de “Bremen no existe”, un disc rodó de principi a fi, que ha passat a formar part del llistat de discos imprescindibles del punk estatal, la banda establerta a Madrid, torna en el moment més gran de dolçor creativa. Empesos pel desarrelament, l’enuig i la necessitat de canvi, el grup madrileny porta guitarres lluminoses, ritmes mobilitzadors i una lletra clara i punxant en un primer single que ens travessa i ens aixeca de la cadira. Reivindicar l’entusiasme com a crida i força social mai no va ser tan important, i Biznaga torna per recordar que ARA és moment d’actuar.

El videoclip, dirigit per Adrià Lucas, juga amb elements mínims, apropiant-se d’una estètica cinematogràfica allunyada del que és contemporani per reivindicar els espais comuns i reflectir el caràcter entusiasta i lluminós de la cançó.

Concerts,
14.06 – Burgos, In Festival
15.06 – Madrid, Cruza Carabanchel  
29.06 – Vidreres, Actitud Fest
14.07 – Vallekas, La Karmela
19.07 – Gijón, Tsunami 
02.08 – Pegalajar (Jaén), Charcarock
08.08 – Aranda de Duero, Sonorama
07.09 – San Pedro Alcántara (Málaga) – San Pedro Rock
12.09  – Londres, The Shacklewell Arms
13.09 – Londres, The Victoria

Novetats discogràfiques

EXTRAÑO WEYS estrena “terra/pols”, primer avançament del seu nou disc

Published

on

By

Al segell Bankrobber estan molt contents de donar la benvinguda a Extraño Weys. Una parella que amb la seva proposta de hip-hop mediterrani és tota una rara avis en l’escena musical catalana. Un projecte concebut a l’estudi al voltant de les rimes de Rodrigo Laviña i els beats de Viktor Pizza que, en directe, muta en orquestra, congregant un equip de músics de renom en el món jazzístic local.

Ara presenten el nou single “terra/pols”, preludi de l’àlbum que estan cuinant de cara a la tardor. Un projecte on s’aprofundeix en el llenguatge i visió particular del hip-hop que tenen les dues ànimes d’Extraño Weys. “terra/pols” ja està disponible a totes les plataformes, i el videoclip, dirigit per Jep Jorba.

Extraño Weys es va donar a conèixer l’any 2014 amb un EP que ja es pot considerar de culte, “Variacions en fu-remoll de la 5a Simfonia inedita de Roger Linn”. Entrarien llavors en un guaret latent fins la publicació, l’any 2021, del seminal disc “Rodrigo Laviña y su combo”, premi Enderrock a millor disc de música urbana 2022.

En viu, el projecte muta fins transformar-se en una veritable orquestra, amb la participació de músics com Elisabet Raspall, Ramón Vagué, Irene Reig, Santi Careta, Marta Garret, Aleix Bou, Alba Careta i el propi Rodrigo Laviña. Un espectacle que té el seu pilar en el rap però ofereix tota una paleta de colors musicals que van del jazz a la bossa, del garatge a la psicodèlia setentera o del groove al free. Extraño Weys Orquestra trasllada a un món orgànic la cosmovisió del productor del disc i porta el show a una nova dimensió, una combinació mortal entre vacil·leo i sensibilitat per generar atmosferes que et porten més enllà del boombap noventero.

Extraño Weys Orquestra oferirà una única actuació aquest estiu. Serà el proper 12 de juliol al festival Poesia i +, al parc Can Muntanyà de Caldes d’Estrac. Les entrades estan a la venda aquí.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.