Connect with us

Novetats discogràfiques

“El entusiasmo”, primer single d’avançament del nou disc de BIZNAGA

Publicat fa

el

“El entusiasmo” és el primer avenç del proper disc de Biznaga. Una declaració d’amor en temps de guerra, una cançó d’acció directa per confrontar la paralitzant lògica de “això és el que hi ha” i fer el desig d’una vida que valgui la pena ser viscuda ARA.

Després de “Bremen no existe”, un disc rodó de principi a fi, que ha passat a formar part del llistat de discos imprescindibles del punk estatal, la banda establerta a Madrid, torna en el moment més gran de dolçor creativa. Empesos pel desarrelament, l’enuig i la necessitat de canvi, el grup madrileny porta guitarres lluminoses, ritmes mobilitzadors i una lletra clara i punxant en un primer single que ens travessa i ens aixeca de la cadira. Reivindicar l’entusiasme com a crida i força social mai no va ser tan important, i Biznaga torna per recordar que ARA és moment d’actuar.

El videoclip, dirigit per Adrià Lucas, juga amb elements mínims, apropiant-se d’una estètica cinematogràfica allunyada del que és contemporani per reivindicar els espais comuns i reflectir el caràcter entusiasta i lluminós de la cançó.

Concerts,
14.06 – Burgos, In Festival
15.06 – Madrid, Cruza Carabanchel  
29.06 – Vidreres, Actitud Fest
14.07 – Vallekas, La Karmela
19.07 – Gijón, Tsunami 
02.08 – Pegalajar (Jaén), Charcarock
08.08 – Aranda de Duero, Sonorama
07.09 – San Pedro Alcántara (Málaga) – San Pedro Rock
12.09  – Londres, The Shacklewell Arms
13.09 – Londres, The Victoria

Novetats discogràfiques

HEAL juguen amb el nu metall a “The Shiver”, segon single del seu LP debut

Published

on

By

“The Shiver” és el segon avançament del nou disc de HEAL, un nou pas a l’etapa més madura de la banda, plena de matisos i textures combinades amb atí, una pulsió nostàlgica de caràcter universal i un mur de so que obrirà les portes a la emoció.

La composició de “The Shiver” va sorgir de manera inesperada durant un assaig. Tot va començar mentre el quartet parlava de les bandes de nu metall que solien escoltar a la seva adolescència, com Limp Bizkit, Linkin Park, Deftones i Korn. Entre rialles, van començar a improvisar amb aquestes influències i, de cop i volta, va sorgir l’estrofa de la cançó. Un riff de guitarra esmolat es repetia en loop, acompanyat d’una base on el baix entrava i sortia, característic d’aquest estil musical. Al final de l’assaig tenien pràcticament acabat el tema.

“The Shiver” és una reflexió profunda sobre la vida i els seus secrets, com un calfred. La cançó qüestiona on queda tota la fe lliurada i la cursa que ens van dir que havíem de córrer, i es pregunta pels nostres somnis perduts. És una crítica al sistema que ens atrapa i desconnecta de la nostra brillantor i poder, recordant-nos la importància de la lluita.

Després de “BCN Breakdowns”, EP debut que donava a conèixer la formació barcelonina, HEAL s’endinsen en una nova etapa en què partint de referències com l’indie folk malenconiós de Big Thief, el dolor de Phoebe Bridgers o la intimitat d’Angel Olsen, passats per un filtre slowcore d’ascendent noventer. Influències perfectes, però un so únic.

“The Shiver” ha estat gravada i barrejada per Paco Loco a Paco Loco Studios durant el mes de desembre de 2023 al Puerto de Santa Maria, Cadiz. Masteritzada per Mario Miguel García Alberni a Kadifòrnia, Cadiz al gener 2024. Artwork per Julen Alberdi.

Poques vegades ens havia deixat tan sorpresos la pulsió que desprèn la música d’una banda que només té un EP publicat i un parell d’anys de recorregut.

La cosa té truc: Laia Vehí, Dani Ambrosí, Edu Mató i Raúl Pérez no són uns esdevenidors, i aquesta seguretat es consolida en cadascun dels passos que els barcelonins HEAL estan fent. El que heu sentit fins ara només és la punta de l’iceberg. Procedents de formacions com Wind Atlas, North State, Wann i Glitterhouse, s’ajunten ara en aquest nou projecte per explorar, cadascun des de les seves pròpies influències, en aquest nou projecte conjunt on el nexe d’unió és la creativitat i l’emoció. I aquesta última és desbordant.

Residents a Fabra i Coats: Fàbrica de creació de l’Institut de Cultura de Barcelona des del 2021, HEAL han desenvolupat un so propi, totalment únic, fitxant per Primavera Labels i actuant a festivals de la talla de Primavera Sound, Weekender o cicles com Sessió Vermut.

Concerts,
14/06/2024 @ Figueres – 66 Butaques. Entrada gratuita
28/06/2024 @ Espai Vapor – Festa Major de Terrassa. Entrada gratuita
28/09/2024 @ Maó – Cranc Festival. Entrades

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.