Connect with us

Novetats discogràfiques

Diumenge al dematí: un nou canvi de direcció per a KRÖGERS

Publicat fa

el

Aquella situació (o persona) que t’avorreix, t’irrita i et posa nerviós. Krögers li posen nom a l’avorriment a ‘Diumenge al dematí’, un nou senzill que mostra la nova direcció del seu so iniciada en el seu anterior senzill ‘M’encantes gens’.‘Diumenge al dematí’ és aquesta sensació de voler escapar i no poder fer-ho. Potser el teu cos no pot, però sí que pot la teva ment. La teva carn segueix allà baix, escoltant aquelles paraules fútils i incòmodes, mentre la teva ment s’alça, i experimenta l’èxtasi que suposa saber que estàs lluny del teu cos, d’aquell malson. Però de sobte, tornes, comproves que tot segueix igual i “sant tornem-hi”, has après, et tornes a aixecar. Els ritmes i les intencions de la cançó juguen amb aquest contrast d’angoixa i tranquil·litat, de la terra al cel, de la violència al plaer, de l’adrenalina a les endorfines.

El senzill “Diumenge al dematí” se suma a la creixent discografia de Krögers, que van presentar el seu primer EP homònim a la tardor del 2020, seguit per “Ho sento, Noi” el 2022. La banda, formada per Joel (veu principal i guitarra), Arnau (guitarra i veus), Irene (baix i veus) i Albert (bateria i veus), està obrint camí cap al seu proper disc, consolidant el seu lloc a l’escena musical catalana.

Inicialment inspirats per bandes com Arctic Monkeys, Gorillaz i The Strokes, Krögers han evolucionat el seu so, incorporant influències més recents del post-punk de grups com Parquet Courts, Idles i Fontaines DC.

Novetats discogràfiques

La banda de post-punk rural INCENDI treu a la llum el seu EP “19 de juliol”, música contundent i lletres incendiàries

Published

on

By

Incendi és un grup de música format al Solsonès, entre el Santuari del Miracle (El Miracle Records) i l’Hostal Nou de Llobera (Hostalherria Studio). “19 de juliol” serà el seu segon àlbum, després d’un primer treball promocionat l’any passat titulat “De moment estic content”.

“19 de juliol” pretén reivindicar una forma de pagesia anticapitalista, amb proclames que criden a l’organització col·lectiva davant dels nous reptes que afronta concretament el Solsonès. Vinculat a moviments socials de la comarca, aquest treball vol aportar el seu granet de sorra a les lluites per la defensa del territori que s’estan lliurant arreu en l’actual ofensiva del capitalisme.

L’erotisme i la sexualitat individual es fonen en les incendiàries lletres de “19 de juliol” amb una re-apropiació dels símbols del territori, com la Mare de Déu del Claustre de Solsona, en un joc constant entre el respecte pels altres i la voluntat de crear nous referents, tant polítics com sagrats, en el món rural.

“La voluntat del nostre directe és fer foc, provocar un incendi a cada sala, a cada festa, i fer que la música participi de la vida política d’aquest món en descomposició”

L’àlbum ens situa en un màgic passadís en el temps. D’una banda, el 19 de juliol del 1936, on obreres i insurrectes organitzades en comitès de defensa van aturar el cop d’estat feixista a Barcelona i van impulsar la revolució social. D’altra banda, 62 anys més tard, el 19 de juliol del 1998 l’incendi forestal més ràpid i virulent de la història moderna a Europa arribava al municipi de Riner, al Solsonès. Ara, 26 anys després, l’incendi revolucionari i el forestal es fonen en forma de música per seguir propagant la flama insurreccional del passat amb el món rural de l’actualitat.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.