Connect with us

Novetats discogràfiques

TALCO editen un doble LP amb 24 cançons enregistrades per tota Europa durant la seva darrera gira

Publicat fa

el

Tortuga, llançat el 2006, és una cançó que en cert sentit va marcar un dels punts d’inflexió per als TALCO: a partir d’aquí van començar a fer més personal la seva manera de tocar, combinant gèneres musicals que sempre havien escoltat i que pretenien fer seu amb una barreja entre punk-rock i patchanka. Encara tenen molt d’afecte a aquesta cançó i ara volen inaugurar la celebració dels seus 20 anys de carrera amb TORTUGA.

Un viatge que fa vint anys, amb l’únic far que sempre ha guiat als TALCO, l’honestedat per la feina. Després de deu àlbums, TALCO segueixen aquí, convençuts de les seves actituds alternatives, partint d’una sala d’assaig a Venècia i emigrant immediatament d’Itàlia, que travessava un període de crisi musical, per trobar consensos a l’estranger, on es van consolidar any rere any , fins als primers sold-outs, la participació als festivals europeus més grans, amb importants gires per Mèxic i el Japó.

Amb el llançament de “Videogame”, aquest camí, interromput només per la pandèmia, mai no ha deixat de ser recorregut, segueix donant satisfaccions i augmentant les oportunitats d’una banda que només somiava tenir l’oportunitat de gravar algunes cançons. Poden dir amb orgull que les coses van ser diferents! TALCO mai no han deixat de créixer i no tenen intenció d’aturar-se, al contrari: estan a punt per celebrar els seus primers 20 anys! Per celebrar aquesta fita han decidit organitzar un tour realment especial, amb molts convidats… i la cosa no s’acaba aquí… hi ha més sorpreses a l’horitzó! esteu llestos?

Data d’edició: 8 de Novembre 2024
𝐏𝐑𝐄-𝐎𝐑𝐃𝐄𝐑 a talco-punkchanka.com

Novetats discogràfiques

Discos Pinya edita “Per no cremar​-​ho tot”, el primer disc de la nova banda de folkpunk DALTABAIX

Published

on

By

Daltabaix ha nascut 10 anys tard, però també ha nascut quan havia de fer-ho. En Xavi Garcia i en Ramon Mas (Matagalls, Les Cruet, FP, Surfing Sirles, Zeidun…) portaven anys donant voltes a fer un duet que els permetés anar de gira en cotxe i dormir al seient del darrere. Daltabaix és un banda de folkpunk que va a l’arrel de les cançons, guitarra acústica i dues veus plorant a crits, sense floritures, sense solos ni estribillos que es repeteixin fins a l’avorriment.

Cançons de minut i mig a dalt de tot, lentes o ràpides, tristes o tristíssimes, sempre a dalt de tot. Com a l’”Acoustic E.P.” d’Against Me!, el disc que els ho va canviar tot, o com als millors moments de HappyHappy o Pat the Bunny.

Tot plegat portat al seu propi terreny d’incerteses i melancolia rabiosa, un univers melòdic i conceptual que és una continuació i una concreció del que ja havíem sentit a FP i, sobretot, a Matagalls.

“Per no cremar-ho tot” és el primer disc de Daltabaix, editat per Pinya Records el passat 8 d’abril, gravat per en Joan Colomo i mesclat i masteritzat per en Joan Peiron a l’Orella Escapçada. Un disc que s’enlaira a base de coros i sentències íntimes, una proposta lo-fi amb un producció d’una pulcritud inesperada.

Deu cançons de folkpunk emotiu, intens sense necessitat de bateria ni distorsió, amb lletres sobre tenir l’abisme al davant i la mort al darrere, sobre plegar el temps per encarar-te a tu mateix, sobre les persones que no ens atrevim a ser i les vides que no ens atrevim a viure.

“Per no cremar-ho tot” també és un disc altament corejable, amb un percentatge ingent de moments de puny enlaire a cançons com “Crits al cor” o “M’enganyo a mi mateix”, de llagrimotes gruixudes a la devastadora “Raül”, o d’ungles clavades al palmell a la sentidíssima “Fingim”

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.