Connect with us

Novetats discogràfiques

“Las Olas” el nou single de LA HABITACIÓN ROJA, un cant d’esperança amb el Mediterrani com a rerefons

Publicat fa

el

Ja és aquí “Las Olas”, el cinquè single d’avançament del nou disc de La Habitación Roja, que promet ser un dels millors treballs de la seva carrera i que es publicarà després de l’estiu. Després de “Svalbard”, “Los Seres Queridos”, “El Duelo” y “La Vida Fluyendo”, el nou senzill de La Habitación Roja és una obra que evoca amb nostàlgia els moments que van marcar la nostra infància i joventut a la costa mediterrània. Aquests records representen l’esperança de recuperar les il·lusions perdudes pels revessos de la vida, i que tot l’amor compartit al llarg de la nostra existència no és en va i té un sentit últim, que romandrà per sempre com ho fan les grans cançons .

El mantra que recita la cançó, “volveremos a saltar las olas”, simbolitza aquesta esperança.

El seu nou single és ple de reminiscències estiuenques, amb una clara vocació d’himne i esdevenir un dels millors temes de la seva discografia. La seva sonoritat acústica recorda irremeiablement l’època estival, però també funciona com a nexe d’unió entre la cultura hispanoparlant: els mars que ens separen també són gots comunicants. Així, el tema no només recorda el Mediterrani per la via de Serrat, sinó també el Carib via Semilla Negra de RAdio Futura, Atlántico via Xoel López o fins i tot el Cantábrico via Nacho Vegas.

Inspirat per un vol de Noruega a Espanya el 24 d’agost del 2023, Jorge Martí, el vocalista de la banda, va concebre les melodies de “Las Olas” en ple vol, entreveient el mar Mediterrani des de les altures. “Vaig gravar les melodies de forma automàtica en una nota de veu del mòbil perquè no se m’oblidessin, despertant l’estranyesa dels passatgers que viatjaven amb mi”, comenta Jorge. “Sempre, fins i tot en els moments més foscos, mantinc l’esperança en el futur. La frase “volveremos a saltar las olas” es va convertir en el nucli de la cançó, recordant-me a les persones que més vull i la felicitat que sentíem jugant al mar”.

La composició de la lletra va finalitzar tres dies després a casa del productor Santi Garcia, a Sant Feliu de Guíxols. “Las Olas” compta amb la contribució especial de Marc Clos al vibràfon i diverses percussions. Durant el procés d’enregistrament, la banda es va inspirar en el seu entorn, navegant pel mar, bussejant i amarant-se de la vida social i cultural de Sant Feliu de Guíxols, rememorant tots els racons de la Mediterrània que han anat deixant empremta als components de la banda al llarg de la vida. “Vam visitar llocs evocadors com la tomba d’Antonio Machado a Colliure, cosa que ens va portar de tornada a Serrat i el seu cèlebre ‘Mediterráneo’. Totes aquestes experiències van influir profundament en la cançó”, afegeix el vocalista.

“La canción es un sentido homenaje al mar que ha bañado nuestra historia y ha sido testigo de todas las etapas de nuestra vida. Impregnada de melancolía y con una marcada vocación acústica protagonizada por la guitarra española de Pau Roca, la letra llena de reminiscencias al mar, evoca los veranos mediterráneos. A veces las partes de una canción son brillantes, pero la grandeza se encuentra cuando el resultado final es algo más que las suma de las mismas. “Las Olas”, íntima, minimalista, platónica, es también gigante y desde ya un clásico de La Habitación Roja por derecho propio”. 

Novetats discogràfiques

“Guard un secret”, nou disc de la banda de manacor NITA

Published

on

By

NITA és una banda de Manacor formada per Natàlia Gómez (guitarra i veu), Marga Gomila (baix i veu), Carlos Gómez (guitarra i veu) i Daniel Gómez (bateria). Practiquen un Rock que va des del Pop, passant per l’Indie-Noise, pel Punk-Rock, pel Math-Rock arribant fins i tot al Metal.

El seu primer LP “Santa Paciència” (Bubota Música, 2023) els ha portat a tocar a llocs com Focus Wales, Mobofest, Festes de Sant Sebastià, Mallorca Live Festival, Sons de Nit, Figa Fest, Fira del Disc etc. Ara han acabat la gravació del seu segon disc “Guard un secret” que veurà la llum a la tardor del 2024. Onze cançons que arriben ven endins.

PRE-ORDER

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.