Connect with us

Art Visual

ESPERIT! estrena el videoclip animat “Tirisona” i obre gira de tardor

Publicat fa

el

Esperit! estrena avui dimecres el nou videoclip “Tirisona”, una producció animada de Tanoca Films realitzada per Joan TheloriousNúria Araüna Pau Albà.

Aquest nou vídeo arriba just quan Mau Boada i la seva nova banda estan a punt d’iniciar la gira de tardor presentant el nou disc “Cançons”. Les primeres dates són Sant Celoni (6/9), Igualada (7/9), Vic (20/9), Palautordera (27/9), Cardedeu (5/10), Reus (18/11) i Girona (15/11).

Involucrat sempre en mil aventures musicals (Les Aus o Zeidún, per citar-ne dues) Mau Boada viu emboscat al Montseny però neda com ningú en l’esfera musical nostrada i global, col·laborant incansablement amb una àmplia i heterodoxa nòmina d’artistes. Amb el seu projecte més personal, Esperit!, llança ara el seu quart disc de llarga durada, Cançons, que culmina el camí iniciat amb ”Endavant continu” (2011), “La lluminosa”(2014) i “Ilíada” (2019).

El nou disc “Cançons” ens descobreix un artista nou. Sense deixar de banda les atmosferes i els jocs musicals diversos, Mau Boada posa ara èmfasi -el títol no enganya- en el format de cançó. La fórmula és ben clàssica: una lletra, una melodia, una tornada i tota la màgia. El disc es presenta en una edició en vinil limitada a 100 exemplars, tots numerats i signats per l’artista. Ultimíssimes còpies aquí.

Gravat als Estudis Ca la Cari, Campins, entre desembre de 2022 i desembre de 2023. Músics – Mau Boada: veu, guitarres, banjo, percussió, bateria, tascam de casset, flauta dolça, baix, teclat, freqüències i efectes. Estel Boada: veu a “El reveix픓Estrelles mishu”“Percepció és distorsió”Cèlia Boada: veu a “Estrelles mishu”ret aka borrissol: veu a “Two trees”. Joan Colomo i Joana Vulart: veus a “La sepia negra”Annika Francke:clarinet, clarinet baix, saxo alt i sintetitzador a “Seda y pañuelo”“La sepia negra”“El reveix픓Estrelles mishu”“Estrelles mishu (reprise)” i “Sirena”Gina Margarit: veu a “Sirena”“Tirisona” i “Estrelles Mishu (Reprise)”. Marina Segura: flauta travessera a “La sepia negra”. Mesclat a Ca l’Eril, Guissona, per Joan Pons. Masteritzat a per Victor Garcia a Estudis Ultramarinos.

Art Visual

REMEI DE CA LA FRESCA estrena el nou single i videoclip “Fusta d’artista”

Published

on

By

Ell arriba i el món s’atura. Ell entra a la sala i tothom li fa cas. Ell parla (que bé que parla!) i tothom li riu les gràcies. I el seu ego creix i creix i creix. Té un do diví i ho sap ell millor que ningú. La gent l’admira. Té fusta d’artista, té fusta d’alcalde.

Però potser és hora de dir-li les coses pel seu nom:
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT

Remei de Ca la Fresca contraataca amb nova música, amb les cançons que formaran part aquesta tardor del seu esperat nou àlbum “L’ham de la pregunta”. Primer va ser “Mal de Muntanya”, ara aquest dard de tres minuts que es diu “Fusta d’artista”. Van afinant la punteria, assenyalant els seus objectius i regant-los ara amb cruesa, ara amb sarcasme. Amb crit feréstec i guitarra esmolada.

Rebobinem: Nascuts a les profunditats del Montseny en aquell desconcertant 2020, Remei de Ca la Fresca s’ha revelat des de llavors com una de les bandes més inquietes i inclassificables del nostre panorama musical. Es van donar a conèixer en guanyar el concurs Erra Forta, armats amb unes castanyoles i una fusta de planxar, i tot seguit van publicar sota el segell Indian Runners un disc debut homònim que va ser rebut amb entusiasme. El seguirien unes sorprenents adaptacions d’Underworld i M.I.A. i el corprenedor single “Tots els tons de la ràbia”, basat en un poema de la palestina Rafeef Ziadah.

Remei de Ca la Fresca són Artur Piera, Xantal Rodríguez, Víctor Inskipp i Iago Rueda. “Fusta d’artista” és el segon avançament del seu segon àlbum, que compta amb producció d’Ildefons Alonso (El Petit de Cal Eril) i apareixerà la tardor de 2024. Per cert, que el grup n’acaba d’anunciar el títol: es dirà “L’ham de la pregunta”

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.