Connect with us

Novetats discogràfiques

RAN RAN RAN publica avui el nou disc ‘Rendez-vous’

Publicat fa

el

Ran Ran Ran publica avui el seu nou disc“Rendez-vous”, que apareix en format digital i en un cassette d’edició limitada, en una coproducció d’Ultra-local RecordsEdita la Servidumbre Bankrobber

Ja es pot escoltar a totes les plataformes, i aconseguir en format físic a la botiga Ultra-local Records, on el grup oferirà avui divendres a les 19h un showcase de presentació en directe.

Ran Ran Ran són Ferran Baucells (veu, guitarra, harmònica), Martina Borrut (teclats i veu), Miguel Ballester (bateria) i Joan Villarroya (baix, violí i veu), sempre amb Armand Rodríguez com a aliat a la tècnica. Per enregistrar aquest nou disc han combinat les sessions als Qtq Estudios de l’Hospitalet de Llobregat amb gravacions domèstiques fetes a Vallparadís i el Poble Nou. La portada la signa Daniel Serrano.

S’apaguen els llums, el projector comença a pampalluguejar. Ran Ran Ran projecta el seu nou cassette: vuit noves cançons escrites sota la influència directa i indissimulable del cinema francès.

Presentació en directe avui divendres a Ultra-local Records (19h)

L’incombustible Ferran Baucells se submergeix en els universos de realitzadors com Agnès Varda, Jean Renoir, Max Ophüls o Jacques Demy -d’aquí l’homenatge a “Els paraigües de Cherbourg” de la portada- i els agraeix cada fotograma amb un disc petit en minutatge però intens en emocions que porta per títol “Rendez-vous”. Fins i tot la mateixa cançó titular és com una pel·lícula on frisem per descobrir si els dos protagonistes acabaran trobant-se al final, malgrat tot allò que els separa.

L’altre pol del cassette és la idea que “Prendre’s un temps (no és perdre el temps)”, sentir com deixem de banda la urgència que sembla guiar-nos en molts moments:
Prendre’s un temps per llegir llibres de viatges com els d’en Nicholas Bouvier, lectura central d’en Ferran mentre escrivia aquestes cançons.
Prendre’s un temps per estar amb la família sense pensar en el rellotge.
Prendre’s un temps i recordar un camí de muntanya i les idees que ens venen al cap mentre el fem (“La tempesta”).
Prendre’s un temps per gaudir d’un paisatge (“Ahir”).
Prendre’s un temps per deixar el mòbil i sentir que pots dedicar-te a escriure, com sempre has volgut fer (“Pels volts de mitjanit”).
Prendre’s un temps per divagar sobre algunes de les grans qüestions filosòfiques de sempre (“L’escola d’Atenes”).
O prendre’s un temps per escoltar un cassette com aquest.

Propers concerts
6/9 Barcelona · Ultra-local Records [showcase]
13/9 Reus · La Palma / Festival Revers
21/9 L’Hospitalet de Llobregat · Auditori Barradas
5/10 Barcelona · La Conxita de Sants

Art Visual

REMEI DE CA LA FRESCA estrena el nou single i videoclip “Fusta d’artista”

Published

on

By

Ell arriba i el món s’atura. Ell entra a la sala i tothom li fa cas. Ell parla (que bé que parla!) i tothom li riu les gràcies. I el seu ego creix i creix i creix. Té un do diví i ho sap ell millor que ningú. La gent l’admira. Té fusta d’artista, té fusta d’alcalde.

Però potser és hora de dir-li les coses pel seu nom:
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT
SEMPRE ENS CAURÀS MALAMENT

Remei de Ca la Fresca contraataca amb nova música, amb les cançons que formaran part aquesta tardor del seu esperat nou àlbum “L’ham de la pregunta”. Primer va ser “Mal de Muntanya”, ara aquest dard de tres minuts que es diu “Fusta d’artista”. Van afinant la punteria, assenyalant els seus objectius i regant-los ara amb cruesa, ara amb sarcasme. Amb crit feréstec i guitarra esmolada.

Rebobinem: Nascuts a les profunditats del Montseny en aquell desconcertant 2020, Remei de Ca la Fresca s’ha revelat des de llavors com una de les bandes més inquietes i inclassificables del nostre panorama musical. Es van donar a conèixer en guanyar el concurs Erra Forta, armats amb unes castanyoles i una fusta de planxar, i tot seguit van publicar sota el segell Indian Runners un disc debut homònim que va ser rebut amb entusiasme. El seguirien unes sorprenents adaptacions d’Underworld i M.I.A. i el corprenedor single “Tots els tons de la ràbia”, basat en un poema de la palestina Rafeef Ziadah.

Remei de Ca la Fresca són Artur Piera, Xantal Rodríguez, Víctor Inskipp i Iago Rueda. “Fusta d’artista” és el segon avançament del seu segon àlbum, que compta amb producció d’Ildefons Alonso (El Petit de Cal Eril) i apareixerà la tardor de 2024. Per cert, que el grup n’acaba d’anunciar el títol: es dirà “L’ham de la pregunta”

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.