Connect with us

Novetats discogràfiques

Will Spector i Los Fatus et porten a un tràngol narcòtic a “Somni”, el seu nou single

Publicat fa

el

Seguint el camí de l’escapisme abraçat ja a “Fondo de la muerte”, el primer single del seu nou disc, la banda oscenca Will Spector i Los Fatus ens envia una nova recepta per gairebé desaparèixer amb “Sueño”, el segon avançament de “La Llama” , el seu tercer àlbum, que serà coeditat pels segells Magic in the Air i Magic Mountain passat l’estiu. És una invitació a perdre’s en un somni: uns llimbs on no hi ha ensurts, un estat comatós, un oblit narcòtic de la vida en un èter oníric. Un torrent de veus processades que, a manera de cant de sirena, vol atreure’t i arrossegar-te a un món on poder descansar, encara a risc d’esvair-te. Tu sabràs si et deixes embadalir o aconsegueixes oferir resistència…

Amb un estil més synthpop i dark disco, amb un ull a la pista de ball, però sense abandonar la seva vocació psicodèlica, “Sueño” té elements que ens recorden al western crepuscular. No només per la sonoritat, per aquests riffs de guitarra que semblen vagar pel desert sense destí fix, sinó també pel fons del seu missatge. Amb ell s’identificaria el cowboy que encarna John Wayne a Centauros del desert, que ja no troba el seu lloc al món i només vol desaparèixer i descansar. Però també qualsevol ciutadà del present que demana al món que minori la marxa. En aquest sentit, “Sueño” ens proposa abraçar Morfeo encara que sigui a base d’ansiolítics, sedatius o alcohol, una solució només apta per a qui no tingui por als malsons.

I per si a algú li costa trobar la clara vocació psych de Will Spector i Los Fatus a “Sueño”, el single ve acompanyat per un videoclip on el caràcter oníric de la cançó es materialitza en visuals psicodèliques i imatges gairebé surrealistes. Dirigit per Juan Carlos Roldán, es comenta entre bastidors que el vídeo tradueix en imatges cinematografiables el contingut oníric de la ment conjunta de la banda. Perquè, potser dubteu que Els Fatus somniessin amb ovelles psicodèliques?

Novetats discogràfiques

“Tot és molt difícil”, avançament del nou disc d’en Joan Colomo

Published

on

By

Tot és molt difícil’ podria ser la típica cançoneta que vas cantant dins el teu cap cada cop que t’adones que no controles la majoria d’elements que configuren el teu dia a dia. Arribar a final de mes o entendre la pàgina web de la Renfe poden convertir-se en tasques d’una dificultat titànica. La revolució tecnològica suposadament ens havia de facilitar les coses, però la vida moderna és una gimcana que et posa a prova constantment. Amb un punt d’exageració i amb un embolcall acústic aquesta és la cançó que obrirà TECNO REALISTA, el nou disc del cantautor de Sant Celoni.

També sobre el pre-order de l’edició limitada de TECNO REALISTA, una preciosa edició en vinil i carpeta semi-envernissada. En aquesta ocasió, la discogràfica Montgri intentarà no enviar els discs per missatgeria o correu postal. Aviat donaran detalls de com recollir les còpies.

Joan Colomo és, sens dubte, un dels músics més prolífers, talentosos i carismàtics de la música catalana de l’última dècada. Segurament, també, és un dels escriptors de cançons més àcids i punyents que tenim a casa nostra. Un Ray Davies escorredís i de mirada capcota que, de mica en mica, sense fer gaire soroll i com qui no vol la cosa, ha anat acumulant un cançoner popular propi replè d’himnes atemporals que ens expliquen el dia a dia de la nostra crua i melancòlica realitat.

El podrem veure en directe el pròxim 5 de maig al Festival MiniBeat de Granollers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.