Connect with us

Bolos

The Wave Pictures arrenquen la gira ‘Fall Tour 2022’ aquesta setmana

Publicat fa

el

El trio britànic estarà presentant en directe el seu darrer treball ‘When The Purple Emperor Spreads His Wings’ amb parades a: Oviedo, Saragossa, Barcelona, València, Elx (entrades exhaurides), Sevilla, Madrid, Bilbao, Santander, Tarragona i Logronyo.

“When The Purple Emperor Spreads His Wings” és un àlbum les cançons del qual són un esforç per fer música pop, a l’estil de The Wave Pictures, i inclouen l’essència de la banda: els llegendaris solos de guitarra de Dave, els seus puntejos acústics i la sòlida escriptura de cançons, a més de l’arpa country, la mandolina, l’harmònica de blues i molt més. Tota la banda, David, Franic Rozycki (baix) i Jonny ‘Huddersfield’ Helm’ (bateria) estimen el rock and roll, el country clàssic, el rock dels 70, el soul i el folk, i aquest àlbum celebra una mica de tots els seus amors musicals, alguns redescoberts durant el temps descolta extra.

The Wave Pictures van començar la seva carrera el 1998. Des d’aleshores el trio britànic no ha parat: al frenètic ritme de la seva agenda de concerts sumen una estakhanovista producció discogràfica, que avança a raó de gairebé un àlbum per any. Exemple: “Great Big Flamingo Burning Moon”, que va sortir el febrer de 2015, va ser ja el seu tretzè LP oficial (sense oblidar que a més han anat donant sortida a gran quantitat de singles, EPs, rareses i material oficiós). Però és que el febrer del 2016 ja va caure el catorzè àlbum, “A Season In Hull” -que van gravar amb un sol micròfon i només van publicar en vinil-, i el novembre d’aquell any el seu successor, “Bamboo Diner In The Rain”. Al juny de 2018 van tornar a la càrrega amb un altre LP, “Brushes With Happiness”, i aquell novembre va caure també “Look Inside Your Heart”. La pandèmia els ha fet frenar el ritme, encara que per al maig d’aquest 2022 tenien llest el retorn amb el disc “When The Purple Emperor Spreads His Wings”. Amb la guitarra i la veu de David Tattersall al capdavant -ia la rereguarda el baix de Franic Rozycki i la bateria de Jonny Helm-, The Wave Pictures juguen al que Modern Lovers van fer al seu dia -i després Herman Dune o Hefner- , només que ells ho executen com si Rory Gallagher fos la seva guitarra solista. Amb l’etiqueta del pop-rock lo-fi com a afable sambenito, mai reneguen de la màxima que col·loca l’actitud per davant de la tècnica i caminen sempre vacunats contra la moda. Passen els anys i segueixen sent els mateixos gamberros sorneguers, només que sonant cada vegada més clàssics alhora que atrevits.

Bolos

El concert de l’Ensorrada fa el salt al circuit peninsular amb Chulería, Joder! i Batec com a caps de cartell

Published

on

By

El Col·lectiu Ensorrada organitza el proper dissabte 1 de juny de 2024 la cinquena edició del concert de l’Ensorrada, el festival bianual que aquest col·lectiu cultural celebra a la seva localitat de Rosselló (Segrià). Tindrà lloc al frontó de l’antiga colònia tèxtil d’Alkanís a partir de les 19.00h i l’entrada és gratuïta.

En aquesta nova edició, el certamen presenta el seu cartell més ambiciós fins a la data, amb la presència, per primera vegada, d’una banda de fora del territori català: es tracta del grup Chulería, Joder!, provinents de Bilbao i que visitaran per primera vegada Catalunya de la mà de l’Ensorrada. La banda arriba presentant el seu primer treball La Urbe, el qual els ha permés embarcar-se en una gira per tota la Península Ibèrica i que l’1 de juny farà parada a Rosselló del Segrià. Els acompanyaran com a caps de cartell el grup Batec, que també presenten nou disc No és un simulacre. La banda, formada per músics del Vallès i de Ponent, va ser creada l’any 2015 i des de llavors s’han convertit en un referent de l’escena del punk rock català, amb gires arreu del país i Europa.

El frontó de l’antiga colònia d’Alkanís de Rosselló acollirà el concert l’1 de juny amb un cartell amb gran presència de grups de Ponent

Com és costum, l’Ensorrada també vol ser un escenari obert a les formacions de Ponent, per això també hi actuaran Gos Mullat, provinents d’Alcarràs i que es caracteritzen pel seu hardcore-punk i Pork Chop Boys, un duet de punk-folk acústic format a les Garrigues. L’1 de juny també serà el debut dels trempolins Los Ingenieros de la Universidad de Oklahoma, un duo stoner i hard rock, amb excomponents de Fracaso Escolar. Finalment, al cartell també hi haurà els locals The Strio i Fox System, aquests darrers, amb nova formació.

Chuleria!

L’entrada al concert és gratuïta i hi haurà servei de barra i menjar a preus populars. Els concerts començaran a les 19:00h i l’organització publicarà els horaris de les actuacions a les seves xarxes socials.

El Col·lectiu Ensorrada es va fundar l’any 2022 amb l’objectiu d’organitzar concerts i activitats contraculturals al municipi de Rosselló. Des de llavors, ha organitzat 5 concerts de l’Ensorrada –dos a l’any– i altres activitats com vermuts musicals o tallers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.