Connect with us

Novetats discogràfiques

“Cool World”, avançament del nou disc de Los Yolos

Publicat fa

el

No hi ha grup més lliure que Los Yolos. Sembla una hipèrbole, però és un fet. Cap banda no viu més aliena a modes i expectatives. No hi ha cap grup creant el seu univers personal amb tanta cura, ningú rescata el passat amb un encert semblant, ni ningú aposta tan decididament pel present com ells. La prova tangible del seu triomf ja és amb nosaltres, a “Cool World”, el primer avançament del seu imminent segon disc.

Los Yolos han anat cuinant la seva mitologia a foc lent. Nascuts a la calor de l’underground barceloní, madurats en directes subterranis i enregistraments furtius, la seva esquivava des del principi comparatives i idees preconcebudes. Si bé l’actitud, la immediatesa i la manca de prejudicis els entroncava amb un punk salvatge i visceral, les seves cançons tenen nervi pop i substrat novaoler. Los Yolos poden ser alhora Talking Heads, Radio Futura i Ciudad Jardín, però també miren de front a qualsevol grup punk de Brooklyn. Tenen gràcia tropical, verborrea vacilona i l’ambició dels grups que se saben amos d’un univers personal i intransferible. “Rock Ciudad” (2021) va ser la primera pedra sobre la qual construir el que serà, ho podem assegurar, un imperi.

“Cool World”, concretament, busseja en referents inesperats. Com a prova, el delirant film de Ralph Bakshi a què fa referència el títol. O aquest final de tema com Gabinete Caligari, en un crescendo entre marcial i barroc. Los Yolos piquen d’aquí i d’allà, travessant el tema amb la seva personalitat fortíssima, i són capaços de crear una mena d’himne d’un país inventat, àcrata i sensual. Un lloc que només hi cap a la imaginació d’un conjunt que té per bandera la imaginació i el desig. Això és “Cool World”.

Al clip de “Cool World”, dirigit per ells mateixos, Los Yolos il·lustren el seu particular edèn en forma d’antre calidoscòpic. L’univers delirant de la banda barcelonina entronca amb la new wave en un vídeo a mig camí entre el Milkbar Korova de la Taronja Mecànica i els divertits clips de Madness o The Beat. Una altra petita victòria del grup més lliure que hi ha.

Aquest single anticipa la sortida del seu nou disc “Nos siguen por delante”, en vinil gloriós, d’aquí a molt, molt poc. Gràcies, Yolos.

Novetats discogràfiques

CHAQUETA DE CHÁNDAL estrenen el nou single “Declaración Universal de unos Desechos Humanos”

Published

on

By

CHAQUETA DE CHÁNDAL surten de la letargia amb una carta d’amor cap a la fauna d’aquest món. La literal. Amb la figurada se segueixen ficant, és clar. Una cançó senzilla i directa, melòdica, encomanadissa, que s’eleva i ens sobrevola però amb cert punt de perill, com tota au rapinyaire. Un altre còndor més al seu repertori. O un altre aufrany, més aviat.
 
Gravada i produïda per Joan Colomo“Declaración Universal De Unos Desechos Humanos” és la primera pista que que ens arriba del nou àlbum de Chaqueta de Chándal, encara sense títol i previst per la tardor. Serà la continuació dels càlidament ponderats Gimnasia menor (2019) i Futuro, tú antes molabas (2022).
 
El nou single i altres cançons inèdites es presenten en directe aquest divendres 11 de maig al Café La Palma de Madrid, dins la programació de Sound Isidro, i el 25 del mateix mes al festival Som del Montseny, a Santa Maria de Palautordera
 
Chaqueta de Chándal són Guillem Caballero (veu, teclats i sintes), Natalia Brovedanni(veu i guitarra) i Alfonso Méndez (bateria i cors).

Propers concerts
11/5 Madrid / Sound Isidro / Café La Palma
25/5 Santa Maria de Palautordera / Som Del Montseny

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.