Connect with us

Novetats discogràfiques

Sei Sega ens presenten el seu debut a Humo Internacional

Publicat fa

el

Quina falta feia. Amb què ens està caient. Una va navegant com pot, aguantant amb prou feines primeres escoltes, i… de sobte: una banda amb arrels manifestament anarco-punk, amb la política molt present (amb títols com “Zuen Legeak” o “Lanari Ez!”, que vindria sent “Les seves lleis” i “A baix el treball” respectivament), amarada de referents declarats com The Zounds, els primers Chumbawamba, o, en el seu espirador escènic (això és collita pròpia, no ho han dit) Rip Rig and Panic. I dius tu: d’acord, encara hi ha esperança.

Sei Sega, de Bilbao, vénen de bandes com Vulk, Aihotz, Serp, del col·lectiu Soinu Basatiak, de l’autogestió. És igual, no ens despistem: aquesta gent, aquesta, acaba de treure un EP de 5 pistes, totes elles en basc menys una picada d’ullet (no realment) inesperada a Cicatriz.

Però el que realment és important de Sei Sega, independentment de què fa tota aquesta gent que hi ha sobre l’escenari, de quin és el paper de cada persona, de què els ha portat a muntar-ho, d’on es dirigeixen, o de quins són els seus plans, és que sonen els quatre primers compassos i és com si tinguessis Exene Cervenka i John Doe cantant-te en basc i què més dóna tota la resta.

“Bilbo eta Euria” està disponible en una edició molt limitada en casset amb disseny de Cuero Negro (Andoni de la Cruz). Els vols veure en directe, sí, i qui no. Aviat. Mantingueu-vos a l’escolta.

Novetats discogràfiques

ADDENDA, el power-trio conegut pel seu esperit agut i enèrgic, torna amb el seu últim EP, “Faunari”

Published

on

By

Després del mig LP anterior, Oròdic (DP014, 2022), el grup s’ha enfrontat a diverses reaccions durant els seus directes: des de ser acusats d’haver publicat un “Black Album” en una petita gira al País Basc, fins a ser titllats d'”ex-fastcore” durant la seva gira a República Txeca, però malgrat les acusacions, el grup s’ha sabut reapropiar amb orgull i sense complexos d’aquestes etiquetes.

Faunari és tota «obra en què es descriuen els trets representatius d’animals reals o fantàstics amb una finalitat didàctica o moral». Una segona accepció, però, parla d’un «conjunt de figures, capgrossos, etc. que representen bèsties, en especial, les utilitzades en les festes populars». Tal conjunt és el que fa que ambdues accepcions se’ls adeqüin, i és que, al cap i a la fi, Addenda vol del públic una atenció per tal que entri al seu univers líric, alhora que els seus directes són celebració i gaudi, ho sap tota persona que els hagi vist, com també ho va saber veure Nando Cruz, nostrat periodista musical, escrivint en un article que “Addenda estan més de festa que de concert, i destapen una ampolla de cava”

Líricament, a “Faunari” hi trobem un homenatge als palestins Gazians tot referenciant a Refaat Alareer, poeta assassinat, reivindicat a la cançó “Harpia”, que envia un missatge punyent i contundent amb relació al genocidi Palestí. Al tall que la precedeix, “Drac”, hi exploren temes més introspectius, fusionant el personatge més conegut d’Akira Toriyama i dels mons fantàstics d’Ursula K Le Guin. Tanquen aquesta entrega amb “Cargol”, on presenten relats esperançadors sobre el camí que prenem i s’obren preguntes i reflexions futuribles.

Sent fidels a la seva trajectòria, Addenda presenten doncs un EP que no arriba a la dotzena de minuts i que va sortir editat digitalment el 23 de febrer del 2024. El disc ha estat editat per Pinya Records, enregistrat i produït al Colmado per Vidal Soler durant el calorós gener del 2024 i el disseny és d’en Cristian Úbeda, amic de la banda que ja havia il·lustrat treballs anteriors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.