Connect with us

Bolos

The Gramophone Allstars Big Band ens presenta el nou disc “Call Your Friends”

Publicat fa

el

Quan hi ha una gran festa en marxa, mai no és problema si arriba més gent. Al contrari. Benvinguts, passeu, passeu. The Gramophone Allstars Big Band ja són habitualment multitud, 16 músics a l’escenari així de partida. Però en aquesta nova aventura obren les portes i conviden tots els seus amics a jugar. Micro obert a les veus més diverses, als instrumentistes més suggerents. I aquí neix “Call Your Friends”, títol i divisa d’aquesta nova aventura gramofònica, el tercer àlbum des que el combo inicial va mutar en big band i va donar vida a un projecte tant inversemblant com apassionant. Aquí pots veure el teaser del disc.

Sempre amb l’ska-jazz per bandera, The Gramophone Allstars van mutar en big band amb l’aclamat “Jazzmaica” (2014) que fins i tot es va publicar al Japó. Amb el següent disc “Maraca Soul” (2017) van obrir el ventall rítmic a altres sonoritats caribenyes com el boogaloo o el calipso. Posteriorment han publicat tres discos de curta durada: “The Reel Influence”, el single “Let’s Get It On” (versionant Marvin Gaye) i l’EP “Love Letter” (2021). Amb 150 concerts a l’esquena en format big band, aquest 2023 retornen amb l’esperat “Call Your Friends”, que apareixerà en vinil, CD i digital el proper 20 d’octubre. El pre-order ja està obert

PRIMERS CONCERTS
15/9 VIC MMVV
21/10 BANYOLES
26/10 BARCELONA Sala Apolo [2]
10/11 MADRID Círculo de Bellas Artes
18/11 LA BISBAL D’EMPORDÀ
+info / entrades

Bolos

BETANIA LÓPEZ de gira per presentar-nos el seu darrer disc “Corriente Fluvial”

Published

on

By

Betania López, és una cantant xilena, de rítmes llatins barrejats amb sonoritats jamaiquines i carnavalesques, amb tints electrònics derivats del Dub. Betania és considerada una influència en el entorn Ska, Reggae mundial de lletres quotidianes, retraten l’actual viure des d’una mirada feminista, en una veritable festa que no deixarà ningú sense ballar.

Precoçment es va iniciar dins de l’entorn nacional del reggae i ska. Anys de residència a Texas i Florida la van acostar a la música caribenya i afroamericana, i aquesta va ser la barreja que va decidir buscar a la seva vocació com a cantant. La seva música combina elements de reggae, ska, rocksteady i hip-hop, i ha anat incorporant amb el temps un focus de creixent inquietud social, connectada a les lluita del seu temps, com ho demostren els singles postesclat social “Santa capucha” i “Censura”.

Betania López compta amb dos LP editats, diversos singles i un sense nombre de col·laboracions. Al 2010 edita “En las calleses de mi tierra”, fent els seus primers passos a la música editant aquest Ep de 3 temes. Al 2014 edita “La última carta” l’àlbum debut. Aquest disc conté els híts que la va fer coneguda al cercle mundial com “Siempre en vano fue” i “Piropero” entre d’altres. Al 2018 publica el seu segon treball “Amor Perverso y Dub”, un disc experimental lligat al Dub Jamaica i els seus derivats. En aquest disc Betània aconsegueix una millor sonoritat al treballar amb el productor Cristóbal Pera Prezz. D’aquest àlbum emergeix el hit “No es tu rocksteady”. Finalment, al 2023 publica el seu tercer i darrer disc “Corrriente Fluvial”, un treball que compta amb vuit cançons, que van de l’Indie Reggae al Pop orquestral, passant pel Mambo, Ska, Cumbia i Dub. Treballat amb diferents productors entre ells Esteban Descalzo de Argentina i René Calderón. Gravat entre Xile i Argentina, compta amb la participació de músics dels Auténticos Decadentes, Los Cafrés, Dread Mar-I i una col·laboració amb la banda Anarkia Tropikal.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.