Connect with us

Novetats discogràfiques

Foehn Records edita l’LP “Pyramids” dels GAF i la Estrella de la Muerte

Publicat fa

el

GAF estan de tornada! Aquesta vegada sota la seva configuració Estrella de la Mort i amb un doble àlbum que s’endinsa en el còsmic desconegut. El prolífic projecte, capitanejat pel veterà canari Mladen Kurajica, explora els gèneres esotèrics del rock i, aquesta vegada, no perden el temps a l’hora de submergir l’oient en el seu nou i valent tipus d’space rock amb un viatge de profunda influència krautrock , de jamming dels setanta i exploració psiconàutica.

Gravat durant tres dies a l’espai cultural de El Tanque, Santa Cruz de Tenerife, en plena pandèmia Còvid de 2020 i durant un dels estius més calorosos fins ara, la banda va entrar a l’espai sense cap pla al cap, decidint en el seu lloc abordar les sessions d’enregistrament sense idees preconcebudes ni cançons precompostes. Nets d’influències externes i disposats a experimentar, van carregar amb tot l’equip disponible, inclòs un arsenal de sintetitzadors modulars, per crear un nou enfocament de la composició i donar cos in situ a algunes idees per a un àlbum futur. El procés d’aquesta cerca, a través de la pura improvisació i el jamming, es va convertir en l’àlbum que presentem aquí. No hi va haver enregistraments i edicions posteriors, excepte tall d’alguns temes perquè cupiessin a l’àlbum i que de vegades arribaven fins a 35 minuts.

Gairebé cinc hores d’enregistrament en total, per arribar finalment a un doble LP de set pistes i 69 minuts de durada. Tota la reverberació que s’escolta al disc és la reverberació natural de El Tanque, una reverberació natural de 16 segons de cua gravada amb diversos micros a diferents punts del Tanc d’uns 50.000m cúbics, 50m de diàmetre i 18m d’alçada. Es tracta del primer àlbum totalment instrumental amb el format Gaf i la Estrella de la Muerte, 7 músics en comptes dels 6 habituals, acompanyant-los per a l’ocasió el bateria de Gaf & Love Supreme Arkestra.

Resultat final una inspirada selecció de psicodèlia lliure, Kosmishe i música curativa per a viatges mentals. El títol “Pyramids” no només serveix com a porta d’entrada a allò desconegut, sinó també com a símbol exploratori de la voluntat de la banda d’abraçar lliurement els seus fluxos interns subconscients en un col·lectiu còsmic.

Novetats discogràfiques

ADDENDA, el power-trio conegut pel seu esperit agut i enèrgic, torna amb el seu últim EP, “Faunari”

Published

on

By

Després del mig LP anterior, Oròdic (DP014, 2022), el grup s’ha enfrontat a diverses reaccions durant els seus directes: des de ser acusats d’haver publicat un “Black Album” en una petita gira al País Basc, fins a ser titllats d'”ex-fastcore” durant la seva gira a República Txeca, però malgrat les acusacions, el grup s’ha sabut reapropiar amb orgull i sense complexos d’aquestes etiquetes.

Faunari és tota «obra en què es descriuen els trets representatius d’animals reals o fantàstics amb una finalitat didàctica o moral». Una segona accepció, però, parla d’un «conjunt de figures, capgrossos, etc. que representen bèsties, en especial, les utilitzades en les festes populars». Tal conjunt és el que fa que ambdues accepcions se’ls adeqüin, i és que, al cap i a la fi, Addenda vol del públic una atenció per tal que entri al seu univers líric, alhora que els seus directes són celebració i gaudi, ho sap tota persona que els hagi vist, com també ho va saber veure Nando Cruz, nostrat periodista musical, escrivint en un article que “Addenda estan més de festa que de concert, i destapen una ampolla de cava”

Líricament, a “Faunari” hi trobem un homenatge als palestins Gazians tot referenciant a Refaat Alareer, poeta assassinat, reivindicat a la cançó “Harpia”, que envia un missatge punyent i contundent amb relació al genocidi Palestí. Al tall que la precedeix, “Drac”, hi exploren temes més introspectius, fusionant el personatge més conegut d’Akira Toriyama i dels mons fantàstics d’Ursula K Le Guin. Tanquen aquesta entrega amb “Cargol”, on presenten relats esperançadors sobre el camí que prenem i s’obren preguntes i reflexions futuribles.

Sent fidels a la seva trajectòria, Addenda presenten doncs un EP que no arriba a la dotzena de minuts i que va sortir editat digitalment el 23 de febrer del 2024. El disc ha estat editat per Pinya Records, enregistrat i produït al Colmado per Vidal Soler durant el calorós gener del 2024 i el disseny és d’en Cristian Úbeda, amic de la banda que ja havia il·lustrat treballs anteriors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.