Connect with us

Novetats discogràfiques

Medalla ens presenta “Abandonarse a la Tristeza”, tercer single del seu quart disc “Duelo”

Publicat fa

el

“Abandonarse a la Tristeza” és el tercer avançament de “Duelo”, el quart disc del quartet barceloní Medalla, que publicaran el proper 8 de novembre sota el seu propi segell Estudio Mazmorra.

Aquest nou single concentra tots els elements del so i narrativa del proper disc de Medalla: cançons amb un pòsit malenconiós però amb l’èpica i la intensitat emocional i rítmica en primer pla. Pop i foscor, una unió infal·lible que anticipa el que serà el primer disc conceptual de la banda.

El single ve acompanyat d’un videoclip doble (en sumar la instrumental “DERIVA”) i està dirigit per Tiago Almança. La peça combina imatges de la banda en directe amb recursos visuals que reflecteixen les emocions que apareixen al llarg de les cançons de “Duelo”, com són la solitud, la tristesa, l’ansietat o el buit existencial.

L’edició limitada a 500 còpies en vinil negre ja es pot aconseguir a Bandcamp amb la particularitat de tenir dues portades, jugant amb l’analogia entre les paraules dol i dualitat. Dues arts diferents per a un mateix àlbum conceptual.

El disc ha estat produït per Sergio Pérez García (SVPER), productor d’artistes com Dones, Joe Crepúsculo, Baiuca, La Bien Querida i que també ha treballat amb Los Punsetes, Maria Rodés & L’Estrella de David o Lucía Tacchetti.

Sobre ESTUDIO MAZMORRA
Estudio Mazmorra és un segell discogràfic independent focalitzat en la distribució digital. Neix com a iniciativa DIY el 2022 de la mà d’Eric Sueiro, músic i cap pensant darrere de projectes com Medalla o The Saurs.

La raó de ser d’Estudi Mazmorra és donar visibilitat a projectes musicals que se situen als marges de l’escena musical independent, així com aprofundir en les masmorres per descobrir i ajudar en la distribució digital d’artistes emergents de manera justa i transparent.

Sota el seu estendard es troben bandes i artistes com: Medalla, Falç de Metzinera, el diablo de shanghai, Montflorit, Zarza, BASURA, RR, YORCHH, CRUZ, Patricio Cifredo o URPA.

Novetats discogràfiques

LA ÉLITE mostra les seves irreverents “Escaleras Al Cielo”

Published

on

By

LA ÉLITE és un fenomen imparable. Els seus concerts a sales es compten per sold outs i la seva presència revoluciona festivals perquè amb ells sobre l’escenari qualsevol cosa pot passar. La seva actitud incendiària és part d’un ADN musical únic que es reflecteix a “Escaleras Al Cielo”, un segon àlbum d’estudi on continuen apostant per ritmes electrònics en una oda a la joventut i la vitalitat.

A “Escaleras Al Cielo” la dupla formada per Nil i Diosito llencen la porta avall amb l’estil inconfusible de la banda: un synthpunk que es reforça gràcies a una producció més cuidada però igual de crua. Els seus recursos creatius creixen i LA ÉLITE aconsegueix un espectre més ampli en el seu so amb coquetejos amb estructures pop i fins i tot algun toc urbà que donen varietat i empenta a les 12 cançons que conformen el disc.

Les lletres de LA ÉLITE són ganxos potents directes i al mentó. Fidels a la seva faceta provocadora i desafiant, estan carregades amb bones dosis d’humor per situar-nos a la realitat de la joventut tocant temes que van des de la precarietat econòmico-social, a qüestions més oníriques o irreverents com la festa per la festa i batalletes amb els amics.

I precisament recorren a bones amistats com MDA, Diego Ibáñez (frontman de Carolina Durante), Nerve Agent o el seu amic de l’institut Pokito Paranoiko perquè hi col·laborin i formin part d’una feina tan especial.

“El que ens mou a fer discos és aquesta necessitat de parlar de les nostres mogudes i encara que no siguem músics, la música és el nostre llenguatge. Significa alguna cosa especial ja que per primera vegada ho farem a través del nostre propi segell i és una cosa que ens motiva moltíssim” comenta el duo català sobre un treball amb què treuen múscul dins del panorama independent.

“Escaleras Al Cielo” veu la llum a través de Discos GELE (Grabaciones Electrónicas La Élite) amb què autogestionen aquest projecte alhora que donaran suport a altres artistes. LA ÉLITE manté la seva essència ‘¡Do It Yourself’ com a motor principal per crear amb enginy i una mica de mala bava, cançons en què se sentin reflectits. I que tant el públic com ells mateixos puguem desfassar.

“L’única missió que tenim és gaudir sempre de tot allò que ens mola i fem. Venim de tenir feines de merda i tirar endavant, no ens podem permetre no gaudir fent allò que més ens agrada!” raona LA ÉLITE en mostrar-nos les escales per arribar al cel a base de pogos.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.