Connect with us

Novetats discogràfiques

Magalí Datzira publica la live session i el video “Des del menjador”

Publicat fa

el

La contrabaixista i cantant barcelonina Magalí Datzira publica avui a totes les plataformes“Des del menjador”. Es tracta d’una live session enregistrada a l’estiu on reinterpreta les cançons del seu disc debut “Des de la cuina” acompanyada per la seva banda de directe habitual: Toni Mora als teclats, David Gimeno a la bateria i Vernat a la guitarra i cors.

La sessió es pot veure a youtube en un video realitzat per Jep Jorba, que inclou els temes “A tot arreu”“Move Out”“Des de la cuina”“The Cutest Boy” i “Cançó de bressol”. A les plataformes d’audio, “Des del menjador” inclou també tres temes adicionals: “Pedres blanques”“Sol” i “Let’s Talk”.

Magalí Datzira es confirma com una de les artistes més especials de casa nostra. Una artista única, lliure i inclassificable. Amb llarga experiència als escenaris, defensa una proposta amb segell personal que es basa en el jazz però beu d’influències diverses, del funk al pop electrònic, dels sons més intimistes i mediterranis als ritmes urbans.

Nascuda a Barcelona el 1997, Magalí Datzira ha crescut des de petita en un ambient musical. Formada a la Sant Andreu Jazz Band de la mà de Joan Chamorro, i posteriorment al Liceu, a l’ESMUC i al Conservatori d’Amsterdam, ha actuat arreu de Catalunya i del món. A partir de 2020 comença a focalitzar-se en la seva carrera personal basada en cançons pròpies, com “Fruites” (2020) l’EP </3” (2021), o el single “Casida de la rosa”. L’any 2022 va donar noves pistes del seu talent multidireccional amb dos singles tan dispars com “Ghosting” (amb pinzellades d’electrònica i ritmes urbans, de la mà del productor italià Dario Trapani) o el tema d’aromes mediterrànies “Pedres blanques” (en col·laboració amb el productor argentí Tomás Susevich). Els presentaria en viu al Palau de la Música Catalana, convidada pel festival Cruïlla dins el projecte Vibe35, i també en una gira per Mèxic. 

A principis d’aquest 2023 va publicar el seu primer àlbum, “Des de la cuina”, un disc produït i enregistrat en primera persona i que es pot llegir com un compendi de moments viscuts i d’experiències recents. Amb una sonoritat principalment acústica, inclou temes en català, castellà, anglès, italià, portuguès i peces instrumentals. Amb la sessió en viu “Des del menjador”, ofereix un contrapunt dels temes més emblemàtics del disc interpretats amb la formació que l’ha acompanyat en viu durant el primer tram de la gira.

Novetats discogràfiques

ARRRGO treu “Mare”, el seu nou LP de posthardcore i postpunk

Published

on

By

ARRRGO, Aquest trio amb base a Barcelona, format per Antonio Iannola (Common Deflection Problems, Human Feather Records), Milo Gomberoff (Familea Miranda, Els Insurgents, Marcians a la City, Bomba Formatge) i Enric Ponsa (Tilde, Ovo, Tercer Semestre, Bilgraski), ja reconeguts als escenaris de la música alternativa, han captivat encara més l’escena musical amb el seu enfocament únic del posthardcore i el postpunk.

“Mare” és una col·lecció de nou pistes que exploren les profunditats emocionals i sonores del gènere. Amb lletres en italià i seccions rítmiques intenses, l’àlbum ofereix una experiència autèntica i poderosa per a aquells que busquen més que melodies convencionals. El so natural de la producció fa que l’àlbum soni pur i brutal, submergint l’oient en una experiència inoblidable, amb el seu estil inconfusible, que ha estat comparat amb la intensitat de Shipping News, l’audàcia de Cherubs, la innovació de Big’n , la cruesa de Shellac, el virtuosisme de Dazzling Killmen, l’energia de Melvins i la profunditat de Massimo Volume.

“Aquest àlbum és més que música; és una expressió genuïna de la passió i l’art en la forma més pura i brutal. – ARRRGO”


“Mare” compta amb la col·laboració especial del trompetista Sebastián “Zorro” Cabezas, membre de Chico Trujillo i Kaldo, entre d’altres.

L’edició d’aquest LP ha estat possible gràcies a les col·laboracions de segells independents com Sonatine Produzioni, Vollmer Industries, Hukot Disk, Plug in the Gear, Intrepido Discos y Bar Marfil Records, així com un disseny gràfic distintiu d’Irkus M. Zeberio.

Gravat, barrejat i masteritzat per Milo Gomberoff a l’Estudi Hukot de Barcelona i es pot obtenir directament des de Botiga Hukot.
Fotografia a càrrec de Foto Zama.

Dediquem aquest llançament especialment a Steve (Albini), que fos un suport constant als inicis de l’Estudi Hukot i una font d’inspiració.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.