Connect with us

Bolos

La banda argentina Fin del Mundo de gira per Europa

Publicat fa

el

La immensa majoria vam conèixer la banda gràcies a la mítica emissora KEXP de Seattle i la seva increïble sessió en directe, que ja acumula la barbaritat de més d’1 milió de reproduccions el primer any. No obstant això, la Fin del Mundo va començar una mica abans, a l’abril 2020, quan auto-van publicar el seu EP homònim. Posteriorment al juny del 2022 repetien jugada en mostrar al món un nou EP titulat “La ciudad que dejamos”. I va ser en aquell moment, amb la pandèmia ja enrere, quan tot va començar a agafar forma amb multitud de concerts al llarg de la seva Argentina natal i unes primeres escapades a Xile. El 2023 fitxen pel segell discogràfic independent andalús Spinda Records i posteriorment comencen a treballar amb l’agència de contractació brasilera Brain Productions, amb la idea que més i més gent es deixi portar i viatgi amb elles a la Patagònia sud, a la veritable fi del món com bé indicaven en una recent entrevista.

‘Todo va hacia el mar” estarà disponible a partir del divendres 3 de novembre en digital i en tot tipus de formats físics: des d’una casset rosa i una cuidada edició en compact disc, fins a una triple edició en vinil (com a part de les ‘The Noisy Series’ de Spinda Records limitada a 500 còpies en color negre, 300 en color transparent i 200 en color magenta – totes numerades a mà i que compten amb una preciosa il·lustració de l’il·lustrador Óscar Màlaga en què es combinen les portades dels seus dos EP anteriors.

I com no podia ser altrament, les Fin del Mundo creuaran el toll per primera vegada per presentar ‘Todo va hacia el mar” a Europa, en una gira que les portarà per França, Suïssa, Itàlia, Gibraltar i Espanya. A la península ibèrica gravaran una nova sessió en directe, aquesta vegada per a Los Conciertos de Radio 3; a més de visitar ciutats Gibraltar, Madrid, Oviedo, Barcelona o Màlaga, on compartiran escenari amb Viva Belgrado. També passaran per partida doble pel Monkey Week de Sevilla, que aquest any presenta un cartell d’infart en què destaquen bandes com Los Planetas, Za! i la Transmegacobla, La Paloma, Vera Fauna, Juárez o La Ciencia Simple, a més de companys de segell com Travo, The Silver Linings i Maragda.

Imatge principal x Sabrina Parel

TOUR EUROPA 2023 – ‘TODO VA HACIA EL MAR’

20 Nov | Madrid (SP) @ Los Conciertos de Radio 3 
21 Nov | Madrid (SP) @ Moby Dick Club (+ Veracrvz) 
22 Nov | Gibraltar (GI) @ Boyd’s (+ Cedar) 
23 Nov | Málaga (SP) @ La Trinchera (+ Viva Belgrado) 
24 Nov | Sevilla (SP) @ Monkey Week 
25 Nov | Sevilla (SP) @ Monkey Week 
27 Nov | Oviedo (SP) @ La Salvaje 
28 Nov | Bordeaux (FR) @ Café Pompier 
29 Nov | Arthez de Béarn (FR) @ Le Pingouin Alternatif 
01 Dec | Zürich (CH) @ Safari Bar 
02 Dec | Bologna (IT) @ Binario 69 
03 Dec | Verona (IT) @ Fin di Mondo 
04 Dec | Soliera (IT) @ Nowhere Club 
06 Dec | Lyon (FR) @ Le Trockson 
08 Dec | Montpellier (FR) @ The Secret Place 
09 Dec | Barcelona (SP) @ Sala Upload

Bolos

BETANIA LÓPEZ de gira per presentar-nos el seu darrer disc “Corriente Fluvial”

Published

on

By

Betania López, és una cantant xilena, de rítmes llatins barrejats amb sonoritats jamaiquines i carnavalesques, amb tints electrònics derivats del Dub. Betania és considerada una influència en el entorn Ska, Reggae mundial de lletres quotidianes, retraten l’actual viure des d’una mirada feminista, en una veritable festa que no deixarà ningú sense ballar.

Precoçment es va iniciar dins de l’entorn nacional del reggae i ska. Anys de residència a Texas i Florida la van acostar a la música caribenya i afroamericana, i aquesta va ser la barreja que va decidir buscar a la seva vocació com a cantant. La seva música combina elements de reggae, ska, rocksteady i hip-hop, i ha anat incorporant amb el temps un focus de creixent inquietud social, connectada a les lluita del seu temps, com ho demostren els singles postesclat social “Santa capucha” i “Censura”.

Betania López compta amb dos LP editats, diversos singles i un sense nombre de col·laboracions. Al 2010 edita “En las calleses de mi tierra”, fent els seus primers passos a la música editant aquest Ep de 3 temes. Al 2014 edita “La última carta” l’àlbum debut. Aquest disc conté els híts que la va fer coneguda al cercle mundial com “Siempre en vano fue” i “Piropero” entre d’altres. Al 2018 publica el seu segon treball “Amor Perverso y Dub”, un disc experimental lligat al Dub Jamaica i els seus derivats. En aquest disc Betània aconsegueix una millor sonoritat al treballar amb el productor Cristóbal Pera Prezz. D’aquest àlbum emergeix el hit “No es tu rocksteady”. Finalment, al 2023 publica el seu tercer i darrer disc “Corrriente Fluvial”, un treball que compta amb vuit cançons, que van de l’Indie Reggae al Pop orquestral, passant pel Mambo, Ska, Cumbia i Dub. Treballat amb diferents productors entre ells Esteban Descalzo de Argentina i René Calderón. Gravat entre Xile i Argentina, compta amb la participació de músics dels Auténticos Decadentes, Los Cafrés, Dread Mar-I i una col·laboració amb la banda Anarkia Tropikal.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.