Connect with us

Novetats discogràfiques

“Argiek Istilu”, debut de jai/egun a Humo Internacional

Publicat fa

el

Com un secret, Aitor Martínez Merino ha anat treballant en un disc imaginari des de la seva habitació al llarg dels anys. Sense experiència en altres projectes i sense ni tan sols haver actuat en directe, es va animar a gravar de manera professional tot el que havia anat cuinant durant gairebé una vida a El Tigre Studios amb Jon Aguirrezabalaga, a qui estan eternament agraïts per haver-los acostat a la possibilitat d’editar un disc tan important.

Tornem a l’habitació, una habitació fosca on cohabiten Arthur Rusell, Fugazi, Mikel Laboa i Tomatito, per dir alguna cosa, ja que la proposta d’Aitor és tan personal i valenta que gairebé podria ser la definició en si mateixa d’un nou gènere al seu voltant. Els noms doncs sobren i ens quedem amb cadències, girs i progressions inesperades, amb què jai/egun recorre a un llenguatge universal i primari.

Amb textos en euskera i pràcticament l’únic ajut d’una guitarra espanyola tocada amb geni i ràbia, jai/egun desgrana un autèntic exercici d’introspecció, obrint-nos una finestra a la vida i al món. El resultat, un àlbum esglaiador, a estones desolador, càlid i sorprenent, que s’anticipa com un dels discos de l’any i no perquè ho diguin els de Humo Internacional, que sí, sinó perquè segur que no se t’acudeix un altre disc més sincer editat en aquest país ple de maquillatge i ximpleria.

‘Argiek Istilu’ està disponible en vinil de 12″ a la botiga online de Humo Internacional, ia les teves botigues físiques amigues.

Novetats discogràfiques

CHAQUETA DE CHÁNDAL estrenen el nou single “Declaración Universal de unos Desechos Humanos”

Published

on

By

CHAQUETA DE CHÁNDAL surten de la letargia amb una carta d’amor cap a la fauna d’aquest món. La literal. Amb la figurada se segueixen ficant, és clar. Una cançó senzilla i directa, melòdica, encomanadissa, que s’eleva i ens sobrevola però amb cert punt de perill, com tota au rapinyaire. Un altre còndor més al seu repertori. O un altre aufrany, més aviat.
 
Gravada i produïda per Joan Colomo“Declaración Universal De Unos Desechos Humanos” és la primera pista que que ens arriba del nou àlbum de Chaqueta de Chándal, encara sense títol i previst per la tardor. Serà la continuació dels càlidament ponderats Gimnasia menor (2019) i Futuro, tú antes molabas (2022).
 
El nou single i altres cançons inèdites es presenten en directe aquest divendres 11 de maig al Café La Palma de Madrid, dins la programació de Sound Isidro, i el 25 del mateix mes al festival Som del Montseny, a Santa Maria de Palautordera
 
Chaqueta de Chándal són Guillem Caballero (veu, teclats i sintes), Natalia Brovedanni(veu i guitarra) i Alfonso Méndez (bateria i cors).

Propers concerts
11/5 Madrid / Sound Isidro / Café La Palma
25/5 Santa Maria de Palautordera / Som Del Montseny

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.