Connect with us

Festival

Festival Octubre Ayora torna el 30 de març amb Mujeres, Cómo Vivir en el Campo, Pálida Tez, The Pulse Band i DJ Boluda

Publicat fa

el

Després d’una breu aturada d’un any, arriba una nova edició del Festival Octubre Ayora amb un cartell d’excepció a la seva edició 2024. Ayora, localitat de l’interior de València, es prepara per rebre el proper 30 de març a la Sala Matadero a Mujeres, Cómo Vivir en el Campo, Pálida Tez, The Pulse Band i DJ Boluda.

Tot i que el nom “Octubre Ayora” perdura, des del 2014 el festival ha experimentat un canvi d’estació, traslladant-se a la Setmana Santa. I aquest any 2024, el dissabte 30 de març serà la data assenyalada per a aquesta trobada musical.

Des de Barcelona, l’enèrgica banda MUJERES se suma al festival, coneguda pel seu vibrant so garatge i pop/rock que ha deixat una empremta significativa a l’escena indie nacional des del 2007. Elogiats per la seva habilitat per fusionar sons seixanta amb un toc modern i divertit, sempre van destacar per la seva capacitat per crear cançons enganxoses i plenes d’energia i bon rotllo. Compten en el seu haver-hi amb alguns excel·lents discos aclamats per la crítica, com «Desde flores y entrañas», «Siento muerte» o «Un Sentimiento Importante». El trio ha demostrat un talent excepcional per mantenir-se frescos i rellevants a l’escena musical independent del nostre país, cosa que els ha portat a actuar en un munt de festivals per tota la geografia nacional.

Des de Madrid, l’aclamada banda Cómo Vivir en el Campo presentarà el seu últim àlbum, “Yiyi”. Aquest treball marca un canvi audaç en el seu estil musical cap a un enfocament més introspectiu i acústic, oferint un viatge musical contemplatiu. Pedro Arranz, la ment creativa darrere del projecte, ha teixit aquest àlbum amb una barreja de textures, colors i tons que reflecteixen una experiència de vida més orgànica i assossegada. Un disc més folk i menys pop, que ha captivat propis i estranys, i que els portarà a festivals com el Primavera Sound 2024 o el Sonorama 2024. També en podràs gaudir a l’octubre abans que aquests grans festivals.

Des d’Albacete, el quartet de noise-pop PÁLIDA TEZ, format el 2020, aportarà el seu talent distintiu amb la barreja de shoegaze i dream-pop, explorant temes introspectius a través del seu primer EP “Viaje a la habitación del fondo de la casa”. Són hereus d’alguna manera del so Albacete que ha donat grans propostes musicals com Surfin’Bichos, Mercromina, Chucho, Fernando Alfaro, Joaquín Pascual o Burrito Panza. Recentment, Pálida Tez ha llançat el seu primer EP titulat «Viaje a la habitación del fondo de la casa», treball editat en casset i que destaca per la seva barreja de noise pop melòdic, guitarres esmolades i una base rítmica sòlida, tot acompanyat per lletres introspectives que exploren temes com ara la recerca de l’acceptació personal i les frustracions i inseguretats pròpies. S’atreveixen a més fins i tot amb una versió del Neverita de Bad Bunny!

THE PULSE BAND, aquest quintet d’Ayora ha destacat molt en els darrers temps gràcies a la seva energia desbordant a l’escenari. Formats el 2022, no fa gaire van llançar el seu primer àlbum, “Noise in the city” que va ser gravat a principis de 2023. The Pulse Band barregen diferents estils, i encara que el rock és la base des d’on discorre la seva sonoritat, no falten tocs d’altres gèneres com el blues-rock, el soul, el pop o el grunge. Amb una potent veu femenina que dóna forma a la banda, defineixen el seu so com a potent i dinàmic, ple de matisos que sonen alhora actuals. Estem segurs que The Pulse Band brillaran a l’escenari de la sala Escorxador d’Ayora el proper 30 de març.

I per mantenir l’energia entre concert i concert i després, DJ BOLUDA oferirà una de les seves excel·lents sessions eclèctiques, fusionant des del pop mainstream fins a sons experimentals.

El Festival Octubre Ayora 2024 fusionarà talent jove, grups més veterans i varietat estilítica en una celebració de la que estem segurs en gaudireu.

Festival Octubre Ayora 2024 es celebrarà aquest proper 30 de març a la sala Escorxador d’Ayora (València).

ENTRADES a 13€

Festival

Festival LAVS: Explorant la connexió entre l’art, les noves tecnologies i l’experimentació sonora

Published

on

By

Del 10 al 19 de maig, la presó de Mataró acollirà el Festival LAVS (Laboratori d’Art Visual i Sonor), una experiència immersiva que investiga les relacions entre l’art, les noves tecnologies i la música experimental.

El programa d’aquest any ofereix una àmplia gamma d’activitats per a tots els públics. Des de projeccions cinematogràfiques com la pel·lícula “Itu Ninu” a càrrec de Panòptic, fins a concerts de música electrònica amb artistes com Dj Cyberia, Hari Hari, NZ9, entre d’altres, els assistents experimentaran un viatge multisensorial al món de l’art i la creativitat.

Destaquen també altres esdeveniments com la xerrada sobre Visual Novel, una forma de ficció semi-interactiva digital que combina elements narratius amb recursos visuals i auditius, i la mostra de videojocs dissenyats pels alumnes del TecnoCampus Mataró.

Amb exposicions curades per NAB3 i actuacions en viu de Skelem, thëm, Blapo i molts més, el Festival LAVS promet ser una oportunitat única per explorar les fronteres de l’art contemporani i la música experimental.

LAVS és possible gràcies al suport de Cultura Mataró, M|A|C, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Tecnocampus, Casa de la Música, Hotel Atenea, VRNG, Panòptic, Aiguamoll Música, Kumbutxa i FUCM.

Per a més informació sobre el festival i les activitats, visiteu lavs.cat

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.