Connect with us

Novetats discogràfiques

DANI VEGA (guitarrista de Mishima) anuncia el seu àlbum de debut en solitari amb el single “Flotant”

Publicat fa

el

Els seguidors de la banda catalana Mishima coneixeran Dani Vega per ser el seu guitarrista en els darrers set àlbums que han publicat. Ara, després de 20 anys de trajectòria amb el conjunt barceloní, prepareu-vos per conèixer el Dani Vega compositor solista, ja que aquesta tardor, concretament el 25 d’octubre, llançarà el seu àlbum de debut, “Así de frágil” és, a través del segell Eclipse Records. Un treball profundament personal amb què el músic ha aconseguit entendre’s i explicar-se a si mateix furgant en el seu passat, i gràcies al qual ha pogut fer les paus amb si mateix.

Un dels millors exemples d’aquest esforç emocional el trobem a “Flotant”: el primer i únic avançament que el músic nascut a les Canàries revelarà del seu disc. Es tracta d’un tall construït amb melodies vocals pròpies d’un pop jovial i despreocupat, però que amaga una dolorosa mirada enrere. “En mis sueños, mis noches, mi desorden / juego a imaginar / que al volver a casa / me preguntarás ¿cómo va?”, confessa a la segona estrofa. Perquè aquí parlem de pèrdua i abandonament, d’un buit i d’absència, en aquest cas la del seu pare, que han modelat la identitat del músic des de petit. Una absència que, simbòlicament, es materialitza en una presència inabastable que manté sempre aquí: “Flotando entre mis lágrimas”.

Cal tenir valor per tornar a un record dolorós, per anar de cara a les teves pròpies ferides, però moltes vegades també és un viatge terapèutic, necessari per tancar-les. Per això el videoclip, obra de Dacil Manrique de Lara, s’ha rodat a la Gran Canària natal de Dani Vega, on tot va començar, amb equip 100% canari. El preciós metratge simbolitza l’intent del músic per reconnectar amb tot el que l’envoltava aleshores per absorbir la tristesa i convertir el record en llum. “Misery is a butterfly”, com deien els seus admirats Blonde Redhead: perquè a la nostra mà està transformar el dolor en una cosa bonica.

Novetats discogràfiques

“Guard un secret”, nou disc de la banda de manacor NITA

Published

on

By

NITA és una banda de Manacor formada per Natàlia Gómez (guitarra i veu), Marga Gomila (baix i veu), Carlos Gómez (guitarra i veu) i Daniel Gómez (bateria). Practiquen un Rock que va des del Pop, passant per l’Indie-Noise, pel Punk-Rock, pel Math-Rock arribant fins i tot al Metal.

El seu primer LP “Santa Paciència” (Bubota Música, 2023) els ha portat a tocar a llocs com Focus Wales, Mobofest, Festes de Sant Sebastià, Mallorca Live Festival, Sons de Nit, Figa Fest, Fira del Disc etc. Ara han acabat la gravació del seu segon disc “Guard un secret” que veurà la llum a la tardor del 2024. Onze cançons que arriben ven endins.

PRE-ORDER

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.