Connect with us

Imperdible

“Banned in DC” presentació del llibre i concert a Barcelona

Publicat fa

el

La setena edició del mític llibre “Banned in DC” es presentarà a Fabra i Coats amb la presència de Cynthia Connolly, una de les autores del llibre i amb un concert homenatge a les bandes legendàries del punk de Washington DC als 80’s i 90’s i amb convidats de luxe.

Per motiu de la setena edició del llegendari llibre de fotografia i memorabilia “Banned in DC”, referència absoluta de la cultura punk i alternativa nord-americana, es comptarà amb l’assistència d’una de les seves autores a Barcelona, ​​Cynthia Connolly (EUA), amb la qual podrem conèixer en primera persona l’esperit i anècdotes d’aquests icònics retrats que conté el llibre, així com dialogar de manera informal entre els assistents i l’autora.

La trobada continuarà amb un concert d’un conjunt de músics de base units per l’ocasió, membres de Za!, Anna Pantinat, Blood Quartet, Near Death Ensemble, Mike Mariconda, etc., que interpretaran de manera eclèctica cançons de bandes llegendàries de la era punk de Washington DC en la dècada de 1980-1990, com ara Fugazi, Bad Brains, Scream o Shudder to Think, totes elles retratades en el llibre.

“Banned in DC” ( “Prohibit en -Washington- DC) -de coautoria de Cynthia Connolly, Leslie Clague i Sharon Cheslow- és una de lesprimeres mostres del gènere punk, en la qual es il·lustra i documenta l’escena punk de Washington DC amb centenars de fotos i flyers i històries sobre les bandes, els locals i les persones que van viure els espectacles. Aquesta escena particular encarnava un esperit de DIY (Do It Yourself) que ha estat sinònim de punk i que ha continuat influint en moltes escenes regionals del món.

Per a aquesta xerrada, Cynthia compartirà les seves històries i imatges, algunes del llibre i imatges addicionals d’aquesta efemèride en una presentació ràpida, completada amb la seva història personal (créixer a Los Angeles, el descobriment de la música de punk, de l’art subterrani o la seva atracció i implicació en la “escena”). La història es desenvolupa en 1981, amb una reubicació a Washington, DC, on podem aprendre més de la seva participació amb un grup molt reduït de xavals que va contribuir i va crear un moviment de música d’inspiració mundial com cap altre. Actualment, gairebé 30 anys després, encara hi ha demanda del llibre ‘Banned a D. C’. Per aquest motiu, Cynthia s’ha produït recentment una setena edició amb un final afegit  de 8 pàgines.

A més, hi haurà una entrevista a càrrec de Marc Curcio (ell mateix també és veterà de l’escena musical de Washington DC), Benjamin Villegas i Kike Bela, i l’oportunitat perquè el públic pugui fer preguntes.

La trobada continuarà amb un concert amb un elenc de músics estel·lars entre els quals participaran Edu Pou (ZA!), Side Chick, Marc Curcio (The Near Death Ensemble), Anna Pantinat, Caustic Roll Dave, Mike Mariconda (The Devil Dogs, The Raunch Hands), Benjamin Villegas (El Paso), Sergi Rovira de la Volta (Always Drinking Marching Band), Liviana Mauretti, Ryan Simbai Jenkins (Blackfeet Orchestra).

####
Dimarts, 13 de novembre de 2018
De 19:30 a 22:00
Fabra i Coats, Fàbrica de Creació
Sant Adria, 20, 08030 Barcelona
Accés lliure
www.thegoodgood.org

Imperdible

El Pumarejo, clamor d’ajuda

Published

on

By

El Pumarejo és una associació cultural sense ànim de lucre situada a l’Hospitalet de Llobregat (BCN), sorgida al 2015, pretén engendrar art i incubar el teixit cultural emergent local i translocal. Un espai imprescindible per l’entramat cultural underground, un lloc on neixen coses, projectes, un escenari on es pot improvisar, presentar i mostrar el que et surti dels ovaris. Un projecte en lluita constant, no els agrada a les institucions ni conglomerats meinstream, un lloc on es fomenti el pensament lliure, els fa por. I principalment per aquest motiu, però també per molts d’altres. No volem que ens diguin el que hem de fer o pensar, per això, necessitem El Pumarejo.

Adjuntem comunicat: “Benvolgudes sòcies, després de sobreviure molts mesos sota la pressió de les circumstàncies en què hem aconseguit, contra tot pronòstic, seguir actives com a refugi cultural, ens hem vist empeses a crear una campanya de crowdfunding per sufragar els costos de les obres que ens veiem obligades a realitzar per poder tornar obrir les portes.

Si podeu fer-li una ullada a la campanya, on expliquem en detall la situació, i si decidiu col·laborar o compartir-la quedarem eternament agraïdes amb vosaltres. Sabem que són temps complicats per a totes i només el fet que estigueu llegint-nos ja significa molt per a nosaltres. Milions de gràcies per seguir al nostre costat.

Per poder seguir fent de refugi cultural autogestionat, no tenim altra alternativa que adaptar el local a aquest bizarro nou paradigma, el que implica una inversió financera important. Per això, i sumat a l’escassetat de recursos econòmics, ens veiem obligades un cop més a apel·lar a la vostra solidaritat i generositat a través d’aquesta campanya de recaptació de fons. El nostre objectiu és reunir el capital necessari per a realitzar les obres que ens permetin tornar a obrir les nostres portes el més aviat possible. Aquestes inclouen instal·lacions mínimes de major prioritat:

  • Ventilació = 7.000 €
  • Climatització = 3.250 €
  • Envans = 2.500 €
  • Senyalització = 900 €
  • Altres instal·lacions = 4.600 €

El nostre desig és mantenir el nostre compromís amb el complex entramat cultural / artístic durant molts anys més, perquè la nostra comunitat pugui seguir desenvolupant i compartint totes les seves expressions i creacions. Si hem arribat fins aquí, és realment gràcies a totes les sòcies, bandes i col·lectius vinculades amb el projecte i que han cregut en ell. És fàcil obviar però cada vegada que ho pensem veiem la glòria que ens manté a flotació i recordem per què vam començar aquesta aventura”.

Un cop vist el comunicat, costa ser optimista, però encara costa més ser pessimista. Ara més que mai hem d’estar units i lluitar per projectes com aquest. Tot el nostre suport i gasssssssssss! Amunt El Pumarejo!

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.