Connect with us

Festival

L’Estraperlo acull el Badalona Calling Weekender 2019

Publicat fa

el

Aprofitant la versió reduïda del Gasteiz Calling d’aquest any i tenint les bandes a la península, la promotora HFMN a decidit muntar un cap de setmana també a la sala Estraperlo (Club del Ritme) de Badalona.

Divendres 8 Novembre 2019
The Exploited // Se’Ls van escapar d’entre els dits a la passada edició però Wattie eLs va prometre que tan aviat poguessin estarien per demostrar-nos que el punk no ha mort. Nascuts a principis de 1980 la banda són un tot clàssic de la història del Punk i això ho demostren amb la seva actitud tant sobre com darrere dels escenaris.
The Partisans // Formats a principis de 1978, els anglesos han recollit èxits de punk rock des que van començar a compondre, influenciats per artistes com Sex Pistols, The Clash i The Ramones.
MAID of ACE // Són quatre germanes que reparteixen adrenalina des del seu primer concert a 2005. Després dels dos discos que publiquen en 2014 i 2016 colpegen fort per fer-se un nom a tot el món. La seva energia en viu, so cru i punk rock directe deixen clar que són una força a tenir en compte.
Ratpenat // Amants de passar-ho bé, beure, menjar i fumar, així com de fer el boig sobre els escenaris, la banda presenta el seu nou treball “100% Indecent”, una declaració d’intencions a ritme de Punk’n’Roll.

Dissabte 9 Novembre 2019
Shelter // El retorn de la banda de Hardcore Punk SHELTER, formada per Ray Cappo el 1981, ens porta les cançons de la seva extensa discografia amb clares influències Hare Krishna.
Devil in Me // Aquest quintet de hardcore punk amb gust de crossover dels 90s es van formar a Lisboa, Portugal. Aposten per un so enfocat a les arrels clàssiques del hardcore amb melodies enganxoses i potents cors. Influenciats pel so novaiorquès, però també californià arriba “Soul Rebel” que és ja el seu quart àlbum de llarga durada, llançat en 2015 pel segell alemany Impericon Records.
Nocivo // Nascuda a València el 1986 van ser influenciats per bandes punk del moment però no van trigar a prendre l’essència de vella escola del hardcore. Amb la maqueta “Humor, Amor y Respeto” i el seu disc homònim han estat vinculats als centres socials i l’escena underground de València, seguint el seu camí amb altres bandes com Alloraralaiglesia o Foreword.
Death By Stereo // Des de la seva creació el 1998, DEATH BY STEREO ha estat equilibrant la consciència i el caos amb la seva exclusiva amalgama d’hardcore, metall i punk. Després de realitzar gires en més de 20 països per fi tenim aquí a les ovelles negres del somni americà.
Kids Of Rage

Abonament 2 dies 40€ (+despesses) máxim 200 Abonaments
Entrada de dia 22€ (+despesses) máxim 200 entrades per dia
Taquilla per dia 27€
ENTRADES

Festival

LAVS, el festival d’art i música avançada de Mataró celebra la seva edició més ambiciosa i virtual

Published

on

By

LAVS / Laboratori d’Art Visual i Sonor, projecte resident del M|A|C Mataró Art Contemporani, celebrarà la tercera edició entre els dies 1 i 10 d’abril a Mataró. El festival, que s’ubicarà a l’antiga presó de la ciutat, la nova seu del M|A|C, té com a fil conductor la relació entre la imatge i el so des de diferents corrents artístics: projeccions, vídeo mapping, vídeo creacions, instal·lacions, obres interactives o performances, barrejades amb experimentació sonora realitzada de manera sintètica. LAVS també aprofundeix en les noves tecnologies com a forma d’art contemporani, com ara els videojocs, la programació, la realitat virtual o la robòtica.

Les exposicions i art en directe són els grans protagonistes del LAVS. El públic pot assistir a sessions de creació d’obres artístiques en temps real, com ara vídeo mapping o directes d’electrònica, on els artistes proposen peces úniques i irrepetibles. També podeu visitar exposicions de videoart i obres interactives a les instal·lacions del festival.

Art immersiu, reactiu i generatiu
Les peces immersives, reactives i generatives d’artistes nacionals i internacionals ompliran les sales de la Presó de Mataró, tot explorant la relació entre les noves tecnologies i l’art interactiu. Joves creadors locals formats al Tecnocampus, el parc tecnològic de la ciutat, compartiran espai amb artistes internacionals com Mohsen Hazrati, que presentarà un projecte artístic interactiu creat a l’institut d’art i cultura Espronceda i NUBIA (NFT Universe in Blockchain for International Artists) .

Un altre dels objectius del festival és reforçar la interacció entre els artistes, les obres i el públic. Per això es programaran tallers, taules rodones i conferències per a qualsevol persona interessada en disciplines artístiques relacionades amb el món visual i sonor.

El festival també celebrarà LAVS Kids, una jornada pensada com a espai familiar perquè grans i petits puguin gaudir de la cultura d’una manera diferent, a través de tallers i instal·lacions reactives, videojocs, realitat virtual, vídeo o música. Per exemple, Mónica Rikic, artista electrònica i programadora creativa guardonada amb el Premi Nacional de Cultura de Catalunya 2021, dirigirà un taller infantil per a la creació col·laborativa d’una escultura sonora.

De la presó de Mataró al metavers
La tercera edició del LAVS es podrà seguir en streaming en obert a través de Twitch, i també tindrà la seva rèplica al metavers. Així, es podrà assistir al LAVS i participar a les seves activitats des de Sansar, la xarxa social de realitat virtual desenvolupada per Second Life. L´espai de VR del festival ha estat dissenyat per l´estudi d´arquitectura digital Post-Norm de Nova York, en conveni amb l´’empresa de realitat virtual VRNRG. Aquesta experiència de realitat virtual també es podrà visitar a la botiga Goufone de Mataró des del 25 de març.

La música electrònica més experimental
Fins a catorze artistes del circuit electrònic nacional i internacional presentaran les seves propostes de música experimental al festival LAVS, en concerts en directe que es programaran al llarg de les diferents jornades: Miguel Souto, Iou3r, Balago, Bambooh, Marc Nürel, Linalab, Turbulent , QBRNTHSS, Surolla, The Sickbeat, Dj Sher, iLLRa musiqein, Dune Ëden i Cine Núria.

Tecnologia, cultura, gastronomia i comerç
Mataró s’està posicionant entre les principals destinacions turístiques de proximitat gràcies a una oferta comercial i gastronòmica a l’alça i una aposta per la promoció de les noves tecnologies a través de la cultura i la formació. En aquest context, el festival LAVS havia d’ubicar-se en un edifici històric protegit com a bé cultural d’interès nacional, La Presó de Mataró, l’antiga presó de la ciutat. Projectada per Elies Rogent Amat i d’estil historicista, va ser el primer edifici civil d’Espanya que va utilitzar un sistema panòptic. Actualment, és la seu del M|A|C, Mataró Art Contemporani.

LAVS és una iniciativa de promotors i artistes locals de Mataró i està produïda per M|A|C Mataró Art Contemporani. A la seva organització també hi col·laboren altres institucions públiques i empreses privades: Cultura Mataró, Visit Mataró Promoció Turística i Comerç de Mataró, entitat que promociona la ciutat, la Casa de la Música, el parc tecnològic Tecnocampus, l’operadora de telecomunicacions Goufone, l’Hotel Atenea Port, NEM Negoci Empresa Mataró, Virtual Reality Energy, Institut d’Art & Culture Espronceda, la productora VIbbra, Kombutxa, Tenbei Concept i Aiguamoll Música.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.