Connect with us

Novetats discogràfiques

Serpent treu el nou disc “Lluna Roja”

Publicat fa

el

Entre la calor de les entranyes i la fredor del metall es troben les cançons del primer disc de Serpent. La seva música bé podria ser el so d’un batec dins una caixa toràcica de plom, el so d’una cosa que vol sortir i no pot, la ràbia que es conté i es deslliga a el mateix temps. El quartet format per Sergi, Eric, Fran i Marc – que potser us sonen de bandes com The Gundown, Collapse, The Anti-Patiks o Appraise – han donat a la llum “Lluna Roja” de la mà d’una llarga llista de segells amics (Bcore, La Agonía de Vivir Records, Pifia Records, Navalla Discos i Saltamarges). Anys dins el circuit punk estatal els han portat a editar un debut madur, on es veuen els fruits d’anys d’orelles ensordides.

No abaixen el pistó, encara que comparant aquest projecte amb els paral·lels o anteriors que han tingut, veiem com la ràbia es canalitza d’una altra manera, potser més elaborada però sense perdre ni ganxo, ni direcció. El post-hardcore atòmic de bandes com Fugazi, Drive Like Jehu o Hot Snakes juga amb el vessant més verinosa del punk més primigeni: Stooges, Wipers, Misfits també ressonen en un ressò misteriós, obtús i desesperat.

Sergi, també conegut com Beni dels Gundown, comença cantant que aquest món ens trencarà el cor. Ell va ser qui va iniciar el grup des de la seva habitació, qui va reclutar a Eric per als primers assajos i per gravar les bateries de la demo seminal i qui ara encapçala una banda ben greixada amb el baix d’en Marc i la segona guitarra del Fran. Sembla que la roca compacta que han creat a força d’assajos i concerts a bastions amics com el Can not Keep Us Down, l’Actitud Fest o el Saltamarges Fest, els fa resistents a la rasca del acer que es respira a l’exterior.

Serpent és una bombolla de vísceres des d’on els seus quatre integrants poden confabular al seu aire fantasies de venjança i revolució, i abocar-les cap a una realitat externa i incerta. Els llevadors d’aquest part accidentat són Xavi Escribano (Malestar Social, The Anti-Patiks) que ha gravat i mesclat el disc, i Victor García (The Unfinished Sympathy, Pau Vallvé) que l’ha masteritzat a Ultramarinos. Totes les peces semblen encaixar en un trencaclosques on també sembla necessari que hi hagi cert desencaixament. A les estructures, al so, a les bateries, a les lletres: un desfalc premeditat, una bona dosi d’energia post-hardcorera que mereix la teva atenció.

Novetats discogràfiques

MARAGDA avançen el doble senzill “Skirmish” i “My only link”

Published

on

By

El segon treball de la banda vallesana Maragda portarà per títol ‘Tyrants’ i veurà la llum el proper 8 de maig del 2024 via Spinda Records.

Si el mes passat avançaven la pista que dóna nom a l’àlbum, avui presenten un doble senzill que conformen les cançons “Skirmish” i “My only link”, i ho tornen a fer mostrant-les en les seves versions d’estudi i de directe, extretes aquestes últimes de la live session que recentment van gravar als Siete Barbas Estudios.

Melòdies, atmosferes, composicions de gran complexitat i actitud garatge són els components principals de ‘Tyrants’.

D’aquesta manera, Maragda, continuen desgranant aquest esperat treball que suposa la continuació al seu exitós debut homònim (2021, Spinda Records) i l’EP en directe ‘The Reckless/Evils Seed’ (2022, Spinda Records). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de l’àlbum “Tyrants”, Maragda es va embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios de Berlín, on van col·laborar amb l’enginyer Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar amb el seu àlbum debut.

A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum, assegurant una experiència estètica cohesiva i captivadora per als seguidors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.