Connect with us

Imperdible

L’Antic Teatre en perill, suport a un projecte imprescindible

Publicat fa

el

El passat dilluns 17 de febrer, l’Antic Teatre va programar una roda de premsa per tal d’exposar la situació actual del projecte, la seva viabilitat i continuïtat, condicionades recentment per la sobtada proposta de la propietat de apujar un 500% el preu del lloguer de l’espai.

Van explicar que han lluitat, lluiten i lluitaran per la cultura de base, i per mantenir la pervivència d’un projecte que compleix amb una clara funció artística i social a Barcelona des de l’any 2003. Van informar també de les converses i gestions amb les administracions, i de les solucions que es poden contemplar.

Per a l’Antic Teatre el leitmotiv és arriscar-se

Què és l’Antic, què fa i per què ho fa es concreta en els següents valors: aposta per l’experimentació i la recerca en el camp de les arts escèniques contemporànies; interdisciplinarietat; atenció a les vulnerabilitats i a la perspectiva de gènere; mirada artística d’abast internacional i acció local; prospecció i atenció a la novetat, i trampolí per a la creació emergent; coherència; perseverança; crítica i autocrítica; independència artística i de pensament; diàleg; compromís amb l’art i amb l’educació des de la Cultura de Base; lligam amb el territori i lliure iniciativa ciutadana; aspiració a l’autogestió i la sostenibilitat, recuperació de patrimoni.

“De la impossibilitat de conjugar el verb estimar” de Roger Bernat con Juan Navarro y Santiago Maravillas, 23 d’Abril del 2003, primera actuació l’Antic Teatre després de la seva reobertura.

L’Antic Teatre és un espai endèmic de la Cultura de Base de Barcelona. Està aconseguint arribar a la majoria d’edat sobreposant-se, any rere any, a les dificultats econòmiques, amb una consciència total de l’statu quo i, alhora, en lluita perquè les polítiques culturals legislin i emparin un sector eternament arrasat per la precarietat.

En aquest país, l’aposta artística pel risc és un posicionament polític malauradament motivat per la precarietat endèmica, en la cultura en general i en les arts vivencials i immaterials en particular, sobretot fora d’allò popular.

Terrassa exterior de l’Antic Teatre

Com a projecte cultural independent, sostingut a hores d’ara en un 60% amb ingressos propis, l’Antic Teatre també depèn econòmicament de l’Administració, clau en els papers de facilitadora i foment de l’art. I en aquest sentit, detectem la necessitat absoluta de què les institucions es posicionin, en reconeguin la funció pública i, sobretot, vetllin per la seva pervivència.

.

Bolos

La Sala Upload celebra el seu 10è aniversari

Published

on

By

La Sala Upload, un dels principals epicentres de la música independent en viu i club de clubs de Barcelona, ​​celebra el seu 10è aniversari amb un esdeveniment especial de dos dies, els propers 31 de gener i 1 de febrer. Per commemorar una dècada d’activitat, l’espai ha preparat una programació de concerts i sessions de discjòqueis que reflecteixen la diversitat i l’essència underground de la seva proposta.

El divendres 31 de gener obrirà amb un cartell explosiu: Aiko El Grupo, Diamante Negro, Sandré, Will Spector y Los Fatus, Beta Máximo y Go Cactus, seguit per les sessions de DJ Trapella, Mestre Xavier & Shorsh. La celebració continuarà el dissabte 1 de febrer amb The Mystery Lights, Gurriers, Minibús Intergalàctic i Roberta Lips, tancant amb els sets de Julian Reca, Xtrarradio DJs i Llamadas Perdidas DJs.

Un referent de la música a Barcelona
Des de la seva obertura, la Sala Upload ha acollit més de 300 actuacions anuals i ha esdevingut un espai clau per a la música en directe i l’escena electrònica de la ciutat. La seva programació abasta gèneres com psicodèlia, afrobeat, techno, punk, garatge, rock i trap, entre d’altres. Aquesta diversitat ha permès que actuïn artistes de la talla de The Sonics, C. Tangana, Amyl and The Sniffers, Nathy Peluso, Temples, Bad Gyal, Seth Troxler, Shannon and the Clams, Ms Nina, Kikagaku Moyo, Anti-Flag, Spectrum , Pestilence i Moon Duo, entre molts altres.

El 2019, la sala va ser reconeguda com a “Millor club de Barcelona” per la revista Time Out i, el 2021, va ser finalista en la categoria de Millor programació de sales de concerts als premis de la indústria musical. A més, el seu compromís amb la diversitat es reflecteix en l’acollida d’una vintena de clubs d’avantguarda i creativitat, incloent-hi propostes LGTBIQ+ com ara: La Bellaquera, Fiesta Wacha, Me siento extraña, Manuelas, o d’integració de la cultura africana moderna com Voodoo Club. A més d’altres petits festivals com: Nou Renou, Gambeat Weekend, Ombra, Greetings from Bcn, Males Arts o Sardina Fest.

Més enllà de la música: una comunitat creativa
Des del 2015, la sala és gestionada per l’empresa responsable de projectes com el Barcelona Psych Fest, el Gambeat Weekend, el Picnic Beat o el club de “perreo” combatiu La Bellaquera. A més, des del 2022 forma part també de la gestió de la Sala Paral.lel 62 i compta amb el seu propi segell discogràfic Magic Mountain Records.

ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.