Connect with us

Art Visual

On tornar? …amb David Caño i Mauri Ibañez

Publicat fa

el

Da::Ma ens presenta un espectacle visual i sonor que combina la veu i els textos de David Caño amb la sonoritat i els audiovisuals de Mauri Ibañez. És una sessió en directe on l’electrónica, amb tocs industrials, es fusionarà amb els versos durs i despullats, a voltes fragmentats, d’en David Caño. Tot amb una posada en escena austera i boirosa, volgudament onírica.

On tornar? ens parla de zones devastades, de territoris desconeguts, de terrenys fronterers, de petites ermites abandonades, d’amors que frisen per sobreviure, de nit i de ciutat, de ferides obertes, de desig i dels petits refugis que encara queden i on podem trobar-nos… després de tot, malgrat tot, encara.

David Caño ha publicat vuit llibres de poesia i ha guanyat diversos premis, el darrer dels quals ha estat els Jocs Florals de Barcelona 2019 pel seu poemari Un cos preciós per destruir. De presència constant als escenaris, ja sigui en solitari o amb el grup musical Ovidi4, ha experimentat la seva vessant més orgànica o corporal amb performances com Hematoma, i la més lúdica i experimental juntament amb en Gerard Altaió i Els Nois Tutú. Da::Ma és el seu darrer projecte, una combinació d’electrònica, noise i poesia; un espectacle visual i sonor que combina la veu de David Caño amb la sessió en directe del DJ Mauri Ibañez.

Mauri Ibañez és DJ, productor musical i creador d’actes performatius des dels anys 90. També ha col·laborat en premsa musical. Ha participat en diferents projectes artístics i ha actuat en la majoria de grans festivals catalans, estatals i francesos. El seu treball es caracteritza per una sonoritat que mai no deixa indiferent i que combina amb elements performatius i visuals.


Dijous 20 de gener a les 20:00
Durada: 60 min
Entrades: 5 euros ONLINE i TAQUILLA

ÀNTIC TEATRE
c./ Verdaguer i Callís 12
08003 Barcelona
www.anticteatre.com

Art Visual

Los Manises publica el videoclip de “A todo voler”, cançó del seu nou disc “Todas Son Correctas”

Published

on

By

Ja fa dos mesos de la publicació de “Todas Son Correctas”, el nou disc de Los Manises. Des d’aleshores els d’Elx han anat presentant-lo en una gira de sales i festivals que el 27 de maig que ve els portarà a la sala Trashcan de Madrid en el marc del festival Sound Isidro.

Víctor i Rubén (aka Lamanisè) són, a més d’uns grandíssims col·legues, una gran font d’inspiració per als Duiiiiiiilo. El guió del vídeo es va desenvolupar dins d’un Opel Kadett GSI sense aire condicionat. Viatjant des de València fins a Albacete amb el tema en bucle, s’anaven imaginant situacions delirants amb el Dr. Rubén i Profe Vic com a protagonistes. El resultat els ha fet tornar a creure en l’ésser humà, en el poder del cartró, en què el capitalisme menteix i que la realitat supera la ficció.

Des de la seva primera demo per allà 2016, Los Manises no han deixat d’experimentar i donar voltes a la “música de guitarres” que compon la base del seu so. La seva obsessió per trobar nous camins d’expressió s’apuntala en la varietat de les seves influències modernes (des de Tears for Fears a Mew passant per Talking Heads o Silver Apples), sent el Folk i el Genre World els seus dos pilars. Tot això dóna lloc a una proposta vibrant i inclassificable que transita entre escenes i gèneres de manera molt natural i orgànica.

Pel que fa a la lírica, Víctor i Rubén viuen còmodes en un discurs 100% autoreferencial que els serveix com a pretext per fer música junts. Entre el Chinchón i la Dama d’Elx aconsegueixen portar totes les bromes internes a l’àmbit musical, arribant a resignificar-les ia generar interessants reflexions.

Després de la publicació de “Aristocracia y Underground” (Montgrí, 2020), un EP de 5 cançons el desenvolupament de les quals va quedar frenat per la pandèmia, tornen amb “Todas Son Correctas” (Montgrí, 2023), el seu primer disc de llarga durada al que, per primer cop, treballen la producció amb algú extern. I-Ace (Antifan, Agorazein) ha estat l’escollit per entrar al món dels Manises. Un món que, tot i ser tan propi, ha pogut ser comprès pel productor a la perfecció. I de quina manera! I-Ace i la seva visió més propera al Hip-Hop i als sons electrònics ha estat totalment determinant en el resultat final del disc, sabent contemporitzar a cada moment quin de “tots els camins són possibles” era el bo per a cada cançó.

“Todas Son Correctas” és una d’aquelles portes que només Los Manises saben obrir. Ara ballar, ara pensar. Ara matemàtiques, ara plàstica. Ara simple, ara complex. Ara estàtic, ara elàstic. Tots els camins són vàlids, totes són correctes.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.