Connect with us

Imperdible

L’Antic Teatre en perill, suport a un projecte imprescindible

Publicat fa

el

El passat dilluns 17 de febrer, l’Antic Teatre va programar una roda de premsa per tal d’exposar la situació actual del projecte, la seva viabilitat i continuïtat, condicionades recentment per la sobtada proposta de la propietat de apujar un 500% el preu del lloguer de l’espai.

Van explicar que han lluitat, lluiten i lluitaran per la cultura de base, i per mantenir la pervivència d’un projecte que compleix amb una clara funció artística i social a Barcelona des de l’any 2003. Van informar també de les converses i gestions amb les administracions, i de les solucions que es poden contemplar.

Per a l’Antic Teatre el leitmotiv és arriscar-se

Què és l’Antic, què fa i per què ho fa es concreta en els següents valors: aposta per l’experimentació i la recerca en el camp de les arts escèniques contemporànies; interdisciplinarietat; atenció a les vulnerabilitats i a la perspectiva de gènere; mirada artística d’abast internacional i acció local; prospecció i atenció a la novetat, i trampolí per a la creació emergent; coherència; perseverança; crítica i autocrítica; independència artística i de pensament; diàleg; compromís amb l’art i amb l’educació des de la Cultura de Base; lligam amb el territori i lliure iniciativa ciutadana; aspiració a l’autogestió i la sostenibilitat, recuperació de patrimoni.

“De la impossibilitat de conjugar el verb estimar” de Roger Bernat con Juan Navarro y Santiago Maravillas, 23 d’Abril del 2003, primera actuació l’Antic Teatre després de la seva reobertura.

L’Antic Teatre és un espai endèmic de la Cultura de Base de Barcelona. Està aconseguint arribar a la majoria d’edat sobreposant-se, any rere any, a les dificultats econòmiques, amb una consciència total de l’statu quo i, alhora, en lluita perquè les polítiques culturals legislin i emparin un sector eternament arrasat per la precarietat.

En aquest país, l’aposta artística pel risc és un posicionament polític malauradament motivat per la precarietat endèmica, en la cultura en general i en les arts vivencials i immaterials en particular, sobretot fora d’allò popular.

Terrassa exterior de l’Antic Teatre

Com a projecte cultural independent, sostingut a hores d’ara en un 60% amb ingressos propis, l’Antic Teatre també depèn econòmicament de l’Administració, clau en els papers de facilitadora i foment de l’art. I en aquest sentit, detectem la necessitat absoluta de què les institucions es posicionin, en reconeguin la funció pública i, sobretot, vetllin per la seva pervivència.

.

Imperdible

El Dràstik torna i apuja la persiana el 8 de juny

Published

on

By

El Dràstik és la seu social de l’associació l’Arcada Koncerts a Granollers. Un espai autogestionat pels més de 1300 socis dels quals disposa l’entitat. El Dràstik portava precintat des del 15 de desembre passat per discrepàncies amb l’Ajuntament de Granollers pel límit acústic i l’aïllament del local. Després d’unes reformes, s’ha pogut complir amb la normativa vigent. Finalment, tornaran a obrir el pròxim dijous 8 de juny.

“Per fi, ja tenim el Dràstik desprecintat!!! Després d’uns mesos tancat per arreglar uns temes amb l’Ajuntament de Granollers, per fi aquest dijous 8 de juny tornem a apujar la persiana. No calen gaires paraules per expressar l’alegria que suposa aquest fet, només dir, que la força de més de 1.300 socis, la paciència i la perseverança, han fet que sigui una realitat” paraules textuals dels responsables de l’Arcada Koncerts i del Dràstik.

“El Dràstik és la seu social de l’Arcada Koncerts, un espai per reunir-nos, xerrar, debatre i organitzar-nos. De moment no es podran fer concerts, tota la música passarà per un limitador connectat amb l’Ajuntament i s’haurà de continuar tenint el respecte cap als veïns igual o més com el que ja teníem abans. Programarem activitats culturals, punxades, projeccions, fires del disc… tot un món que anirem informant al seu moment”.

De moment arranca el 8 de juny amb la projecció d’un documental de del productor de Saragossa Santi Ric, i el divendres 9 de juny amb la música del gran Unclu Garrot.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.