Connect with us

Novetats discogràfiques

Gresca i descontrol al nou disc “Incendis” dels Llacuna

Publicat fa

el

Aquí a l’underground.cat anem una mica tard, però anem. El passat 13 de març, la banda gironina Llacuna va publicar nou disc “Incendis” (2020) a través de la discogràfica barcelonina BCore. D’alguna manera Llacuna treuen a la llum el que realment van voler fer en el seu primer treball de fa més de dos anys, però en aquell moment encara estaven investigant. Si un coneix una mica a la banda, s’adonarà que ara s’ha trobat el so i, en definitiva, el discurs que aquests nois estaven buscant.

La melodia ha sortit de veritat a la superfície. Probablement, el tall “Incendi II” contingui la seva millor tornada fins a la data i, alhora, resumeixi millor el discurs del disc: nervi punk, ganes de moure el cap i el cos, veu i cors per gaudir cantant, apuntant amb el dit cap amunt i amb una birra a l’altra mà. Es nota que les cançons busquen la melodia però, alhora, també es pot apreciar el bagatge rítmic de la banda, ben après de el post-hardcore.

Per a l’edició en vinil, han pogut unir les forces de segells tan estimats per la banda com BCore Disc, CGTH Records, La Agonía de Vivir, Pundonor Records i Saltamarges.

El fitxatge d’un trompetista, Marçal Coll, també té part de culpa d’aquest nou so. Si bé en el primer disc la trompeta només apareixia en un trosset de l’última cançó, ara ja sona a la meitat de les composicions, i no es pot negar que la incorporació d’aquest instrument dóna una gran força i llum a la cançons.

També, ara, les guitarres donen més joc. És incontestable l’obsessió que tenen els integrants de la banda amb l’onada emo més recent. Les mil i una hores escoltant discs d‘Oliver Houston, Sport, Mom Jeans, Macseal, Dogs On Acid, I Love Your Lifestyle i una infinitat de grups similars hi són presents. Els riffs de guitarra no ho amaguen, tampoc els seus detalls més particulars, com la incorporació de afinacions obertes o la tècnica de tapping.

Si ens fixem en les lletres, encenen petites històries personals més o menys camuflades per part d’uns millennials cremant el dia a dia, en el context d’una societat capitalista clarament sense rumb. En aquest sentit, la gresca i el descontrol que tant els agrada, moltes vegades s’ajunta amb històries d’amor, introspecció personal i dosi (més o menys subliminal) de crítica social i missatge polític. La música com a forma de diversió o de protesta, però sempre com a via d’escapament personal.

Per a la gravació, mescla i mastering han tornat a confiar amb Ultramarinos Costa Brava. Aquest cop, però, Borja Pérez ha tingut un pes més decisiu, encarregant-se de tot l’enregistrament, fent tasques de productor i completant la barreja del disc. I per a l’edició en vinil, han pogut unir les forces de segells tan estimats per la banda com BCore Disc, CGTH Records, La Agonía de Vivir, Pundonor Records i Saltamarges. Ara comença la crema del disc en directe, sempre que la pandèmia ens deixi, és clar.

Imatge capçalera Sergi 1234

Novetats discogràfiques

MARAGDA avançen el doble senzill “Skirmish” i “My only link”

Published

on

By

El segon treball de la banda vallesana Maragda portarà per títol ‘Tyrants’ i veurà la llum el proper 8 de maig del 2024 via Spinda Records.

Si el mes passat avançaven la pista que dóna nom a l’àlbum, avui presenten un doble senzill que conformen les cançons “Skirmish” i “My only link”, i ho tornen a fer mostrant-les en les seves versions d’estudi i de directe, extretes aquestes últimes de la live session que recentment van gravar als Siete Barbas Estudios.

Melòdies, atmosferes, composicions de gran complexitat i actitud garatge són els components principals de ‘Tyrants’.

D’aquesta manera, Maragda, continuen desgranant aquest esperat treball que suposa la continuació al seu exitós debut homònim (2021, Spinda Records) i l’EP en directe ‘The Reckless/Evils Seed’ (2022, Spinda Records). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de l’àlbum “Tyrants”, Maragda es va embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios de Berlín, on van col·laborar amb l’enginyer Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar amb el seu àlbum debut.

A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum, assegurant una experiència estètica cohesiva i captivadora per als seguidors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.