Connect with us

Novetats discogràfiques

Nou single “Psychic Reader” dels Terry vs. Tori

Publicat fa

el

Ja tenim aquí «Psychic Reader«, el nou avançament del pròxim disc de Terry vs. Tori, una de les cançons amb més pes emocional i musical de l’LP. Segons expliquen, preparant l’àlbum al local d’assaig van estar durant molt temps escoltant grups de la primera onada de l’shoegaze, Pale Saints principalment, i volien afegir aquest toc tan melòdic i evocador que els agradava tant a el pop Dreamy i jangle de les pròpies cançons de Terry vs. Tori. A més, per a l’ocasió van comptar novament amb la col·laboració de David Alonso (Baywaves), la qual cosa va ser una experiència estupenda per al grup.

Com la resta dels temes, van anar naixent poc a poc en una dilatada etapa que, a nivell personal, va ser una cosa convulsa en les seves vides respectives, també com a banda. La incertesa, el què els oferiria el futur, és una incògnita molt present en el seu dia a dia (avui per avui més encara, si cap) i és el sentiment que els inundava en el moment de concebre aquesta cançó i que sens dubte van voler reflectir.

Novetats discogràfiques

“Cool World”, avançament del nou disc de Los Yolos

Published

on

No hi ha grup més lliure que Los Yolos. Sembla una hipèrbole, però és un fet. Cap banda no viu més aliena a modes i expectatives. No hi ha cap grup creant el seu univers personal amb tanta cura, ningú rescata el passat amb un encert semblant, ni ningú aposta tan decididament pel present com ells. La prova tangible del seu triomf ja és amb nosaltres, a “Cool World”, el primer avançament del seu imminent segon disc.

Los Yolos han anat cuinant la seva mitologia a foc lent. Nascuts a la calor de l’underground barceloní, madurats en directes subterranis i enregistraments furtius, la seva esquivava des del principi comparatives i idees preconcebudes. Si bé l’actitud, la immediatesa i la manca de prejudicis els entroncava amb un punk salvatge i visceral, les seves cançons tenen nervi pop i substrat novaoler. Los Yolos poden ser alhora Talking Heads, Radio Futura i Ciudad Jardín, però també miren de front a qualsevol grup punk de Brooklyn. Tenen gràcia tropical, verborrea vacilona i l’ambició dels grups que se saben amos d’un univers personal i intransferible. “Rock Ciudad” (2021) va ser la primera pedra sobre la qual construir el que serà, ho podem assegurar, un imperi.

“Cool World”, concretament, busseja en referents inesperats. Com a prova, el delirant film de Ralph Bakshi a què fa referència el títol. O aquest final de tema com Gabinete Caligari, en un crescendo entre marcial i barroc. Los Yolos piquen d’aquí i d’allà, travessant el tema amb la seva personalitat fortíssima, i són capaços de crear una mena d’himne d’un país inventat, àcrata i sensual. Un lloc que només hi cap a la imaginació d’un conjunt que té per bandera la imaginació i el desig. Això és “Cool World”.

Al clip de “Cool World”, dirigit per ells mateixos, Los Yolos il·lustren el seu particular edèn en forma d’antre calidoscòpic. L’univers delirant de la banda barcelonina entronca amb la new wave en un vídeo a mig camí entre el Milkbar Korova de la Taronja Mecànica i els divertits clips de Madness o The Beat. Una altra petita victòria del grup més lliure que hi ha.

Aquest single anticipa la sortida del seu nou disc “Nos siguen por delante”, en vinil gloriós, d’aquí a molt, molt poc. Gràcies, Yolos.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.