Connect with us

Bolos

Mudhoney posposen la seva gira fins al setembre de 2021

Publicat fa

el

A causa del coronavirus, els nord-americans Mudhoney, que tenien previst girar per la peninsula durant setembre d’aquest any, han posposat el seu tour fins al mateix mes de l’any que ve.

De tal manera que les dates definitives de la seva visita són les següents (totes al 2021): Barcelona, el 16 de setembre (Razzmatazz; atenció: aquest concert canvia de sala i no se celebrarà a la Wolf, com es va anunciar en un principi); Sevilla, el 18 (dins del Monkey Day Festival); i Madrid, el 19 (Sala Mon Live, i de nou atenció: aquest concert també canvia d’ubicació i no es celebrarà a la Cool, com es va anunciar en un principi).

Les entrades adquirides per a les actuacions que inicialment anaven a oferir en aquestes tres ciutats al setembre d’enguany segueixen sent vàlides. Ara, els que vulguin la devolució de l’import de les entrades podran sol·licitar-ho en els punts de venda on les van comprar. Respecte a la data que tenien programada aquest any en el Visor Fest de Benidorm, la de l’18 de setembre, us comunicarem el més aviat la seva reubicació en la gira del 2021. Un tour, el de l’any que ve, que serà, com el que anaven a realitzar aquest any, una coproducció entre Houston Party i Ground Control.

Considerada la banda que va posar els fonaments del grunge, Mudhoney van ser els qui van donar el tret de sortida, els que van col·locar el primer maó, els que van obrir l’aixeta, d’aquesta triomfal generació rockera encapçalada per ells mateixos, Nirvana, Soundgarden i Pearl Jam. Van ser també el primer grup que va triomfar al segell Sub Pop, la discogràfica que des de Seattle va impulsar i va capitalitzar la major part d’aquell moviment, i en la qual Mudhoney ha publicat gairebé la totalitat de la seva obra. En la seva música conflueixen el múscul del heavy metall, l’actitud del punk i el primitivisme del garatge. El soroll i la negligència, l’amenaça i la diversió. Fundats el 1980, han publicat una desena d’àlbums i mitja dotzena d’EPs, sent una mostra de la seva longevitat (i de la seva frescor) que tant el disc que van publicar el 1992, “Piece Of Cake”, com el que van treure el 2013, “Vanishing Point”, van arribar a el número 9 de la llista Billboard en el seu apartat “Top Heatseekers”, destinat a destacar les vendes tant d’artistes nous com d’aquells en desenvolupament. El seu últim LP d’estudi és “Digital Garbage”, del setembre de 2018, i el seu últim EP, “Morning In America”, del setembre de 2019.

Bolos

El concert de l’Ensorrada fa el salt al circuit peninsular amb Chulería, Joder! i Batec com a caps de cartell

Published

on

By

El Col·lectiu Ensorrada organitza el proper dissabte 1 de juny de 2024 la cinquena edició del concert de l’Ensorrada, el festival bianual que aquest col·lectiu cultural celebra a la seva localitat de Rosselló (Segrià). Tindrà lloc al frontó de l’antiga colònia tèxtil d’Alkanís a partir de les 19.00h i l’entrada és gratuïta.

En aquesta nova edició, el certamen presenta el seu cartell més ambiciós fins a la data, amb la presència, per primera vegada, d’una banda de fora del territori català: es tracta del grup Chulería, Joder!, provinents de Bilbao i que visitaran per primera vegada Catalunya de la mà de l’Ensorrada. La banda arriba presentant el seu primer treball La Urbe, el qual els ha permés embarcar-se en una gira per tota la Península Ibèrica i que l’1 de juny farà parada a Rosselló del Segrià. Els acompanyaran com a caps de cartell el grup Batec, que també presenten nou disc No és un simulacre. La banda, formada per músics del Vallès i de Ponent, va ser creada l’any 2015 i des de llavors s’han convertit en un referent de l’escena del punk rock català, amb gires arreu del país i Europa.

El frontó de l’antiga colònia d’Alkanís de Rosselló acollirà el concert l’1 de juny amb un cartell amb gran presència de grups de Ponent

Com és costum, l’Ensorrada també vol ser un escenari obert a les formacions de Ponent, per això també hi actuaran Gos Mullat, provinents d’Alcarràs i que es caracteritzen pel seu hardcore-punk i Pork Chop Boys, un duet de punk-folk acústic format a les Garrigues. L’1 de juny també serà el debut dels trempolins Los Ingenieros de la Universidad de Oklahoma, un duo stoner i hard rock, amb excomponents de Fracaso Escolar. Finalment, al cartell també hi haurà els locals The Strio i Fox System, aquests darrers, amb nova formació.

Chuleria!

L’entrada al concert és gratuïta i hi haurà servei de barra i menjar a preus populars. Els concerts començaran a les 19:00h i l’organització publicarà els horaris de les actuacions a les seves xarxes socials.

El Col·lectiu Ensorrada es va fundar l’any 2022 amb l’objectiu d’organitzar concerts i activitats contraculturals al municipi de Rosselló. Des de llavors, ha organitzat 5 concerts de l’Ensorrada –dos a l’any– i altres activitats com vermuts musicals o tallers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.