Connect with us

Bolos

Mudhoney anuncien gira pel setembre de 2022 i reediten “Every Good Boy Deserves Fudge”

Publicat fa

el

La banda nord-americana Mudhoney ens visitarà el setembre del 2022, passant per quatre ciutats: el 15 setembre, Barcelona (Razzmatazz); el 16, Benidorm (Visor Fest); el 17, Sevilla, (Alhambra Monkey Weekend); i el 18, Madrid (Mon Live). Serà una gira en què repassaran tota la seva carrera, amb la intenció de fer-ho des d’un prisma sonor molt agressiu i punk.

Les entrades ja adquirides per als seus concerts de Barcelona i Madrid del seu ajornat tour de setembre de 2021 segueixen sent vàlides per a les actuacions que donaran a les dues ciutats el proper any.

En relació a la reedició del seu emblemàtic segon disc, “Every Good Boy Deserves Fudge” (1991), que va veure la llum en una edició deluxe remasteritzada amb motiu del seu 30è aniversari (al segell Sub Pop, distribuït a Espanya per PopStock!), cal apuntar que va ser l’àlbum que va revitalitzar la banda i els va assenyalar el seu futur. Aquesta nova edició inclou l’obra original al complet, més un LP extra amb quinze temes i un CD amb material addicional, on es troben set cançons mai abans publicades. Keith Cameron, periodista de la revista ‘Mojo’ i biògraf de Mudhoney (va escriure “Mudhoney: Sound and Fury From Seattle”), s’ha fet càrrec dels textos del llibret, on també hi ha noves imatges de portada, fotos de fitxer del grup i un pòster. La primera tirada serà impresa en color.

Mudhoney està considerada la banda que va posar els fonaments resistents del grunge, la que va donar el tret de sortida oficial, va obrir aquella espita i va col·locar els primers maons. Posem que parlem del 1988 i del seu single “Touch Me, I’m Sick” i el seu EP “Superfuzz Bigmuff”, grans inspiracions per a aquell so brut i distorsionat que, al seu rebuf i batejat com a grunge, va sumar a la causa a bandes com Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Alice In Chains, Stone Temple Pilots, etcètera. Mudhoney va ser també el primer grup que va triomfar al segell Sub Pop, la discogràfica que des de Seattle va impulsar i capitalitzar la major part d’aquell moviment, i en què Mudhoney ha publicat gairebé la totalitat de la seva obra. A la seva música van confluir el múscul del heavy metall, l’actitud del punk i el primitivisme del garatge. El soroll i la distracció, l’amenaça i la diversió. Fundats el 1980, han tret una desena d’àlbums i mitja dotzena d’EPs, sent una mostra de la seva longevitat (i de la seva frescor) que tant el disc que van publicar el 1992, “Piece Of Cake”, com el que van treure el 2013, Vanishing Point, van arribar al número 9 de la llista del Billboard nord-americà al seu apartat Top Heatseekers, destinat a destacar les vendes tant d’artistes nous com d’aquells en desenvolupament. El seu darrer LP d’estudi és “Digital Garbage”, de setembre de 2018, i el seu darrer EP, “Morning In America”, del setembre de 2019.

Gira 2022
15 SEPT – Barcelona – Razzmatazz    
16 SEPT – Benidorm – Visor Fest     
17 SEPT – Sevilla – Alhambra Monkey Day      
18 SEPT – Madrid – Mon Live

Bolos

Toundra continuen presentant el seu darrer disc ‘Hex’

Published

on

By

Després del seu pas aquest estiu per festivals europeus i nacionals com ara Low Festival, Resurrection Fest, Castell Rock o Sound Of Liberation Anniversary (Munic) o Freak Valley Festival (Alemanya), Toundra continuen presentant el seu nou disc “Hex”. El seu vuitè àlbum d’estudi va ser editat el passat mes de gener per Inside Out Music / Century Media i amb ell la banda va arribar al número 1 en vendes a Espanya a la llista de vinils i al número 4 a la llista general, tota una fita per la història de la música instrumental del país.

Després d’uns mesos en què la banda no ha parat de presentar aquest disc per tot Europa, Toundra continuen ara completant una de les gires nacionals de l’any. Aquesta és la “Fall Hex Tour” de Toundra, on portaran el seu so potent a llocs realment importants per a ells com Madrid, Astúries, Galícia, País Basc, Canàries…

La banda comenta sobre això: «Estem molt il·lusionats de seguir a la carretera i seguir notant la calor i l’afecte de la gent. «Hex» és un disc que ens ha tornat l’alegria i el sentit de tot: estar junts a la carretera tocant en directe, coneixent gent i visitant ja (cada vegada més, nois) vells amics. En aquesta gira tornem a sales les anteriors visites de les quals han quedat indelebles a la nostra memòria com a banda. Us esperem tots aquí.»

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.