Connect with us

Bolos

Mudhoney anuncien gira pel setembre de 2022 i reediten “Every Good Boy Deserves Fudge”

Publicat fa

el

La banda nord-americana Mudhoney ens visitarà el setembre del 2022, passant per quatre ciutats: el 15 setembre, Barcelona (Razzmatazz); el 16, Benidorm (Visor Fest); el 17, Sevilla, (Alhambra Monkey Weekend); i el 18, Madrid (Mon Live). Serà una gira en què repassaran tota la seva carrera, amb la intenció de fer-ho des d’un prisma sonor molt agressiu i punk.

Les entrades ja adquirides per als seus concerts de Barcelona i Madrid del seu ajornat tour de setembre de 2021 segueixen sent vàlides per a les actuacions que donaran a les dues ciutats el proper any.

En relació a la reedició del seu emblemàtic segon disc, “Every Good Boy Deserves Fudge” (1991), que va veure la llum en una edició deluxe remasteritzada amb motiu del seu 30è aniversari (al segell Sub Pop, distribuït a Espanya per PopStock!), cal apuntar que va ser l’àlbum que va revitalitzar la banda i els va assenyalar el seu futur. Aquesta nova edició inclou l’obra original al complet, més un LP extra amb quinze temes i un CD amb material addicional, on es troben set cançons mai abans publicades. Keith Cameron, periodista de la revista ‘Mojo’ i biògraf de Mudhoney (va escriure “Mudhoney: Sound and Fury From Seattle”), s’ha fet càrrec dels textos del llibret, on també hi ha noves imatges de portada, fotos de fitxer del grup i un pòster. La primera tirada serà impresa en color.

Mudhoney està considerada la banda que va posar els fonaments resistents del grunge, la que va donar el tret de sortida oficial, va obrir aquella espita i va col·locar els primers maons. Posem que parlem del 1988 i del seu single “Touch Me, I’m Sick” i el seu EP “Superfuzz Bigmuff”, grans inspiracions per a aquell so brut i distorsionat que, al seu rebuf i batejat com a grunge, va sumar a la causa a bandes com Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Alice In Chains, Stone Temple Pilots, etcètera. Mudhoney va ser també el primer grup que va triomfar al segell Sub Pop, la discogràfica que des de Seattle va impulsar i capitalitzar la major part d’aquell moviment, i en què Mudhoney ha publicat gairebé la totalitat de la seva obra. A la seva música van confluir el múscul del heavy metall, l’actitud del punk i el primitivisme del garatge. El soroll i la distracció, l’amenaça i la diversió. Fundats el 1980, han tret una desena d’àlbums i mitja dotzena d’EPs, sent una mostra de la seva longevitat (i de la seva frescor) que tant el disc que van publicar el 1992, “Piece Of Cake”, com el que van treure el 2013, Vanishing Point, van arribar al número 9 de la llista del Billboard nord-americà al seu apartat Top Heatseekers, destinat a destacar les vendes tant d’artistes nous com d’aquells en desenvolupament. El seu darrer LP d’estudi és “Digital Garbage”, de setembre de 2018, i el seu darrer EP, “Morning In America”, del setembre de 2019.

Gira 2022
15 SEPT – Barcelona – Razzmatazz    
16 SEPT – Benidorm – Visor Fest     
17 SEPT – Sevilla – Alhambra Monkey Day      
18 SEPT – Madrid – Mon Live

Bolos

Arrenca la gira de The Shivas

Published

on

By

La banda procedent de Portland arrenca la gira per la península presentant “Feels so Good / Feels so Bad” amb parades a Lleida, Saragossa, València, Madrid, Oviedo i Sopelana.

La banda de rock liderada per la cantant i bateria Kristin Leonard, The Shivas aterren avui per presentar el seu darrer treball, “Feels so Good / Feels so Bad”. Les dates s’engloben dins al tour europeu “Alive in the World” que els portarà a 38 ciutats durant aquest estiu.

El seu darrer treball, “Feels so Good / Feels so Bad”, és un veritable àlbum “quarantena”: la seva creació va començar quan la banda es va veure obligada a cancel·lar tots els plans al març de 2020 i va començar a escriure cançons per mantenir-se ocupats durant el confinament.

“Haver de cancel·lar un any de calendari complet d’espectacles que ja estaven reservats (més de 110), l’única manera de fer-hi front semblava ser submergir-nos completament en un nou projecte, i un que sabíem que podia succeir independentment de la situació externa”, diu Kirstin Leonard, bateria i cantant. “Aquest àlbum intentava crear un costat positiu en temps terribles, i tots vam canviar i vam créixer molt com a músics i com a persones en el procés”.

PRÒXIMES ACTUACIONS THE SHIVAS
LLEIDA – 27 de juny – Café del Teatre
ZARAGOZA – 28 de juny – La Lata de Bombillas
VALENCIA – 29 de juny – Loco Club
MADRID – 30 de juny – Sound Isidro – Wurlizter Ballroom
OVIEDO – 1 de juliol – Vesu Festival
SOPELANA – 2 de juliol – La Atalaya

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.