Connect with us

Novetats discogràfiques

“Maquinària”, primer avançament i videoclip del nou treball de Batec

Publicat fa

el

La veterana banda catalana de Punk Rock Batec ens presenta el videoclip de “Maquinària”, el primer avançament del seu nou treball “Rebels de cor”.

“Rebels de cor” serà un EP de 6 temes gravats i mesclats a EM Estudi per Xavi Escribano i masteritzats a Ultramarinos Costa Brava per Víctor Garcia. Els 6 temes segueixen la línia dels anteriors treballs de Batec, amb temes enèrgics i melòdics, carregats de missatge i crítica social.

El nou single “Maquinària” parla de fer front a un sistema obsolet que ens atrapa diàriament i és un cant a la resistència amb l’esperança que algun dia tot això canviarà. El videoclip, dirigit per Albert Perdices, intercala imatges de la banda tocant amb animacions d’engranatges i màquines representant el tipus de societat que preveia George Orwell a la seva novela distòpica “1984”.

Batec porten en actiu des del 2015, però els seus components són  tots membres amb una dilatada experiència dins de l’escena Punk estatal, venint tots d’ells d’altres reconegudes formacions musicals com Encefálika FM, Shöck, Ostia Puta o The Anti-Patiks, entre d’altres.

Des de llavors, han publicat dos discos “Ara i sempre” (Toxiko Records 2016) i “Cicatrius de guerra” (El lokal, Sarna social, Grans records, Kamilosetas Muskaria, 2018), i han recorregut part de la geografía catalana trepitjant els escenaris de les principals sales i festivals com Razzmatazz, La Mirona, el Kalikenyo Rock o el  Warm Up del Barna’n’Roll. Les seves influències van des de bandes com The ClashRancid o  Dropkick Murphys fins a G.B.H. passant inclús per bandes mítiques de la península com Codigo Neurótico o R.I.P.

“Rebels de cor” veurà la llum el proper 5 de febrer de 2021 editat en vinil de 12″ per Tropical Riot Music, El Lokal i Sarna Social i per llavors, esperem que la situació sanitària actual hagi millorat el suficient com per poder tornar a sentir música en directe i a Batec presentant el seu nou treball.

Fotografía: Elena Pastor

Novetats discogràfiques

“Tot és molt difícil”, avançament del nou disc d’en Joan Colomo

Published

on

By

Tot és molt difícil’ podria ser la típica cançoneta que vas cantant dins el teu cap cada cop que t’adones que no controles la majoria d’elements que configuren el teu dia a dia. Arribar a final de mes o entendre la pàgina web de la Renfe poden convertir-se en tasques d’una dificultat titànica. La revolució tecnològica suposadament ens havia de facilitar les coses, però la vida moderna és una gimcana que et posa a prova constantment. Amb un punt d’exageració i amb un embolcall acústic aquesta és la cançó que obrirà TECNO REALISTA, el nou disc del cantautor de Sant Celoni.

També sobre el pre-order de l’edició limitada de TECNO REALISTA, una preciosa edició en vinil i carpeta semi-envernissada. En aquesta ocasió, la discogràfica Montgri intentarà no enviar els discs per missatgeria o correu postal. Aviat donaran detalls de com recollir les còpies.

Joan Colomo és, sens dubte, un dels músics més prolífers, talentosos i carismàtics de la música catalana de l’última dècada. Segurament, també, és un dels escriptors de cançons més àcids i punyents que tenim a casa nostra. Un Ray Davies escorredís i de mirada capcota que, de mica en mica, sense fer gaire soroll i com qui no vol la cosa, ha anat acumulant un cançoner popular propi replè d’himnes atemporals que ens expliquen el dia a dia de la nostra crua i melancòlica realitat.

El podrem veure en directe el pròxim 5 de maig al Festival MiniBeat de Granollers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.