Connect with us

Festival

El Resurrection Fest 2021 presenta el cartell per dies

Publicat fa

el

La 15a edició del Resurrection Fest Estrella Galícia es realitzarà finalment del dimecres 2 al dissabte 5 de juny de 2021, un cap de setmana diferent a l’habitual per aconseguir que el cartell mantingui les expectatives, després de l’ajornament de l’edició 2020 per la crisi del coronavirus . Després d’esgotar les entrades a l’octubre de 2019, el festival esperava a més de 120.000 assistents al llarg de 4 dies, rècord absolut d’assistència, i havia preparades moltes sorpreses: canvis en el recinte per a més comoditat, decoració, actuacions especials, etc.

Després de l’anunci a l’estiu passat de System of A Down, KoRn i Deftones, el Resurrection Fest ens porta el cartell per dies. Inevitablement hi ha hagut canvis a causa de les modificacions en les gires dels artistes però moltíssimes bandes repeteixen, hi ha noves sorpreses i els artistes que no hi són, ho estaran en un futur amb moltes ganes de venir a Viveiro.

A més dels caps de cartell ja anunciats, el festival compta amb els suecs Sabaton com a caps de la festa de presentació del dimecres, en què portaran tot el seu arsenal (mai millor dit) i comptaran amb la major producció que mai han tingut a Espanya. Per la seva banda, Bullet for My Valentine tornaran a la peninsula després de 5 anys del seu últim concert al festival i presentaran els seus últims treballs per tots els seus fans. Un dels referents del black metal a nivell mundial i banda de culte, Emperor, també estaran per fi a Viveiro, i actuaran a l’escenari principal. Opeth repetirà al cartell, a l’igual que Heaven Shall Burn, Sepultura o Jinjer. Com a novetat al Main Stage també tindran a Rise Of The Northstar i Spiritbox, i es confirmen a Caliban, Bleed From Within i Serrabulho a la warm-up. Tancant la programació de l’escenari principal, tindran de nou a Dagoba, Beyond The Black, Eskimo Callboy, Our Hollow Our Home i Deadly Apples.

Als escenaris temàtics comptaran amb grans artistes que visitaran per primera vegada el festival o que tornaran després de molt temps. En el Ritual Stage comptaran amb Code Orange, Dark Funeral, Haken, Sylosis, Angelus Apatrida, Vomitory, Neaera, Benighted, Gaerea o Dead Label. Que no falti el metall extrem!

Al Chaos Stage, escenari de hardcore i punk, gaudiran de la festa dels Reel Big Fish, Madball, Lionheart, Raised Fist, Moscow Death Brigade, Doyle, Employed to Serve, Svalbard, Blowfuse, Free City i True Mountains, entre d’altres. Sens dubte hi haurà molt mosh i ballaruca.

Finalment al Desert, els eixordadors Godflesh, el carismàtic Nergal amb el seu projecte M’And That Man, el post rock dels And So I Watch You From Afar, Elder, Planet of Zeus, The Picturebooks, Celeste, El Altar del Holocausto, Adrift , Regarde les Hommes Tomber i Chris Masuak amb els seus Viviero Wave Riders Association que també seran al festival.

Per descomptat, a la programació de l’any que ve també hi seran tots els artistes nacionals que havien estat confirmats per a l’any passat. Les poques entrades que han estat retornades (un 5%) es posaran a la venda més endavant.

Festival

#4Raons Primavera, 4 col·lectius i un destí

Published

on

By

L’art no és una mercaderia. Per això han optat per experimentar i innovar una mica en la forma de programar. Habitualment els músics giren pel món amb el seu repertori i el vinculen a les persones que estan davant quan pugen a l’escenari. Al #4Raons proven de modificar les relacions amb els artistes. “Els convidem a venir i conèixer El Prat abans dels concerts per veure com això es veu reflectit a l’escenari. Volem que en aquell moment sonin i es sentin com si estiguessin tocant a casa”.

Enguany el #4Raons torna a mutar de cara (i ulls i orelles) i és que com en lloc de col·laborar amb bandes de música ho fem amb col·lectius (que porten bandes de música). Follia Ojalá Estë mi Bici son dos col·lectius de l’escena underground de Barcelona i rodalia que tenen en comú l’autogestió i una visió no-capitalista de la música.

Follia és PUNK i és CLÀSSICA, Follia és una trobada clàssica underground que, liderada per Mar Medinyà ha recorregut Catalunya qüestionant les lògiques dels recitals de la música més canònica. Això sí, cada intèrpret ha de portar el seu instrument. A més, la Mar és la creadora de L’orella furtiva, un pòdcast punki sobre clàssica per les oïdes més agosarades.

Ojalà Estë Mi Bici és PUNK i és AMOR, per la música tocada per qui li agrada fer-la. Aquesta bona gent fa més de 15 anys que organitzen concerts als antípodes del model mercantilista de la gran majoria de sales de concerts. La seva filosofia és la de cobrir les despeses de les artistes, sense mirar-se amb lupa ni el gènere ni la “fama” de les propostes, per a mantenir una escena viva i lliure d’agendes externes a les creadores. 

I què es courà en aquest #4Raons de primavera?

Follia, juntament amb el col·lectiu Free’t i els alumnes de l’Escola d’Arts en Viu, faran un taller de soundpainting, un procés de composició multidisciplinària en viu i en directe on ningú sap exactament què acabarà succeint. Els seus aprenentatges sobre improvisació culminaran la nit del #4Raons amb una sessió de soundpainting oberta a tothom qui vulgui llençar-se a participar.

Entre instruments de vent i de corda, Ojalá Estë Mi Bici ha convidat quatre grups a sumar-se a la vetllada: Have fun (Màlaga), Rat Penat (Montreal), Los Nitxos (Vitoria) i Charnego (Madrid), que mostraran l’essència d’aquest col·lectiu.  

Abans que comenci el soroll, “ens trobarem a la terrassa del Bar de La Capsa per parlar de música i autogestió amb OËMB i el CSA Las Vegas de Màlaga”. No sense abans haver-nos trobat amb músiques i músics del Prat amb projectes propis que estan a punt de començar a sonar als escenaris per xerrar sobre circuits musicals alternatius.

I per si no n’hi hagués prou, Javugo tancarà la nit amb una mica de patxangueo.

Tot aquest procés el podreu seguir gràcies als dibuixos de la Joana i la Jana, que ens acompanyaran per relatar aquesta edició. I no ens oblidem del cartellàs que ens ha dibuixat en Ferran Roig.

Xerrada (gratuiïta): 19:00h
Concerts: 21:00h >> ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.