Connect with us

Festival

El Resurrection Fest 2021 presenta el cartell per dies

Publicat fa

el

La 15a edició del Resurrection Fest Estrella Galícia es realitzarà finalment del dimecres 2 al dissabte 5 de juny de 2021, un cap de setmana diferent a l’habitual per aconseguir que el cartell mantingui les expectatives, després de l’ajornament de l’edició 2020 per la crisi del coronavirus . Després d’esgotar les entrades a l’octubre de 2019, el festival esperava a més de 120.000 assistents al llarg de 4 dies, rècord absolut d’assistència, i havia preparades moltes sorpreses: canvis en el recinte per a més comoditat, decoració, actuacions especials, etc.

Després de l’anunci a l’estiu passat de System of A Down, KoRn i Deftones, el Resurrection Fest ens porta el cartell per dies. Inevitablement hi ha hagut canvis a causa de les modificacions en les gires dels artistes però moltíssimes bandes repeteixen, hi ha noves sorpreses i els artistes que no hi són, ho estaran en un futur amb moltes ganes de venir a Viveiro.

A més dels caps de cartell ja anunciats, el festival compta amb els suecs Sabaton com a caps de la festa de presentació del dimecres, en què portaran tot el seu arsenal (mai millor dit) i comptaran amb la major producció que mai han tingut a Espanya. Per la seva banda, Bullet for My Valentine tornaran a la peninsula després de 5 anys del seu últim concert al festival i presentaran els seus últims treballs per tots els seus fans. Un dels referents del black metal a nivell mundial i banda de culte, Emperor, també estaran per fi a Viveiro, i actuaran a l’escenari principal. Opeth repetirà al cartell, a l’igual que Heaven Shall Burn, Sepultura o Jinjer. Com a novetat al Main Stage també tindran a Rise Of The Northstar i Spiritbox, i es confirmen a Caliban, Bleed From Within i Serrabulho a la warm-up. Tancant la programació de l’escenari principal, tindran de nou a Dagoba, Beyond The Black, Eskimo Callboy, Our Hollow Our Home i Deadly Apples.

Als escenaris temàtics comptaran amb grans artistes que visitaran per primera vegada el festival o que tornaran després de molt temps. En el Ritual Stage comptaran amb Code Orange, Dark Funeral, Haken, Sylosis, Angelus Apatrida, Vomitory, Neaera, Benighted, Gaerea o Dead Label. Que no falti el metall extrem!

Al Chaos Stage, escenari de hardcore i punk, gaudiran de la festa dels Reel Big Fish, Madball, Lionheart, Raised Fist, Moscow Death Brigade, Doyle, Employed to Serve, Svalbard, Blowfuse, Free City i True Mountains, entre d’altres. Sens dubte hi haurà molt mosh i ballaruca.

Finalment al Desert, els eixordadors Godflesh, el carismàtic Nergal amb el seu projecte M’And That Man, el post rock dels And So I Watch You From Afar, Elder, Planet of Zeus, The Picturebooks, Celeste, El Altar del Holocausto, Adrift , Regarde les Hommes Tomber i Chris Masuak amb els seus Viviero Wave Riders Association que també seran al festival.

Per descomptat, a la programació de l’any que ve també hi seran tots els artistes nacionals que havien estat confirmats per a l’any passat. Les poques entrades que han estat retornades (un 5%) es posaran a la venda més endavant.

Festival

Maria Jaume, Los Sara Fontán i Marta Knight, entre els artistes d’un Be My Guest de dos dies a l’Apolo

Published

on

By

En el marc del 10è aniversari de Liveurope, Apolo presenta Be My Guest | Barcelona Edition amb concerts en format showcase el 12 i 13 de setembre on l’electrònica, el folk i el pop prenen protagonisme de la mà de vuit artistes i bandes establertes i emergents. 

Les sessions Be My Guest són un cicle de programació pròpia d’Apolo que va néixer per descobrir propostes amb personalitat de països concrets i aprofundir en les seves cultures. Aquest cop, però, s’han volgut mirar al melic perquè “l’escena que volem potenciar és la que tenim més a prop: la de casa nostra”. 

Per això, l’edició Barcelona del Be My Guest tindrà d’amfitrions artistes i bandes amb més trajectòria com Los Sara Fontán, Maria Jaume o Marta Knight, o que tot just presenten projecte com Electro Ma Non Troppo, C.O.U. i Yaunest, i com a convidats la música emergent del grup irlandès Cushla i l’eslovac Dominik Prok. 

A més, dins de la programació i prèviament als concerts del dijous 12 de setembre, tindrà lloc la xerrada amb el productor i compositor Raül Refree, “Folklore has a match with new genres”, per indagar com i per què els nous gèneres busquen elements folklòrics i tradicionals per incloure’ls en les produccions actuals. La xerrada serà en anglès i d’accés lliure amb l’entrada a qualsevol dels dos dies.

Les entrades anticipades ja estan disponibles aquí.   
Anticipada per dia: 10 €+ despeses de gestió | Abonament dos dies: 16 €+ despeses de gestió

LOS SARA FONTÁN
Després de cinc anys sobre els escenaris, el duet de música electrònica, format per Sara Fontán i Edi Pou (la meitat de Za!), han editat el seu primer LP: “Queda pendiente” (2023). Tot i que ara els puguem escoltar repetidament, la seva música, creada a partir de la combinació del violí, el teclat, la bateria, efectes de pedal i recursos electrònics, neix i mor a l’escenari. Per això, després de tenir-los a Caprichos de Apolo (2018) i al Gran Bola de Neu (2022), els tornem a portar a l’Apolo per viure un nou directe litúrgic que només pertany a la memòria dels que ho viurem.

ELECTRO MA NON TROPPO
El productor Ignasi Bosch i la soprano Neus Llorens s’endinsen en un projecte conjunt amb la intenció d’establir un pont entre la música barroca i l’electrònica contemporània. Electro Ma Non Troppo és “xumba-xumba” medieval, segons descriuen ells mateixos, i després d’un 2023 de presentació del grup per escenaris de l’escena indie, a finals d’any van estrenar el seu primer disc: “Principium”.

C.O.U.
C.O.U. és un projecte d’electrònica experimental format per El Petit de Cal Eril, Esperit! i la banda de Ferran Palau que ha vist la llum de manera inèdita al Sònar d’enguany. Un centre d’experimentació musical i visual que combina psicodèlia, jazz, dub o cintes casset per crear una drecera a l’inconscient.

CUSHLA
El cant tradicional irlandès Sean-Nós entra en diàleg amb l’avantguarda electrònica a Cushla, un col·lectiu irlandès-barceloní que el juny estrena “Briongloid”, el primer avançament del seu disc debut “Tech Duinn”. Una experiència musical que travessa fronteres i tradueix l’herència cultural irlandesa en caixes de ritmes, sintetitzadors analògics i arts digitals.

MARIA JAUME
Maria Jaume torna a l’Apolo en format showcase amb el seu últim disc “Nostàlgia Airlines”, que ha comptat amb la producció de Lluís Cabot (Da Souza). Amb aquest treball, la cantant i compositora mallorquina ha caminat des d’un minimalisme melancòlic dels seus dos primers discs cap al pop ballable amb sonoritats urbanes i llatines que ens porta amb acidesa, crítica i ironia a la vida de la seva terra natal envaïda per turistes, hotels i platges massificades.

MARTA KNIGHT
La cantautora catalana Marta Knight fa dos anys que gira amb el seu àlbum debut “Strange Times Forever” (2022), però és la primera vegada que el porta a l’Apolo. Produït per Pau Riutort i Jordi Matas, el disc destaca per la familiaritat i el realisme de les històries: prova de descobrir quin és el seu lloc al món. Una proposta d’indie-rock que ha guanyat profunditat i matisos, convidant a escoltar-la de manera compulsiva.

YAUNEST
Yaunest parla amb senzillesa i sinceritat, sense floritures ni ornaments. Alter ego del cantautor i vocalista empordanès Jaume de Quintana, el 2022 va estrenar el seu primer EP “Wonder Room”, que va comptar amb la producció de b1n0. A través de sonoritats pròximes al pop i Rn’B nòrdic crea un univers de somni i romanticisme per parlar de l’amor, la inseguretat, la frustració o l’acte de rebel·lar-se davant el que no ens fa feliços.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.