Connect with us

Festival

El Resurrection Fest 2021 presenta el cartell per dies

Publicat fa

el

La 15a edició del Resurrection Fest Estrella Galícia es realitzarà finalment del dimecres 2 al dissabte 5 de juny de 2021, un cap de setmana diferent a l’habitual per aconseguir que el cartell mantingui les expectatives, després de l’ajornament de l’edició 2020 per la crisi del coronavirus . Després d’esgotar les entrades a l’octubre de 2019, el festival esperava a més de 120.000 assistents al llarg de 4 dies, rècord absolut d’assistència, i havia preparades moltes sorpreses: canvis en el recinte per a més comoditat, decoració, actuacions especials, etc.

Després de l’anunci a l’estiu passat de System of A Down, KoRn i Deftones, el Resurrection Fest ens porta el cartell per dies. Inevitablement hi ha hagut canvis a causa de les modificacions en les gires dels artistes però moltíssimes bandes repeteixen, hi ha noves sorpreses i els artistes que no hi són, ho estaran en un futur amb moltes ganes de venir a Viveiro.

A més dels caps de cartell ja anunciats, el festival compta amb els suecs Sabaton com a caps de la festa de presentació del dimecres, en què portaran tot el seu arsenal (mai millor dit) i comptaran amb la major producció que mai han tingut a Espanya. Per la seva banda, Bullet for My Valentine tornaran a la peninsula després de 5 anys del seu últim concert al festival i presentaran els seus últims treballs per tots els seus fans. Un dels referents del black metal a nivell mundial i banda de culte, Emperor, també estaran per fi a Viveiro, i actuaran a l’escenari principal. Opeth repetirà al cartell, a l’igual que Heaven Shall Burn, Sepultura o Jinjer. Com a novetat al Main Stage també tindran a Rise Of The Northstar i Spiritbox, i es confirmen a Caliban, Bleed From Within i Serrabulho a la warm-up. Tancant la programació de l’escenari principal, tindran de nou a Dagoba, Beyond The Black, Eskimo Callboy, Our Hollow Our Home i Deadly Apples.

Als escenaris temàtics comptaran amb grans artistes que visitaran per primera vegada el festival o que tornaran després de molt temps. En el Ritual Stage comptaran amb Code Orange, Dark Funeral, Haken, Sylosis, Angelus Apatrida, Vomitory, Neaera, Benighted, Gaerea o Dead Label. Que no falti el metall extrem!

Al Chaos Stage, escenari de hardcore i punk, gaudiran de la festa dels Reel Big Fish, Madball, Lionheart, Raised Fist, Moscow Death Brigade, Doyle, Employed to Serve, Svalbard, Blowfuse, Free City i True Mountains, entre d’altres. Sens dubte hi haurà molt mosh i ballaruca.

Finalment al Desert, els eixordadors Godflesh, el carismàtic Nergal amb el seu projecte M’And That Man, el post rock dels And So I Watch You From Afar, Elder, Planet of Zeus, The Picturebooks, Celeste, El Altar del Holocausto, Adrift , Regarde les Hommes Tomber i Chris Masuak amb els seus Viviero Wave Riders Association que també seran al festival.

Per descomptat, a la programació de l’any que ve també hi seran tots els artistes nacionals que havien estat confirmats per a l’any passat. Les poques entrades que han estat retornades (un 5%) es posaran a la venda més endavant.

Festival

LAVS, el festival d’art i música avançada de Mataró celebra la seva edició més ambiciosa i virtual

Published

on

By

LAVS / Laboratori d’Art Visual i Sonor, projecte resident del M|A|C Mataró Art Contemporani, celebrarà la tercera edició entre els dies 1 i 10 d’abril a Mataró. El festival, que s’ubicarà a l’antiga presó de la ciutat, la nova seu del M|A|C, té com a fil conductor la relació entre la imatge i el so des de diferents corrents artístics: projeccions, vídeo mapping, vídeo creacions, instal·lacions, obres interactives o performances, barrejades amb experimentació sonora realitzada de manera sintètica. LAVS també aprofundeix en les noves tecnologies com a forma d’art contemporani, com ara els videojocs, la programació, la realitat virtual o la robòtica.

Les exposicions i art en directe són els grans protagonistes del LAVS. El públic pot assistir a sessions de creació d’obres artístiques en temps real, com ara vídeo mapping o directes d’electrònica, on els artistes proposen peces úniques i irrepetibles. També podeu visitar exposicions de videoart i obres interactives a les instal·lacions del festival.

Art immersiu, reactiu i generatiu
Les peces immersives, reactives i generatives d’artistes nacionals i internacionals ompliran les sales de la Presó de Mataró, tot explorant la relació entre les noves tecnologies i l’art interactiu. Joves creadors locals formats al Tecnocampus, el parc tecnològic de la ciutat, compartiran espai amb artistes internacionals com Mohsen Hazrati, que presentarà un projecte artístic interactiu creat a l’institut d’art i cultura Espronceda i NUBIA (NFT Universe in Blockchain for International Artists) .

Un altre dels objectius del festival és reforçar la interacció entre els artistes, les obres i el públic. Per això es programaran tallers, taules rodones i conferències per a qualsevol persona interessada en disciplines artístiques relacionades amb el món visual i sonor.

El festival també celebrarà LAVS Kids, una jornada pensada com a espai familiar perquè grans i petits puguin gaudir de la cultura d’una manera diferent, a través de tallers i instal·lacions reactives, videojocs, realitat virtual, vídeo o música. Per exemple, Mónica Rikic, artista electrònica i programadora creativa guardonada amb el Premi Nacional de Cultura de Catalunya 2021, dirigirà un taller infantil per a la creació col·laborativa d’una escultura sonora.

De la presó de Mataró al metavers
La tercera edició del LAVS es podrà seguir en streaming en obert a través de Twitch, i també tindrà la seva rèplica al metavers. Així, es podrà assistir al LAVS i participar a les seves activitats des de Sansar, la xarxa social de realitat virtual desenvolupada per Second Life. L´espai de VR del festival ha estat dissenyat per l´estudi d´arquitectura digital Post-Norm de Nova York, en conveni amb l´’empresa de realitat virtual VRNRG. Aquesta experiència de realitat virtual també es podrà visitar a la botiga Goufone de Mataró des del 25 de març.

La música electrònica més experimental
Fins a catorze artistes del circuit electrònic nacional i internacional presentaran les seves propostes de música experimental al festival LAVS, en concerts en directe que es programaran al llarg de les diferents jornades: Miguel Souto, Iou3r, Balago, Bambooh, Marc Nürel, Linalab, Turbulent , QBRNTHSS, Surolla, The Sickbeat, Dj Sher, iLLRa musiqein, Dune Ëden i Cine Núria.

Tecnologia, cultura, gastronomia i comerç
Mataró s’està posicionant entre les principals destinacions turístiques de proximitat gràcies a una oferta comercial i gastronòmica a l’alça i una aposta per la promoció de les noves tecnologies a través de la cultura i la formació. En aquest context, el festival LAVS havia d’ubicar-se en un edifici històric protegit com a bé cultural d’interès nacional, La Presó de Mataró, l’antiga presó de la ciutat. Projectada per Elies Rogent Amat i d’estil historicista, va ser el primer edifici civil d’Espanya que va utilitzar un sistema panòptic. Actualment, és la seu del M|A|C, Mataró Art Contemporani.

LAVS és una iniciativa de promotors i artistes locals de Mataró i està produïda per M|A|C Mataró Art Contemporani. A la seva organització també hi col·laboren altres institucions públiques i empreses privades: Cultura Mataró, Visit Mataró Promoció Turística i Comerç de Mataró, entitat que promociona la ciutat, la Casa de la Música, el parc tecnològic Tecnocampus, l’operadora de telecomunicacions Goufone, l’Hotel Atenea Port, NEM Negoci Empresa Mataró, Virtual Reality Energy, Institut d’Art & Culture Espronceda, la productora VIbbra, Kombutxa, Tenbei Concept i Aiguamoll Música.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.