Connect with us

Novetats discogràfiques

La banda valenciana Zener treuen el K7 “Live Final” amb temes inèdits

Publicat fa

el

Els inicis dels Zener, corria l’any 1999 quan obsessionats amb els primers discos de Sonic Youth, el “Young Team” de Mogwai i el “Spiderland” de Slint entre d’altres, en José guitarra dels Zener (Betunizer, Jupiter Lion, Cuello…), es trobava començant seus estudis universitaris i coneixent gent que també estava obsessionada amb la música. “En un moment donat decideixo intentar muntar la que seria la meva primera banda i per això parlo amb un noi molt tímid que acabava de conèixer al pis d’un altre mentre escoltàvem a Tortoise. Aquest noi era Nick Perry i era tan tímid que més que parlar el primer que vam fer junts va ser tocar. Jo em vaig posar amb la bateria sense tenir ni puta idea, i ell amb el baix i la guitarra. S’acabava de formar Zener”.

Amb el poc equip que tenien però amb moltes ganes vam començar a endinsar-se en la composició instantània, la improvisació lliure, el soroll i els bucles infinits. Més tard altres amics es van unir a la moguda i després d’alguns canvis en la formació la banda es va quedar amb Julián Sánchez a la guitarra, Jordi Jiménez a la bateria, Nick a el baix i José a la guitarra.

Gravàven al local milers d’improvisacions, algunes d’aquestes idees les treballàven per armar i estructurar cançons, van arribar a gravar en estudi el seu EP “Hotel Perry Palace” i el seu LP “Apruébate de raucar”, els dos amb el seu amic Pei. També publiquen discos amb improvisacions gravades al local on es podia escoltar l’essència pura del que era Zener, gravat amb un so lo-fi.

“Vam tocar en directe tot el que vam poder i molta gent ens va ajudar a les seves ciutats perquè passéssim per allà, Yiye (Francis Trps Threshold) a Don Benito, Balty a Benicarló, Arni a Barcelona, Alfonso a Múrcia … i fins i tot vam arribar a fer unes dates per França on ens va acompanyar amb la seva furgoneta el “màquina”, Miguel Carratalá”.

Van fer l’últim concert el 3 de novembre de 2008 a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València improvisant al costat de Marcos Junquera, Rubén García i Damo Suzuki dels seus admirats CAN. Uns mesos abans, el 12 de Juny de 2008, Zener havien tocat al mateix lloc presentant algunes cançons noves. Aquestes cançons mai van ser gravades en estudis ni editades en cap format, i l’únic registre sonor que existeix d’elles va ser un enregistrament casolà d’aquest concert amb un sol micro d’ambient.

“Com no té sentit que aquestes cançons es quedin aquí mortes de fàstic sense que ningú les pugui escoltar, Zenr a publicat un casset que conté en la Cara A tres d’aquestes cançons noves, més una de les cançons antigues que vam tocar aquest dia, i en la Cara B una improvisació de 28 minuts amb tota la potència que vam donar, també juntament amb Marc Junquera a la bateria extra, en un altre concert d’aquest mateix any a la sala Red Shoe de València”.

S’ha intentat treure-li una mica de bon so dins de les limitacions de la mateixa gravació, i potser algun d’aquests temes no estava del tot acabat, però és igual, no hi ha raó perquè es quedin a l’oblit.

Com a guinda, han comptat de nou amb el meravellós art de Francisco Berná que ja va col·laborar amb la banda en edicions passades, aquest cop la portada i contraportada torna a ser part d’aquest projecte.

Ja es pot escoltar al complet al bandcamp de Mascarpone Discos i reservar en pre-order l’edició limitada de 50 còpies que estarà disponible d’aquí a un mes.


Imatge principal // Zener 2008. Foto: Miguel Carratalá de la Fuente

Novetats discogràfiques

Neix el segell “Magic in the Air Records”, fundat per l’agència de comunicació Fever! Productions

Published

on

By

Quan a l’inici de la pandèmia es va dir allò de que “d’això en sortirem millors”, molta gent va ser escèptica. I quan es va témer que la indústria musical sortiria ferida de mort, d’altra molta va ser incapaç d’albirar un horitzó esperançador per al sector. Fever! Productions, però, s’ha rebel·lat contra les dues reaccions i ha decidit fer un pas més enllà del seu camp d’acció i del seu cercle de confort. Arriscat, sí, però decidit i il·lusionant. D’aquesta voluntat, i fruit de la feina de molts mesos, neix el segell Magic in the Air Records: una aventura capitanejada per Eneida Fever i Pablo Luna Chao per a la qual s’han aliat amb el segell Hidden Track.

Molts anys realitzant campanyes de comunicació i promoció en premsa per a artistes musicals nacionals i estrangers que duraven un temps limitat, Fever! Productions necessitava nous reptes i aspiracions. Acompanyar els artistes en el seu procés de creació, publicació i difusió dels seus projectes més a llarg termini, oferir-los suport, no només per a la comunicació, sinó en 360º, abastant tots els aspectes necessaris perquè tinguin èxit, i construir al costat d’ells una relació duradora amb la qual ambdues parts se sentin orgulloses i còmodes són la seva nova raó de ser. Amb aquest objectiu neix Magic in the Air, el nom fa honor al club que va muntar Eneida fa més de 20 anys a la sala Magic de Barcelona, referent de l’escena 60s i pop del moment.

Hi va haver un detonant amb nom i cognom: Chico Jorge. Quan l’estiu passat Jordi Bastida (guitarrista de Carlos Sadness, Trau, Els Pets, Ramon Mirabet, etc.) va recórrer a l’agència Fever! per promocionar el seu EP de debut en solitari, la seva música i el seu potencial com a artista van enamorar a Eneida i Pablo.

Era la persona i el músic idoni per emprendre amb ell un camí de llarg recorregut que, encara que porta gestant-se des de llavors, va arrencar oficialment el passat divendres 8 d’octubre amb el llançament de què serà el seu nou single, ‘Revolución a 32 versos’, la primera referència de Magic in the Air Records. El presentarà, al costat del seu EP de debut, Chico Jorge i i més cançons inèdites, el 21 d’octubre a la sala Laut de Barcelona en el cicle Tomorrow Never Knows organitzat per Houston Party.

Salvatge Cor

Chico Jorge és la primera pedra sobre la qual s’està edificant Magic in the Air, però no és l’única. A aquest primer fitxatge l’han seguit altres dos més. Un d’ells és la banda mallorquina Salvatge Cor, avalada per dos meravellosos àlbums i un grapat d’EPs i singles publicats des de mitjans de la dècada passada. ‘Cap a la llum’, l’imminent primer avançament de què serà el seu tercer disc, serà la segona referència de Magic in the Air el divendres 29 d’octubre.

Majo D’Souza és l’altre fitxatge. La cantautora folky de nacionalitat anglesa-uruguaiana però resident a Sant Cugat va publicar el seu primer EP en 2019, i al llarg del primer semestre del 2022 farà el seu debut en el segell amb un nou llançament.

Magic in the Air és una aposta pel concepte tradicional d’un segell discogràfic: estil, coherència, criteri. Un lloc a què els fans acudiran perquè els agrada i confien en la seva línia editorial. Un lloc, en definitiva, per seguir creient i estimant la música, perquè aquesta sí que de veritat ens fa millors.

Chico Jorge

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.