Connect with us

Novetats discogràfiques

Fox System presenta “Asfíxia Temporal” el primer avançament del seu nou disc “Dualitat”

Publicat fa

el

Fox System presenta avui divendres 29 de gener la cançó “Asfíxia Temporal” la qual servirà d’avançament pel seu primer llarga duració “Dualitat”, el qual sortirà publicat el 19 de març.

“Asfíxia Temporal” parla sobre l’imparable pas del temps, sobre l’ansietat de veure com les hores, els minuts i els segons avancen sense poder fer-hi res. El videoclip ha estat enregistrat per David Robles i per la pròpia banda.

El disc “Dualitat” inclourà 9 cançons enregistrades i mesclades durant mes de novembre de 2020 a l’estudi lleidatà Nomad Studio, sota la producció de Xavier Esterri i després masteritzades a Crossfade Mastering (El Drogas, Smoking Souls, Los Zigarros…) per Enrique Soriano. La portada del CD és obra del fotògraf Cian O’Sullivan.

El trio, format per Albert Casanovas (bateria i veus), Genís Casanovas (baix i veu) i Ricard Zapater (guitarra), va començar a donar els seus primers passos amb una maqueta gravada al seu propi local d’assaig l’any 2017 i l’EP “Directe a la Papelera” gravat també a Nomad Studio (2019). Després de més d’una trentena de concerts arreu del territori català, aquesta formació de Rosselló (Lleida) es prepara per estrenar el que serà el seu primer disc, “Dualitat”, el qual veurà la llum el pròxim 19 de març en format CD i a totes les plataformes digitals. La prevenda (pre-order) del disc i d’altres articles ja està disponible al Bandcamp del grup.

Amb tot això, el grup busca fer un pas endavant musicalment, avançant cap a sons més foscos i contundents, però sense perdre el seu estil basat en el punk ràpid, melòdic i demencial, cantat en català i influenciat per grups com Ramones, Misfits, Turbonegro o la Banda Trapera del Rio.

Novetats discogràfiques

MARAGDA avançen el doble senzill “Skirmish” i “My only link”

Published

on

By

El segon treball de la banda vallesana Maragda portarà per títol ‘Tyrants’ i veurà la llum el proper 8 de maig del 2024 via Spinda Records.

Si el mes passat avançaven la pista que dóna nom a l’àlbum, avui presenten un doble senzill que conformen les cançons “Skirmish” i “My only link”, i ho tornen a fer mostrant-les en les seves versions d’estudi i de directe, extretes aquestes últimes de la live session que recentment van gravar als Siete Barbas Estudios.

Melòdies, atmosferes, composicions de gran complexitat i actitud garatge són els components principals de ‘Tyrants’.

D’aquesta manera, Maragda, continuen desgranant aquest esperat treball que suposa la continuació al seu exitós debut homònim (2021, Spinda Records) i l’EP en directe ‘The Reckless/Evils Seed’ (2022, Spinda Records). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de l’àlbum “Tyrants”, Maragda es va embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios de Berlín, on van col·laborar amb l’enginyer Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar amb el seu àlbum debut.

A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum, assegurant una experiència estètica cohesiva i captivadora per als seguidors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.