Connect with us

Bolos

Els nord-americans Skating Polly giraran al març de 2022 per sis ciutats

Publicat fa

el

Skating Polly és una banda nord-americana de rock alternatiu fundada el 2009 a Edmond (Oklahoma) per les germanastres Kelli Mayo i Peyton Bighorse. Al 2017, Kurtis Mayo s’uniria a elles per tocar la bateria, ocupant-se llavors Mayo del baix i Bighorse a la guitarra. En aquest sentit, Skating Polly han destacat des del principi per l’alternança instrumental dels seus components, a més de per les seves lletres poètiques i uns intensos espectacles en viu, en els que saben fer lluir la varietat eclèctica de les seves cançons, que van des del riot grrrl i al grunge, fins l’indie-pop. I encara que sempre signen els seus temes amb el nom de el grup, l’habitual és que sigui la creadora original de la cançó qui es faci càrrec de la veu principal.

Han estat comparades amb bandes com Bikini Kill i Babes in Toyland, encara que algunes de les seves cançons poden recordar a artistes com Kimya Dawson, i al anti-folk i pop atrotinat dels Beat Happening. No obstant això, tot i que sempre s’han sentit identificades amb el moviment riot grrrl, són reticents a ser associades a ell, de la mateixa manera que tampoc se senten còmodes dins el punk o el grunge. Elles prefereixen utilitzar per definir la seva música el terme “ugly pop” (pop lleig). Al llarg de la seva primera dècada d’existència han anat reconeixent, com a inspiració i influència, una àmplia varietat de noms i sons, com el pop de Tegan And Sara i Regina Spektor, així com també X i Dead Moon, reservant un lloc especial per als primers Nirvana, que per Kelli Mayo, amb el seu so cru i simple, van ser el que la va animar a iniciar la seva carrera musical. Si en l’anterior paràgraf citàvem seu eclecticisme, cal recordar que entre els que han estat versionats per Skating Polly, ja sigui en directe o en vídeos, trobem a Spacemen 3, Neutral Milk Hotel, Dead Boys, Portishead, The Left Banke, Ol’Dirty bastard, MIA, Perfum Genius, AC / DC, Madonna i Syd Barrett.

Fins al moment han publicat cinc discos, l’últim, “The Make It All Show”, el 2018, dos EPs i una dotzena de singles, l’últim, el 2019, amb les cançons “Play House” i “Flyer”.

L’itinerari del seu tour serà el següent: Madrid (el 9 de març; Wurlitzer Ballroom), San Sebastián (el 10; Dabadaba), Barcelona (el 11; Sidecar), Valencia (el 12, concert vermut gratuït i al migdia; La Pèrgola de la Marina), Alacant (també el 12, però de nit; CC Las Cigarreras) y Zaragoza (el 13; La Lata de Bombillas). Aquesta gira es una coproducció entre Houston Party i To Be Confirmed.

Bolos

Inspira presenta en directe el nou disc aquest divendres a Barcelona

Published

on

By

Els barcelonins Inspira han tornat. Després d’un parèntesi de set anys, la banda capitanejada per Jordi Lanuza acaba de publicar el seu nou disc “Acaba i comença”, que ha produït Pau Vallvé, i aquest proper divendres 13 de maig tindrà lloc el concert de presentació a la nova sala La Textil de Barcelona. Les entrades estan a la venda aquí.

Deu noves cançons on Jordi Lanuza mira enrere però també obre el prisma cap a nous horitzons. La nostàlgia i el record es confronten als múltiples camins que s’obren després d’un adéu. De moment ja se n’han avançat tres: “El desig original”“Mentre cauen els demés” i “Al bar Vinil”.

Inspira és una de les bandes clau de l’escena barcelonina d’aquest mil·lenni. A la formació actual hi trobem Jordi Lanuza (veu i guitarra), Xavi Molero (bateria), Darío Vuelta (baix) i Fer Acosta (teclats i cors). El grup ha publicat cinc discos: “Cova placenta”(2008), “Escapistes” (2010), “Amunt!” (2013), “Greta” (2015) i aquest nou “Acaba i comença”.

Els propers anunciats d’Inspira són a Roda de Ter (14 de maig) i Tarragona (20 de maig).

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.