Connect with us

Bolos

Tomorrow Never Knows, nou cicle musical organitzat per Houston Party

Publicat fa

el

Neix Tomorrow Never Knows, un nou cicle musical creat per Houston Party, batejat com aquella cançó de The Beatles, l’última de el disc “Revolver” (1966). La va compondre John Lennon. Al cicle Tomorrow Never Knows, seran oberts de ment, com en el seu moment ho va ser aquella cançó: així que anem a obrir-nos a aquest, aquest i aquell estil musical. Perquè aquesta iniciativa sorgeix per obrir una porta més a la tornada del directe, i perquè, pandèmia al marge, giri de nou la sínia. El matí mai sap i demà qui sap. Però avui, aquí i ara, anem a muntar concerts.

De moment, les primeres cites de Tomorrow Never Knows tindran lloc a la sala La Nau de Barcelona i són les següents: saïm (9 d’abril), Los Estanques (10 d’abril), Jack Bisonte (30 d’abril), Parquesvr (15 de maig), Ricky Gil & Biscuit (22 de maig) i Pajaro Sunrise (23 de maig).

Descriguem breument als protagonistes: el trio balear saïm es mou amb soltesa entre el power pop potent i melodies amarades al so Washington D.C.; el quintet càntabre -amb base a Madrid- Los Estanques practica un pop progressiu que enlluerna, amb reflexos de jazz, folk i soul; el duo madrileny Jack Bisonte està marcant el seu terreny a cop de “estampida acústica”, van néixer com combo folk i s’ha anat movent fins a ser comparat amb John Mayer en versió més sexy; la banda madrilenya Parquesvr combina de manera difícil de classificar però fàcilment plausible, i molt, el post-punk, l’spoken word i certa cara dura del rock; el lleonès Pajaro Sunrise transita entre el folk, el pop i la música electrònica i llueix ja una reeixida trajectòria signant bandes sonores per a pel·lícules, sèries i anuncis; i finalment Ricky Gil & Biscuit, clàssics incombustibles de les escenes pàtries dels vuitanta i noranta, presenten un flamant disc, el primer en solitari de Ricky, amb Biscuit donant-li una tremenda cobertura.

Tots els concerts s’iniciaran a les 20 hores (obertura de portes, 19.15 hores), excepte el de Pajaro Sunrise, que tindrà lloc a les 12.30 hores (obertura de portes, 11.45 hores). Les entrades per a tots ells ja estan a la venda, les de saïm, Jack Bisonte i Ricky Gil & Biscuit al preu de 12€. Les de Parquesvr i Pajaro Sunrise, a 14€. I les de Los Estanques, a 15€. A causa de la normativa vigent per la pandèmia del coronavirus, l’aforament està restringit i es limita a 90 localitats.

Bolos

Joan Colomo estarà aquest mes de desembre presentant el seu nou àlbum “Disc Trist” a diverses ciutats de Catalunya, Euskadi i Valencia

Published

on

By

“Disc Trist” és el setè àlbum en solitari del músic català Joan Colomo, la carrera del qual abasta ja dues dècades. Després de diversos anys integrant bandes de renom com The Unfinished Sympathy, Zeidun o el supergrup La Celula Durmiente, des de 2009 publica un material en solitari que resulta sempre tan sorprenent com reconeixible. El seu estil fresc, eclèctic i juganer és una de les peces clau del puzle que dóna forma al panorama de la música independent made in Catalunya.

Insistim: Joan Colomo és un crac. No content amb haver injectat una revitalitzant dosi de frescor a The Unfinished Sympathy, ni amb capitanejar Celula Durmiente, el grup més lliurepensant i lliuretocant de l’estat, a més de seguir assajant amb els clàssics i influents Zeidun, Colomo s’ha tret de la màniga un disc que representa una de les sorpreses més interessants i refrescants de la temporada. Amb la seva coneguda bicefàlia cultural, entre les seves arrels navarreses i el seu arrelament als turons del Montnegre, Colomo fa unes revolucionàries voltes de rosca a la cançó castellana ia la cançó catalana; amb una lírica inèdita en ell fins ara, se’ns descobreix com un mestre de la cançó de protesta, amb el nihilisme polític com a capçalera i l’amor per les relacions humanes com a alternativa a la mundana brutícia, Colomo confronta una agressivitat brutal de continguts amb una commovedora candidesa formal. L’eclecticisme musical que sempre l’ha caracteritzat també és aquí present, encara que allunyat dels cànons del rock per aprofundir en instruments acústics, arranjaments orquestrals, de vegades circense-cabareters i sempre combinats amb un bon gust i una musicalitat pròpies d’un mestre de les melodies, les harmonies i els arranjaments.


Divendres 17 desembre – 66 Butaques, La Cate, Figueres (Girona)  
Dimarts 28 desembre – La Bohemia (solo show), Castelló 
Dimecres 29 de desembre – Casa del Mar, València 

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.