Connect with us

Novetats discogràfiques

Ricky Gil & Biscuit presenten l’àlbum “Artefactes sonors de l’underground català”

Publicat fa

el

Després de publicar el seu primer àlbum en solitari, Infinites rutes invisibles, acompanyat de la banda Biscuit i d’una llarga carrera amb projectes tan emblemàtics com Brighton 64, Matamala o Top Models, RICKY GIL & BISCUIT presenten l’àlbum “Artefactes sonors de l’underground català”, una veritable joia per als amants dels sons més amagats de les dècades dels 60 i els 70. Un homenatge necessari a artistes com Sisa, Ia & Batiste, Gato Pérez, Pau Riba, Melodrama i Guillermina Motta, entre d’altres. El disc ha comptat amb les col·laboracions especials de Joana Serrat, Namina, Jordi Batiste, Manel Joseph i els germans Olivé de Melodrama. 

RICKY GIL & BISCUIT
Ricky Gil, guitarrista, cantant i compositor barceloní, és conegut com a membre fundador de grups tan emblemàtics com Brighton 64, Matamala oTop Models. Com a escriptor, acaba de publicar el llibre sobre música en directe Qui toca aquesta nit? (Rosa dels Vents, 2023).

Biscuit són un grup de Vilanova amb una àmplia trajectòria, una discografia excel·lent i una solvència contrastada. Xavi i Armand Cardona a les guitarres, Àngel Zambudio al baix, Fermí Roca a la bateria i David Charro als teclats formen un dels grups de rock més sòlids i imprescindibles de Catalunya.

Ricky Gil & Biscuit van iniciar la seva col·laboració amb el disc Infinites rutes invisibles (Chesapik, 2021), que va ser rebut amb excel·lents crítiques. Ara tornen amb un projecte molt especial, un nou disc on recuperen una dotzena de perles poc conegudes de la música catalana dels anys 60 i 70, d’artistes com Sisa, Ia & Batiste, Gato Pérez, Pau Riba, Toti Soler, Melodrama i Guillermina Motta, entre d’altres.

“Artefactes sonors de l’underground català” és el nou disc de Ricky Gil & Biscuit, i ha comptat amb la col·laboració estelar de Joana Serrat, Namina, Jordi Batiste, Manel Joseph i els germans Olivé de Melodrama. 

RICKY GIL & BISCUIT – ARTEFACTES SONORS DE L’UNDERGROUND CATALÀ (1964-1979)

Aquest disc és un regal, una veritable joia per als amants dels sons més amagats de les dècades dels 60 i els 70. A la Catalunya de finals del franquisme, en plena revolució generacional, una sèrie d’artistes il·luminats van experimentar de manera magistral amb gèneres com el folk-rock, el rhythm&blues, el garatge, la psicodèlia o la rumba.

Eren artistes com Pau Riba, Sisa, Ia & Batiste, Toti Soler, Gato Pérez, Guillermina Motta i molts altres, que van crear obres mestres com Dioptria, Galeta Galàctica, Chichonera’s Cat Miniatura.
 
Ara, Ricky Gil & Biscuit, una de les combinacions més explosives dels darrers temps, han investigat en el repertori d’aquests pioners, han dessoterrat una dotzena de cançons i han gravat un àlbum sense concessions, poderós, intens i respectuós amb les fonts, que inclou la col·laboració d’alguns dels artistes originals supervivents.

Novetats discogràfiques

“Tot és molt difícil”, avançament del nou disc d’en Joan Colomo

Published

on

By

Tot és molt difícil’ podria ser la típica cançoneta que vas cantant dins el teu cap cada cop que t’adones que no controles la majoria d’elements que configuren el teu dia a dia. Arribar a final de mes o entendre la pàgina web de la Renfe poden convertir-se en tasques d’una dificultat titànica. La revolució tecnològica suposadament ens havia de facilitar les coses, però la vida moderna és una gimcana que et posa a prova constantment. Amb un punt d’exageració i amb un embolcall acústic aquesta és la cançó que obrirà TECNO REALISTA, el nou disc del cantautor de Sant Celoni.

També sobre el pre-order de l’edició limitada de TECNO REALISTA, una preciosa edició en vinil i carpeta semi-envernissada. En aquesta ocasió, la discogràfica Montgri intentarà no enviar els discs per missatgeria o correu postal. Aviat donaran detalls de com recollir les còpies.

Joan Colomo és, sens dubte, un dels músics més prolífers, talentosos i carismàtics de la música catalana de l’última dècada. Segurament, també, és un dels escriptors de cançons més àcids i punyents que tenim a casa nostra. Un Ray Davies escorredís i de mirada capcota que, de mica en mica, sense fer gaire soroll i com qui no vol la cosa, ha anat acumulant un cançoner popular propi replè d’himnes atemporals que ens expliquen el dia a dia de la nostra crua i melancòlica realitat.

El podrem veure en directe el pròxim 5 de maig al Festival MiniBeat de Granollers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.