Connect with us

Bolos

Amb empremta d’autor: Som del Montseny presenta el concert de Clara Poch i Marçal Calvet amb Dalmau Boada

Publicat fa

el

Un concert performatiu que es construeix a través d’un llenguatge multidisciplinar on música i gest es confonen i manifesten una forma d’encarar el procés de transformació social que vivim actualment.

Fortuna parla de comiat i d’abismes. Un crit d’homenatge a totes aquelles persones que decideixen aixecar la pedra que obstrueix i s’abandonen a un propòsit més elevat, aquell que només la fortuna més sutil pot definir com a causa bona o dolenta. Un salt al buit per conviure amb tot allò que no controlem. Una metàfora que planta cara a la ferida social i a la mala costum d’assenyalar enfora, quan parlem de tot allò que no en sagrada.

Fortuna és un camí detransformació vers la fragilitat més pura: “Que cremi en mi tot allò que jo era i que ja no em serveix i que esdevingui pols i cendra”.

Fortuna és atzar i tot atzar requereix canvi. Fortuna parla de comiat i d’abismes. Un crit d’homenatge a totes aquelles persones que decideixen aixecar la pedra que obstrueix i s’abandonen a un propòsit més elevat, aquell que només la fortuna més sutil pot definir com a causa bona o dolenta. Un salt al buit per conviure amb tot allò que no controlem. Una metàfora que planta cara a la ferida social i a la mala costum d’assenyalar enfora, quan parlem de tot allò que no en sagrada.

Fortuna és un camí detransformació vers la fragilitat més pura: “Que cremi en mi tot allò que jo era i que ja no em serveix i que esdevingui pols i cendra”.

Fortuna és atzar i tot atzar requereix canvi.

Clara Poch i Marçal Calvet fan el gir artístic més contundent de la seva carrera i surten de la seva zona de confort professional (Mumusic Circus) per deslligar-se de la seva pròpia etiqueta dins del sector escènic, explorant així un nou format d’expresió que transforma el filó de la seva trajectòria artística.

Co-fundadors de la Cia. Mumusic Circus, ambdos especialitzats en escoles de circ contemporani a França i amb una extensa carrera escènica als carrers i als teatres de tot Europa, la música en viu havia estat sempre el fil conductor de tots els seus espectacles però mai n’havia estat la protagonista principal com aquí.

La Clara i en Marçal han decidit apartar la caràtula fàcil del seu llenguatge artístic: “una acrobàcia aèrea de seguida aixeca aplaudiments i font d’admiració, però sabem que hi ha algú molt més sensible amagat rera aquestes proeses físiques que necessita expresar-se d’una forma molt més pura i aquesta fragilitat és el propòsit de Fortuna”.

Fortuna és el primer pas vers un camí molt més introspectiu i honest sense tècniques ni condicions imposades. Una nova etapa de canvi entre els milions de canvis generals en aquests temps de pandèmia mundial.


Divendres 23 d’abril 2021 20.00h.
Amb EMPREMTA D’AUTOR 2021
6è CICLE MUSICAL del BAIX MONTSENY
Ciutat: Sant Esteve de Palautordera
Lloc: c/ Pare Casals, 2
ENTRADES a 8€

Bolos

Nueva Vulcano i Soulside compartiran escenari el proper 24 de maig a la sala barcelonina Paral·lel 62

Published

on

By

Soulside van publicar dos fabulosos discos fundacionals a Dischord Records abans que als noranta ho explotés tot. Després 3 es van mudar a Nova York per seguir canviant vides en directe amb Girls Agains Boys.

Han passat 20 anys des del primer concert de Nueva Vulcano al Sidecar i de l’edició del seu primer disc Principal Primera a BCore Disc. Serveixi aquest concert doncs per celebrar l’efemèride que es vulgui. És sabuda l’admiració dels barcelonins per l’escena de Washington DC, de la dissonància que sovint melòdicament explota, del ritmel i el missatge que desprenen els grups que editen per a Dischord Records. Soulside van ser dels primers en això, tenint un impacte importantíssim també en gent d’aquesta part del mediterrani: recordem la versió que va fer Childhood (BCore, 1995) de la premonitòria Kill. Allí Scott McCloud cantava que se’n volia anar a Nova York, cosa que va fer ipso-facto amb Alexis Fleisig, Scott Temple i el productor de Soulside Eli Janney, per fundar Girls Against Boys i seguir canviant vides en directe, dues d’elles amb uns ojoplàtics Wences i Artur a la Sala Garatge de Barcelona. Anys després els germans Guàrdia porten McCloud a l’Heliogàbal i aquest se sent com a casa tocant acompanyat de Fleisig les cançons del seu darrer projecte, Paramount Styles.

Soulside es troben girant a Alemanya aquest mes de maig, la data està lliure a la sala, Nueva Vulcano mostren cap a ells els seus respectes i s’animen a ajuntar-se de nou sense saber si aquest serà el seu últim concert o el primer d’alguns, si no en trauran mai un altre disc o si enregistressin l’única cançó que han fet en quatre anys, instal·lats en la indefinició i en la il·lusió de participar en aquesta vetllada a la meravellosa Paral·lel 62.

24 Maig 2024 / Paral·lel 62 / Barcelona
20.00h / 17.63€
ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.