Connect with us

Bolos

Amb empremta d’autor: Som del Montseny presenta el concert de Clara Poch i Marçal Calvet amb Dalmau Boada

Publicat fa

el

Un concert performatiu que es construeix a través d’un llenguatge multidisciplinar on música i gest es confonen i manifesten una forma d’encarar el procés de transformació social que vivim actualment.

Fortuna parla de comiat i d’abismes. Un crit d’homenatge a totes aquelles persones que decideixen aixecar la pedra que obstrueix i s’abandonen a un propòsit més elevat, aquell que només la fortuna més sutil pot definir com a causa bona o dolenta. Un salt al buit per conviure amb tot allò que no controlem. Una metàfora que planta cara a la ferida social i a la mala costum d’assenyalar enfora, quan parlem de tot allò que no en sagrada.

Fortuna és un camí detransformació vers la fragilitat més pura: “Que cremi en mi tot allò que jo era i que ja no em serveix i que esdevingui pols i cendra”.

Fortuna és atzar i tot atzar requereix canvi. Fortuna parla de comiat i d’abismes. Un crit d’homenatge a totes aquelles persones que decideixen aixecar la pedra que obstrueix i s’abandonen a un propòsit més elevat, aquell que només la fortuna més sutil pot definir com a causa bona o dolenta. Un salt al buit per conviure amb tot allò que no controlem. Una metàfora que planta cara a la ferida social i a la mala costum d’assenyalar enfora, quan parlem de tot allò que no en sagrada.

Fortuna és un camí detransformació vers la fragilitat més pura: “Que cremi en mi tot allò que jo era i que ja no em serveix i que esdevingui pols i cendra”.

Fortuna és atzar i tot atzar requereix canvi.

Clara Poch i Marçal Calvet fan el gir artístic més contundent de la seva carrera i surten de la seva zona de confort professional (Mumusic Circus) per deslligar-se de la seva pròpia etiqueta dins del sector escènic, explorant així un nou format d’expresió que transforma el filó de la seva trajectòria artística.

Co-fundadors de la Cia. Mumusic Circus, ambdos especialitzats en escoles de circ contemporani a França i amb una extensa carrera escènica als carrers i als teatres de tot Europa, la música en viu havia estat sempre el fil conductor de tots els seus espectacles però mai n’havia estat la protagonista principal com aquí.

La Clara i en Marçal han decidit apartar la caràtula fàcil del seu llenguatge artístic: “una acrobàcia aèrea de seguida aixeca aplaudiments i font d’admiració, però sabem que hi ha algú molt més sensible amagat rera aquestes proeses físiques que necessita expresar-se d’una forma molt més pura i aquesta fragilitat és el propòsit de Fortuna”.

Fortuna és el primer pas vers un camí molt més introspectiu i honest sense tècniques ni condicions imposades. Una nova etapa de canvi entre els milions de canvis generals en aquests temps de pandèmia mundial.


Divendres 23 d’abril 2021 20.00h.
Amb EMPREMTA D’AUTOR 2021
6è CICLE MUSICAL del BAIX MONTSENY
Ciutat: Sant Esteve de Palautordera
Lloc: c/ Pare Casals, 2
ENTRADES a 8€

Bolos

El 3er Cicle Segells Residents de l’Heliogàbal està dedicat a The Indian Runners

Published

on

By

El projecte Segells Residents és un cicle de concerts creat per Heliogàbal en format monogràfic a on els diferents segells, les diferents realitats i entitats musicals són convidades a presentar les seves propostes. Cada cicle estarà dedicat a un segell “resident” que podrà proposar una programació de 4 o 5 dates de bandes vinculades al segell, a diferents espais del barri de Gràcia de Barcelona.

El tercer cicle Segells Residents està dedicat a The Indian Runners, un segell de música independent de l’Associació cultural Indian Runners, que promou l’activisme musical, l’autogestió i la igualtat de gènere en l’escena. Els responsables es defineixen així “Muntem concerts, editem discs, publiquem en altres formats i ens organitzem per afavorir el suport entre bandes. Creiem que el camí cap a una major independència i força de l’escena local passa per funcionaments més horitzontals, una participació el més inclusiva possible i, en definitiva, una manera de fer que s’allunyi dels dictats del mercat. Per tant, tot i que no tenim ànim de lucre, tenim ganes de créixer i guanyar aliats per avançar cap aquest horitzó.”

Programació
Divendres 9 de maig // VALIUS
Divendres 21 de maig // NEUS BORREL I BRU FERRI
Divendres 28 de maig // POLSEGUERA
Diumenge 30 de maig // LA LUDWIG BAND
Diumenge 30 de maig // LA SENTINA

Entrades a la venda a www.heliogabal.com

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.