Connect with us

Bolos

El Ferrish Fest torna aquest 8 de maig amb Böira i Fetus

Publicat fa

el

Aquest 8 de maig torna la cinquena edició del Ferrish Fest a la sala La Mirona de Salt amb dues bandes que han tret material nou aquests dies, el post-hardcore dels Böira i el punk-rock dels empordanesos Fetus.

Ferrish Fest és un homenatge a la figura de Ferran Bonet “Ferrish” (1977-2015). Ferran fou una persona molt coneguda i estimada, especialment per la seva activitat musical com a baixista de Bullitt i Without, però també per la seva faceta de venedor de material skate, i sobretot per la seva passió per la vida i el seu tarannà alegre i senzill. El saltenc marxava precipitadament a principis de 2015, deixant un buit enorme a tothom qui l’havia conegut. Però l’esperit d’en Ferrish segueix ben viu en les seves amistats, fruit d’això naixia el 2017 el Ferrish Fest, festival sense ànim de lucre organitzat per la família i els amics. Cada edició ha esdevingut una celebració de la vida, l’amor i l’amistat.

Böira publiquen el seu segon treball Cendres-Mineral (2021), un disc que suposa una maduració compositiva amb la incorporació d’instruments electrònics aconseguint un paisatge sonor lluminós i obscur a parts iguals. El grup instrumental va néixer el 2012 amb la voluntat de buscar una sonoritat a mig camí del rock i les atmosferes de les bandes sonores. El seu primer àlbum Si la runa naixés (2015) va obtenir molt bona rebuda de crítica i públic, seguit d’unes grans presentacions en directe que van donar a conèixer la banda arreu.  A aquest el van seguir la composició de dues bandes sonores pels documentals “Postcards form Nepal” i “Tocant el Cel”.  Al Ferrish Fest podrem gaudir del concert d’estrena del nou disc.

Els empordanesos Fetus emprenen un nou assalt amb Sota, cavall i rei (Bankrobber 2021), un disc que aparca provisionalment els temes propis per accelerar i distorsionar el cançoner de Jaume Arnella, un personatge imprescindible de la cançó popular de casa nostra. El resultat és un homenatge que defuig la nostàlgia per crear un nou farcell de la tradició en clau punk i garatge. Fetus són Adrià Cortadellas, Telm Terradas i Adrià Jiménez, reforçats en directe amb la guitarra de Jordi Anticó i els teclats de Guille Caballero. El disc ha estat produït per Joan Colomo, que també es va encarregar dels treballs anteriors L’epicentre del fangar (2017) i Terra Cuita (2019). El Ferrish Fest serà la primera oportunitat de veure l’estrena del disc a Girona.


Dissabte, 8 de maig de 2021 a les 19:30h
LA MIRONA – C/. Amnistia Internacional
17190 GIRONA
Entrades

Bolos

NUEVA VULCANO i SOULSIDE compartiran escenari el proper 24 de maig a la sala barcelonina Paral·lel 62

Published

on

By

Soulside van publicar dos fabulosos discos fundacionals a Dischord Records abans que als noranta ho explotés tot. Després 3 es van mudar a Nova York per seguir canviant vides en directe amb Girls Agains Boys.

Han passat 20 anys des del primer concert de Nueva Vulcano al Sidecar i de l’edició del seu primer disc Principal Primera a BCore Disc. Serveixi aquest concert doncs per celebrar l’efemèride que es vulgui. És sabuda l’admiració dels barcelonins per l’escena de Washington DC, de la dissonància que sovint melòdicament explota, del ritmel i el missatge que desprenen els grups que editen per a Dischord Records. Soulside van ser dels primers en això, tenint un impacte importantíssim també en gent d’aquesta part del mediterrani: recordem la versió que va fer Childhood (BCore, 1995) de la premonitòria Kill. Allí Scott McCloud cantava que se’n volia anar a Nova York, cosa que va fer ipso-facto amb Alexis Fleisig, Scott Temple i el productor de Soulside Eli Janney, per fundar Girls Against Boys i seguir canviant vides en directe, dues d’elles amb uns ojoplàtics Wences i Artur a la Sala Garatge de Barcelona. Anys després els germans Guàrdia porten McCloud a l’Heliogàbal i aquest se sent com a casa tocant acompanyat de Fleisig les cançons del seu darrer projecte, Paramount Styles.

Soulside es troben girant a Alemanya aquest mes de maig, la data està lliure a la sala, Nueva Vulcano mostren cap a ells els seus respectes i s’animen a ajuntar-se de nou sense saber si aquest serà el seu últim concert o el primer d’alguns, si no en trauran mai un altre disc o si enregistressin l’única cançó que han fet en quatre anys, instal·lats en la indefinició i en la il·lusió de participar en aquesta vetllada a la meravellosa Paral·lel 62.

24 Maig 2024 / Paral·lel 62 / Barcelona
20.00h / 17.63€
ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.