Connect with us

Bolos

El Ferrish Fest torna aquest 8 de maig amb Böira i Fetus

Publicat fa

el

Aquest 8 de maig torna la cinquena edició del Ferrish Fest a la sala La Mirona de Salt amb dues bandes que han tret material nou aquests dies, el post-hardcore dels Böira i el punk-rock dels empordanesos Fetus.

Ferrish Fest és un homenatge a la figura de Ferran Bonet “Ferrish” (1977-2015). Ferran fou una persona molt coneguda i estimada, especialment per la seva activitat musical com a baixista de Bullitt i Without, però també per la seva faceta de venedor de material skate, i sobretot per la seva passió per la vida i el seu tarannà alegre i senzill. El saltenc marxava precipitadament a principis de 2015, deixant un buit enorme a tothom qui l’havia conegut. Però l’esperit d’en Ferrish segueix ben viu en les seves amistats, fruit d’això naixia el 2017 el Ferrish Fest, festival sense ànim de lucre organitzat per la família i els amics. Cada edició ha esdevingut una celebració de la vida, l’amor i l’amistat.

Böira publiquen el seu segon treball Cendres-Mineral (2021), un disc que suposa una maduració compositiva amb la incorporació d’instruments electrònics aconseguint un paisatge sonor lluminós i obscur a parts iguals. El grup instrumental va néixer el 2012 amb la voluntat de buscar una sonoritat a mig camí del rock i les atmosferes de les bandes sonores. El seu primer àlbum Si la runa naixés (2015) va obtenir molt bona rebuda de crítica i públic, seguit d’unes grans presentacions en directe que van donar a conèixer la banda arreu.  A aquest el van seguir la composició de dues bandes sonores pels documentals “Postcards form Nepal” i “Tocant el Cel”.  Al Ferrish Fest podrem gaudir del concert d’estrena del nou disc.

Els empordanesos Fetus emprenen un nou assalt amb Sota, cavall i rei (Bankrobber 2021), un disc que aparca provisionalment els temes propis per accelerar i distorsionar el cançoner de Jaume Arnella, un personatge imprescindible de la cançó popular de casa nostra. El resultat és un homenatge que defuig la nostàlgia per crear un nou farcell de la tradició en clau punk i garatge. Fetus són Adrià Cortadellas, Telm Terradas i Adrià Jiménez, reforçats en directe amb la guitarra de Jordi Anticó i els teclats de Guille Caballero. El disc ha estat produït per Joan Colomo, que també es va encarregar dels treballs anteriors L’epicentre del fangar (2017) i Terra Cuita (2019). El Ferrish Fest serà la primera oportunitat de veure l’estrena del disc a Girona.


Dissabte, 8 de maig de 2021 a les 19:30h
LA MIRONA – C/. Amnistia Internacional
17190 GIRONA
Entrades

Bolos

Chilemúsica participarà al Mercat de Música Viva de Vic

Published

on

By

Chilemúsica estarà present al Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) que reunirà representants de tots els sectors de la indústria musical, entre el 15 i 18 de setembre a Catalunya. Aquest any l’esdeveniment ha hagut de reinventar-se per rebre a assistents de manera presencial prenent tots els protocols de cura, després de tants mesos de confinament. Comptarà, novament, amb concerts en directe, showcases, speed meetings, pitchings i jornades de treball. Realitzat per primera vegada el 1989, actualment, MMVV té xarxes internacionals de professionals i genera nous espais de creació fomentant la col·laboració entre artistes de tot el món.

A la versió 2021, Chilemúsica participarà al MMVV a través de dos fronts: des de la indústria i de la música en viu. Francisca Sandoval, gerent general de la marca sectorial, viatjarà a Espanya per integrar el panell Global Music Match 2021: l’experiència Catalano – Xilena el divendres 17 de setembre a les 16:00 hores al Plató Carpa Atlàntida, Vic. Aquesta iniciativa busca millorar i desenvolupar les bases de fans internacionals dels artistes, com també fomentar intercanvis, la connexió i generació de xarxes i aliances a llarg termini entre els seus participants. A més participarà en les rodes de negocis.

“Després d’un llarg període on només hem tingut presència digital –Chilemúsica va començar la seva gestió al 2020, any de la pandemia-, ens emociona moltíssim tornar a connectar presencialment en esdeveniments i instàncies de participació musical. Esperem que el format híbrid sigui el primer esglaó per tornar a el tracte i el vincle que dóna l’experiència de el tu a tu, aviat. És esperançador per a la música i els espectacles que això comenci a donar els primers senyals de retrobament entre el públic i la indústria completa“, indica Francisca Sandoval a dies de marxar cap al Mercat.

MÚSICA XILENA EN VIU

Una tornada als escenaris i una reunió cerimonial entre el públic i els artistes. Dos músics que han posat el nom de Xile al mapa, donaran concerts en viu en escenaris de Mercat. Es tracta de Manuel García i Ana Tijoux.

Manuel García ha reprès la seva gira a Espanya després de el llançament del seu àlbum “Compañera de este viaje” (Témpera Producciones, 2021). Al marc de MMVV, actuarà de forma gratuïta el 18 de setembre a les 20:00 hores a l’escenari Teatre R. Montanyà – L’Atlàntida amb un aforament de 800 persones.

Manuel García és un dels cantautors xilens més destacats de l’última dècada. Guanyador de el Premi Nacional de la Música el 2008, compta amb set àlbums d’estudi com a solista. Aquest cop, torna a Catalunya per presentar el seu recentment publicat disc a veu i guitarra solista.

A part de la seva presentació a MMVV, setembre serà un mes important en l’agenda del músic. La seva primera data serà a La Salà de València el diumenge 12 de setembre, seguida pel Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia de Barcelona, ​​el divendres 17 de setembre. Després donarà un concert a la Sala Galileu Galilei de Madrid el dimarts, 21 de setembre. En tots els concerts s’esperen convidats que seran anunciats en breu.

Recentment, García i el cantautor espanyol Juan Gómez Canca, El Kanka, es van unir per fer una versió de “La Aguja” en un àlbum homenatge a Silvio Rodríguez anomenat Caminant. La producció musical ha estat a càrrec de Bruno Esteban i ha comptat amb la participació de diversos músics d’Espanya, Mèxic i Xile. El single serà part, a més, del seu pròxim disc antològic en un recorregut antològic a través de la seva pròpia història musical.

Una mica més tard, en MMVV, Ana Tijoux es presentarà el mateix dia 18 de setembre a les 22:30 hores, però en un altre escenari: Carpa Atlàntida, l’aforament és de 1000 persones.

Fa pocs mesos va estrenar una cançó al costat de el projecte electrònic The Bloody Beetroots de Tom Morello. “Lightning Over Mexico” inclòs en el disc The Catastrophist.

Tijoux desborda les fronteres gràcies a la poderosa trajectòria com a solista que va iniciar a finals dels 2000 i que l’ha convertit en la figura xilena de més rellevància internacional de la seva generació. El seu primer àlbum de l’any 2007, “Kaos“, va ser aclamat per la premsa i el públic local immediatament i, a més, va rebre una nominació de MTV llatí, el que la va portar a publicar també aquest treball en el segell nord-americà National Records. Va ser creixent la seva fama internacional amb el disc 1977 que li va permetre obtenir una nominació el 2011 a el premi Grammy per Millor Àlbum Rock / Alternatiu Llatí i a ser inclosa a la banda sonora de la reconeguda sèrie nord-americana, Breaking Bad. Així mateix, als Premis Grammy Llatins, ha estat nominada amb “La Bala” a “Millor àlbum de música urbana” (2012) i amb “Sacar la voz” (2013). Al 2014, va aconseguir un premi Grammy Llatí amb “Universos Paralelos” al costat de Jorge Drexler a la Categoria “Cançó de l’any” i, l’any 2014, va ser nominada amb “Vengo”, en la categoria “Millor cançó urbana”.

Per aquests dies, l’artista es troba aprofitant les obertures en aquest període de pandèmia, reprenent compromisos i presentant-se en diferents instàncies com el Festival Anti Xenofòbia de Sax el 25 setembre; Stroika (Fira Mediterrània) a Manresa el 16 d’octubre i BIME LIVE a Bilbao el 30 d’aquest mateix mes.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.