Connect with us

Festival

LAVS’21, segona edició del festival que explora la imatge, el so i les noves tecnologies torna a Mataró

Publicat fa

el

LAVs / Laboratori d’Art Visual i Sonor, torna a Can Palauet els dies 28, 29 i 30 de maig amb un programa que continua explorant la relació entre la imatge, el so i les noves tecnologies. Ho farà, com a la primera edició, amb una proposta multidisciplinària pionera, en la qual instal·lacions reactives, generatives i immersives, la música electrònica i el videoart aniran de la mà. Com l’any passat, LAVs es podrà seguir des de qualsevol lloc de el món a través de la plataforma de realitat virtual Sansar. A més es faran retransmissions en vídeo a la web lavs.cat, i Mataró Audiovisual (televisió, ràdio i internet). També es podran escoltar lvr.fm, ràdio de festival.

A l’apartat musical cal destacar artistes que han participat en esdeveniments importants del nostre país (Sonar, eufònic, Modular Day), i que han portat el seu directe a ciutats com Nova York, Berlín o Tòquio. És el cas de Nikka i Puntalaberinto en l’apartat més experimental, o els mataronins Delusions amb el seu tecno ballable. Els sintetitzadors estaran representats en les figures de Víbora Umbra, un artista que va sorprendre amb el seu EP de debut “You can run but you can not hide” (Aiguamoll Records) i el debutant Penya-segat, que ens presentarà el seu synthwave minimalista. Dj Vizu participarà i tancarà el festival com a guanyador de la primera edició de LAVs Academy. Les projeccions seran a càrrec dels vídeo creadors Oopaco, Cobb i Batista.

Les activitats paral·leles guanyen pes en el LAVS’21 amb les presentacions del festival Galaxy Network, de Jordi Mur (VRNRG), la projecció de tres videoclips experimentals de BLACKDLR, i la demostració de el projecte de realitat virtual Sistema Solar produït per One Life. Aquest any el taller anirà a càrrec de Nikka, que ens explicarà que és i com crear un paisatge sonor.

Durant els tres dies que duri el festival es podrà visitar l’exposició d’instal·lacions a les sales de Can Palauet. The Smallest of Worlds d’Uwe Brunner, Bettina Kadjar Lange i Joan Soler-Adillon, és una experiència VR en què podrem descobrir aquests petits racons de les cases que han servit com a espais de reflexió i quietud durant el confinament. Tecnologia Obsoleta: Rebuig abandonat 0.2 de David Regañás i Joel Sánchez, és una instal·lació reactiva i generativa en la qual es dóna nova vida a la tecnologia que hem deixat enrere. Sonovac de David Vellveí i Marcos Bernabé, explora la sonoritat més experimental a través d’algoritmes generatius i la petita peça Mov3 de Marcel juliol ens proposa una obra immersiva amb moviment reactiu i elements 3D.

LAVs tindrà presència als carrers de Mataró amb l’exposició Suports i Algorismes del fotògraf Victor Arín amb música d’Alex Rivera. Quatre fotografies originades a partir d’algoritmes que repassen antics formats físics de música. Un codi QR ens servirà per saber quin ha estat el procés creatiu de l’artista, i a el mateix temps per escoltar la Banda Sonora composada per Rivera.

El festival LAVs està organitzat per Israel Parra, Marc Latorre i Raül Sala LAVs / Laboratori d’Art Visual i Sonor, en estreta col·laboració amb el M | A | C, Aiguamoll Música, Productora Vibbra, VRNRG, Tecnocampus Mataró, La Casa de la Música de Mataró, Negoci Empresa Mataró, IES Santa Eulàlia i Mataró Audiovisual.

Bolos

Aquest maig, Let’s Festival edició limitada 2021

Published

on

By

El Let’s Festival torna aquest any amb una Edició Limitada, la 16ena, en petit format que dóna cabuda a 12 concerts durant el mes de maig a la Sala Salamandra adaptada per a 100 persones i amb totes les mesures de segurat necessàries.

Pau Vallvé, Maria Jaume, Depresión Sonora, Pantocrator, Shinova, La Ludwig Band, El Petit de Cal Eril, Nunatak, Habla de mi en Presente, trashi, Renaldo & Clara i Alison Darwin són les bandes encarregades de donar contigut al Let’s Festival 2021.

Pau Vallvé obre aquesta edició el 2 de maig presentant un disc gravat a soles durant el confinament “La vida és ara”Shinova presentarà el seu cinquè treball “La Buena Suerte” que va ser gravat abans de la pandèmia però que moltes de les seves cançons semblen estar narrant la nova normalitat en la qual estem submergits. Renaldo & Clara, el projecte liderat per Clara Viñals, torna amb “L’amor fa calor”Alison Darwin amb el seu primer llarg “Ficción y Realidad”Habla de mi en Presente, guanyadors de l’Hospisona 2021, presentaran el seu propi estil la TechnoRumba. 12 concerts, 3 recuperats de l’edició anterior: Shinova, Nunatak i Alison Darwin, que encara i ser en petit format ens faran gaudir de la música en directe, que segueix viva.

Lloc,
SALAMANDRA
Av. Carrilet, 235. L’Hospitalet de Llobregat. Barcelona

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.