Connect with us

Bandes

“Quan era fosc”, nou video-clip de la banda del Maresme Lád Cúig

Publicat fa

el

Quan Era Fosc” és el primer single que serveix d’avançament al  nou àlbum de Làd Cúig, amb data d’estrena prevista per a aquesta tardor del 2021. Es tracta d’una de les cançons més dures i frenètiques del nou disc, amb un punk/rock que s’acosta, per la seva contundència, al hardcore o al metal, tot i estar igualment regat de melodies perfectament corejables. 

La nit del 26 de Maig de l’any 2014, quatre joves que participaven a les mobilitzacions contra el desallotjament del CSOA Can Vies al barri de Sants de Barcelona, van ser perseguits, apallissats i detinguts per la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra. Una experiència que els membres de la banda van viure de molt a prop i que marca ecaràcter fosc de la cançó i del seu videoclip. Una foscor que, aquelles nits de fum i foc, de sang, suor i corredisses, ens agermana i ens protegeix.

Elsorígens de Lád Cúig es remunten a l’any 2005 a Arenys de Munt (el Maresme), però no és fins a la publicació de l’àlbum “Poemes de Destrucció” (2016) que la banda adquireix una formació estable i acaba la cerca d’una sonoritat pròpia definint-se pel punk/rock celta, amb una clara influència de Dropkick Murphys, combinant un so contundent amb les melodies d’arrel folk. Des de llavors, varies gires porten la banda per Catalunya, alguns punts de l’Estat espanyol i, inclús, a l’illa de Sardenya. Durant aquest temps, també estrenen l’EP “Nosaltres Sols” (2017) i el single “Columnes al Cel” (2020). Actualment, Lád Cúig es troba a punt d’estrenar un ambiciós treball discogràfic gestat durant la pandèmia i que veurà la llum els pròxims mesos de la mà del segell Tropical Riot Music.

Fotografía: Igna G. Molnar

Bandes

Ricky Gil col·labora amb Viggo Mortensen al seu nou videoclip

Published

on

By

La tardor del 2018, el director de fotografia Marcel Zyskind i el director Viggo Mortensen van viatjar a les zones rurals d’Ontario (Canadà) per reunir imatges i cercar localitzacions destinades a la pel·lícula Falling. La major part d’aquestes imatges no es van fer servir en el muntatge final de la pel·lícula.
 
L’estiu del 2020, mentre la pel·lícula s’estrenava arreu del món, el músic Ricky Gil es va reunir amb la banda Biscuit i la cantant Joana Serrat en un estudi de gravació d’una zona rural de Catalunya per enregistrar “En una altra vida”, la peça central del disc Infinites rutes invisibles.
 
La primavera del 2021, poques setmanes després de la publicació del disc, la muntadora Telma Llos, armada amb les imatges de Zyskind, va donar forma al videoclip de la cançó. Aquest és el resultat.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.