Connect with us

Bandes

“Quan era fosc”, nou video-clip de la banda del Maresme Lád Cúig

Publicat fa

el

Quan Era Fosc” és el primer single que serveix d’avançament al  nou àlbum de Làd Cúig, amb data d’estrena prevista per a aquesta tardor del 2021. Es tracta d’una de les cançons més dures i frenètiques del nou disc, amb un punk/rock que s’acosta, per la seva contundència, al hardcore o al metal, tot i estar igualment regat de melodies perfectament corejables. 

La nit del 26 de Maig de l’any 2014, quatre joves que participaven a les mobilitzacions contra el desallotjament del CSOA Can Vies al barri de Sants de Barcelona, van ser perseguits, apallissats i detinguts per la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra. Una experiència que els membres de la banda van viure de molt a prop i que marca ecaràcter fosc de la cançó i del seu videoclip. Una foscor que, aquelles nits de fum i foc, de sang, suor i corredisses, ens agermana i ens protegeix.

Elsorígens de Lád Cúig es remunten a l’any 2005 a Arenys de Munt (el Maresme), però no és fins a la publicació de l’àlbum “Poemes de Destrucció” (2016) que la banda adquireix una formació estable i acaba la cerca d’una sonoritat pròpia definint-se pel punk/rock celta, amb una clara influència de Dropkick Murphys, combinant un so contundent amb les melodies d’arrel folk. Des de llavors, varies gires porten la banda per Catalunya, alguns punts de l’Estat espanyol i, inclús, a l’illa de Sardenya. Durant aquest temps, també estrenen l’EP “Nosaltres Sols” (2017) i el single “Columnes al Cel” (2020). Actualment, Lád Cúig es troba a punt d’estrenar un ambiciós treball discogràfic gestat durant la pandèmia i que veurà la llum els pròxims mesos de la mà del segell Tropical Riot Music.

Fotografía: Igna G. Molnar

Bandes

Vida Records afegeix artistes a la seva cartera

Published

on

By

A partir d’ara destinaran més recursos per fer créixer el segell no tan sols en l’àmbit artístic sinó també a escala organitzativa amb la incorporació de destacats professionals en l’àmbit del management, el màrqueting i la gestió editorial.

Com a novetat destacada, al març veurà la llum un nou senzill de Clara Peya amb la col·laboració de l’asturià Rodrigo Cuevas i el bosni  Božo Vrećo amb el títol de Agua en el pulmón

La Clara, a més, estarà actuant el pròxim 19 de gener a Madrid al Teatro Infanta Isabel com a part de la programació del festival Inverfest.

Fidels a la seva filosofia d’afavorir al nou talent els fa molt contents anunciar la incorporació de quatre artistes a les seves files, cadascun d’ells amb un marcat caràcter artístic i amb talents diversos.

Amaia Miranda és una cantautora provinent del País Basc que presentarà el seu disc de debut el 25 febrer amb el títol de Cuando se nos mueren los amores. Un treball de folk íntim i cru on destaca el seu enorme talent a la guitarra, que ja ha rebut el reconeixement de públic i crítica durant la seva participació en la premiada obra teatral Canto jo i la muntanya balla (La Perla 29).

BOYE és el nom artístic del músic, creador escènic i actor David Menéndez. Un artista multidisciplinari que va irrompre al panorama musical el 2019 amb un so fresc i irreverent que mescla gèneres com el hip-hop, el funk o l’electrònica i un directe impactant que va fer trontollar els fonaments del festival l’estiu passat. De la mà del seu fidel productor Arnau Vallvé (Manel) entregarà un nou senzill al març.

The Bird Yellow és l’àlies de Gerard Vidal, músic i cineasta barceloní, codirector de la pel·lícula Les dues nits d’ahir guardonada al Festival de Málaga. El 8 d’abril veurà la llum el seu segon disc, una breu i contundent col·lecció de cançons indie-rock on llueix la seva imponent veu que l’emparenta amb noms com Patrick Watson, Villagers o elbow.

Socunbohemio és el pseudònim de l’Artur Viñas, un jove talent amb un instint melòdic increïble, una sort de McCartney o Nilsson de butxaca amb lletres sorprenentment madures. La seva celebrada sèrie de senzills estacionals culminarà al febrer amb Conte d’hivern, amb sucoses sorpreses previstes pels pròxims mesos i el seu esperat disc de debut projectat per la tardor.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.