Connect with us

Novetats discogràfiques

Stay tornen amb “Hold On”, primer avançament del seu sisè àlbum, “Old Sounds Of Modern Music”

Publicat fa

el

Stay, la banda barcelonina paladí del rock psicodèlic al nostre país, torna cinc anys després amb un nou àlbum, “Old Sounds Of Modern Music“, amb el qual celebren els seus 20 anys de trajectòria musical. Serà publicat al setembre pel nou segell Magic Mountain Records, fundat pels creadors del BCN Psych Fest, el Gambeat Festival i la Sala Upload, principal feu de l’escena neo-psicodèlica i sixties de Barcelona. Un àlbum que s’ha cuinat a foc lent durant els dos últims anys, no només per la dilatació provocada per la pandèmia i el confinament, sinó també pel mim i la cura que li han donat a cada etapa del procés d’enregistrament i producció, així com a cada un dels ambiciosos desenvolupaments vocals i instrumentals.

“Hold On” és el seu primer avançament: un tall colorit de melodies obertes on l’esperit ens trasllada al so que el britpop va reinterpretar millor que ningú dels clàssics. De Buffalo Springfield a Ocean Colour Scene, dels Kinks a Kula Shaker. A les seves entranyes, aquesta guitarra acústica assolellada, aquest baix conductor i aquests arranjaments tan ben treballats durant el llarg procés de creació. Amb aquest primer single de “Old Sounds Of Modern Music”, la banda es llança un missatge a si mateixa de ressorgiment després d’una llarga aturada, d’optimisme i de no enfonsament davant aquesta difícil època que ens està tocant viure: “aguanta i espera, ets a la veritat, no et preocupis i segueix sent tu mateix, perquè encara pots ser el que vols ser i arribar a on vols arribar”. El primer aperitiu de el sisè LP de Stay referma el so més personal i innovador de la banda barcelonina, clarament influenciada pels clàssics dels 60 i dels 70, però amb un vernís contemporani que fa honor al seu títol.

Novetats discogràfiques

Neix el segell “Magic in the Air Records”, fundat per l’agència de comunicació Fever! Productions

Published

on

By

Quan a l’inici de la pandèmia es va dir allò de que “d’això en sortirem millors”, molta gent va ser escèptica. I quan es va témer que la indústria musical sortiria ferida de mort, d’altra molta va ser incapaç d’albirar un horitzó esperançador per al sector. Fever! Productions, però, s’ha rebel·lat contra les dues reaccions i ha decidit fer un pas més enllà del seu camp d’acció i del seu cercle de confort. Arriscat, sí, però decidit i il·lusionant. D’aquesta voluntat, i fruit de la feina de molts mesos, neix el segell Magic in the Air Records: una aventura capitanejada per Eneida Fever i Pablo Luna Chao per a la qual s’han aliat amb el segell Hidden Track.

Molts anys realitzant campanyes de comunicació i promoció en premsa per a artistes musicals nacionals i estrangers que duraven un temps limitat, Fever! Productions necessitava nous reptes i aspiracions. Acompanyar els artistes en el seu procés de creació, publicació i difusió dels seus projectes més a llarg termini, oferir-los suport, no només per a la comunicació, sinó en 360º, abastant tots els aspectes necessaris perquè tinguin èxit, i construir al costat d’ells una relació duradora amb la qual ambdues parts se sentin orgulloses i còmodes són la seva nova raó de ser. Amb aquest objectiu neix Magic in the Air, el nom fa honor al club que va muntar Eneida fa més de 20 anys a la sala Magic de Barcelona, referent de l’escena 60s i pop del moment.

Hi va haver un detonant amb nom i cognom: Chico Jorge. Quan l’estiu passat Jordi Bastida (guitarrista de Carlos Sadness, Trau, Els Pets, Ramon Mirabet, etc.) va recórrer a l’agència Fever! per promocionar el seu EP de debut en solitari, la seva música i el seu potencial com a artista van enamorar a Eneida i Pablo.

Era la persona i el músic idoni per emprendre amb ell un camí de llarg recorregut que, encara que porta gestant-se des de llavors, va arrencar oficialment el passat divendres 8 d’octubre amb el llançament de què serà el seu nou single, ‘Revolución a 32 versos’, la primera referència de Magic in the Air Records. El presentarà, al costat del seu EP de debut, Chico Jorge i i més cançons inèdites, el 21 d’octubre a la sala Laut de Barcelona en el cicle Tomorrow Never Knows organitzat per Houston Party.

Salvatge Cor

Chico Jorge és la primera pedra sobre la qual s’està edificant Magic in the Air, però no és l’única. A aquest primer fitxatge l’han seguit altres dos més. Un d’ells és la banda mallorquina Salvatge Cor, avalada per dos meravellosos àlbums i un grapat d’EPs i singles publicats des de mitjans de la dècada passada. ‘Cap a la llum’, l’imminent primer avançament de què serà el seu tercer disc, serà la segona referència de Magic in the Air el divendres 29 d’octubre.

Majo D’Souza és l’altre fitxatge. La cantautora folky de nacionalitat anglesa-uruguaiana però resident a Sant Cugat va publicar el seu primer EP en 2019, i al llarg del primer semestre del 2022 farà el seu debut en el segell amb un nou llançament.

Magic in the Air és una aposta pel concepte tradicional d’un segell discogràfic: estil, coherència, criteri. Un lloc a què els fans acudiran perquè els agrada i confien en la seva línia editorial. Un lloc, en definitiva, per seguir creient i estimant la música, perquè aquesta sí que de veritat ens fa millors.

Chico Jorge

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.