Connect with us

Novetats discogràfiques

Stay tornen amb “Hold On”, primer avançament del seu sisè àlbum, “Old Sounds Of Modern Music”

Publicat fa

el

Stay, la banda barcelonina paladí del rock psicodèlic al nostre país, torna cinc anys després amb un nou àlbum, “Old Sounds Of Modern Music“, amb el qual celebren els seus 20 anys de trajectòria musical. Serà publicat al setembre pel nou segell Magic Mountain Records, fundat pels creadors del BCN Psych Fest, el Gambeat Festival i la Sala Upload, principal feu de l’escena neo-psicodèlica i sixties de Barcelona. Un àlbum que s’ha cuinat a foc lent durant els dos últims anys, no només per la dilatació provocada per la pandèmia i el confinament, sinó també pel mim i la cura que li han donat a cada etapa del procés d’enregistrament i producció, així com a cada un dels ambiciosos desenvolupaments vocals i instrumentals.

“Hold On” és el seu primer avançament: un tall colorit de melodies obertes on l’esperit ens trasllada al so que el britpop va reinterpretar millor que ningú dels clàssics. De Buffalo Springfield a Ocean Colour Scene, dels Kinks a Kula Shaker. A les seves entranyes, aquesta guitarra acústica assolellada, aquest baix conductor i aquests arranjaments tan ben treballats durant el llarg procés de creació. Amb aquest primer single de “Old Sounds Of Modern Music”, la banda es llança un missatge a si mateixa de ressorgiment després d’una llarga aturada, d’optimisme i de no enfonsament davant aquesta difícil època que ens està tocant viure: “aguanta i espera, ets a la veritat, no et preocupis i segueix sent tu mateix, perquè encara pots ser el que vols ser i arribar a on vols arribar”. El primer aperitiu de el sisè LP de Stay referma el so més personal i innovador de la banda barcelonina, clarament influenciada pels clàssics dels 60 i dels 70, però amb un vernís contemporani que fa honor al seu títol.

Novetats discogràfiques

El Chvnco, a ritme de cúmbia amb actitud punk, mira a la cara a la mort en el seu nou single “En mi ataúd”

Published

on

By

Cúmbia is the new punk. El Chvnco és el nou projecte capitanejat per Edgar Serrano, veí de la localitat catalana de Sant Feliu de Llobregat però ciutadà de el món musical llatí. Van debutar el 2020 amb Duelo Tropical, un àlbum ple de col·laboracions que, segons els seus autors, “és calor i sabor, una barreja de sons que recorre la música llatina i caribenya, des del són cubà fins al calypso de trinitat passant pel folklore andí i la cúmbia, tot després d’una atmosfera noir i vintage que gira al voltant de la mort i el sobrenatural”. Seguint la seva estela i la mateixa inspiració, van llançar a principis d’aquest any “Marimba Voodoo”, un EP de quatre temes en clau ska / cúmbia en col·laboració amb la formació mexicana Son Rompe Pera.

Ara, en aquest estrany estiu del 2021, El Chvnco presenta un nou single que dóna solució de continuïtat al seu peculiar proposta de latineo alternatiu: “En mi ataúd”. Amb un toc de romanticisme inèdit en la seva lírica, sempre atreta per un concepte de la mort que la mira cara a cara sense immutar-se, el single ofereix el relat d’una mort que espera a algú a l’altra banda. Ho fa mitjançant una malenconiosa cúmbia amb tocs de batucada, que ens arriba en forma de videoclip realitzat per Grulla Estudio i rodat als peus de Montserrat en format 1: 1. En ell, entre moltes altres persones, apareixen els membres de la banda vestint les mateixes màscares ukuku (típiques de nord del Perú) que porten en els seus concerts. La dada més curiosa, i potser el més pertorbador, és que el taüt pertany al propi Edgar, qui el va guanyar en un concurs. Nota de l’editor: no hem volgut preguntar en quin tipus de concursos participa…

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.