Connect with us

Novetats discogràfiques

Stay tornen amb “Hold On”, primer avançament del seu sisè àlbum, “Old Sounds Of Modern Music”

Publicat fa

el

Stay, la banda barcelonina paladí del rock psicodèlic al nostre país, torna cinc anys després amb un nou àlbum, “Old Sounds Of Modern Music“, amb el qual celebren els seus 20 anys de trajectòria musical. Serà publicat al setembre pel nou segell Magic Mountain Records, fundat pels creadors del BCN Psych Fest, el Gambeat Festival i la Sala Upload, principal feu de l’escena neo-psicodèlica i sixties de Barcelona. Un àlbum que s’ha cuinat a foc lent durant els dos últims anys, no només per la dilatació provocada per la pandèmia i el confinament, sinó també pel mim i la cura que li han donat a cada etapa del procés d’enregistrament i producció, així com a cada un dels ambiciosos desenvolupaments vocals i instrumentals.

“Hold On” és el seu primer avançament: un tall colorit de melodies obertes on l’esperit ens trasllada al so que el britpop va reinterpretar millor que ningú dels clàssics. De Buffalo Springfield a Ocean Colour Scene, dels Kinks a Kula Shaker. A les seves entranyes, aquesta guitarra acústica assolellada, aquest baix conductor i aquests arranjaments tan ben treballats durant el llarg procés de creació. Amb aquest primer single de “Old Sounds Of Modern Music”, la banda es llança un missatge a si mateixa de ressorgiment després d’una llarga aturada, d’optimisme i de no enfonsament davant aquesta difícil època que ens està tocant viure: “aguanta i espera, ets a la veritat, no et preocupis i segueix sent tu mateix, perquè encara pots ser el que vols ser i arribar a on vols arribar”. El primer aperitiu de el sisè LP de Stay referma el so més personal i innovador de la banda barcelonina, clarament influenciada pels clàssics dels 60 i dels 70, però amb un vernís contemporani que fa honor al seu títol.

Novetats discogràfiques

BALA anuncien el nou àlbum “BESTA” amb el single “Equivocarme” juntament a Dani Miller (Surfbort), Ana Curra i Laurispunkis

Published

on

By

BALA, són Anx i V, o també Anxela Baltar i Violeta Mosquera. Duet de guitarra i bateria que mitjançant la potència del seu directe s’han establert com una de les bandes de rock de referència dins de l’escena nacional.

BALA van avançar el novembre passat “Prisas”, un single que les portava de tornada amb nova música des del 2021 i el vídeo del qual ja acumula més de 65.000 visites.

Ara anuncien el seu esperat nou àlbum “Besta” que es publicarà el 26 d’abril a través de [PIAS]. “Besta” va ser gravat durant l’estiu de 2023 per Santi García a Cal Pau Recordings i Ultramarinos Costa Brava (Sant Feliu de Guíxols). Barrejat per Santi García i masteritzat per Víctor García.

“És un àlbum ple de referències a estils i diferents sons que gira al voltant de temes tan candents com la precarietat laboral, el consumisme, els problemes mediambientals, la defensa dels animals o la importància de les xarxes de cura (i autocura)”.

La mateixa banda defineix aquest nou treball com un manifest de 12 cançons que pretén denunciar i fer llum a parts iguals enmig d’una època convulsa, marcada per “la polarització i els ansiolítics”.

Per llançar la notícia de l’anunci de l’àlbum, BALA han avançat un nou single titulat “Equivocarme” on compten amb la col·laboració de Dani Miller (Surfbort), de la llegendària Ana Curra, i de Laurispunkis (GRIMA). “El tema representa força bé l’essència de BALA. Un tema curt i intens que parla de consells no demanats i de la necessitat de posar límits. Volem escoltar allò que tenim a dins, deixar-nos portar pel que sentim, equivocar-nos i tornar a començar. O no…” expliquen BALA. “Les col·laboracions pretenen retre homenatge a totes elles, i continuar nodrint la comunitat d’aliances sorores i sonores.”

“Besta” estarà disponible en format digital / CD y LP desde el 26 d’abril de 2024 a través de [PIAS]. Pre-guarda o fes el teu pre-order aquí.

Pròxims concerts,
3 d’abril – Praza de Santa Maria – Lugo
26 d’abril – Sound Isidro (Copérnico) – Madrid
4 de maig – Vulcano Fest – Tenerife
15 de juny – Basqueiral Festival – Santa Maria de Lamas (Portugal)
29 de juny – VdB Rock Festival – Venta de Baños (Palencia)

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.