Connect with us

Novetats discogràfiques

Stay tornen amb “Hold On”, primer avançament del seu sisè àlbum, “Old Sounds Of Modern Music”

Publicat fa

el

Stay, la banda barcelonina paladí del rock psicodèlic al nostre país, torna cinc anys després amb un nou àlbum, “Old Sounds Of Modern Music“, amb el qual celebren els seus 20 anys de trajectòria musical. Serà publicat al setembre pel nou segell Magic Mountain Records, fundat pels creadors del BCN Psych Fest, el Gambeat Festival i la Sala Upload, principal feu de l’escena neo-psicodèlica i sixties de Barcelona. Un àlbum que s’ha cuinat a foc lent durant els dos últims anys, no només per la dilatació provocada per la pandèmia i el confinament, sinó també pel mim i la cura que li han donat a cada etapa del procés d’enregistrament i producció, així com a cada un dels ambiciosos desenvolupaments vocals i instrumentals.

“Hold On” és el seu primer avançament: un tall colorit de melodies obertes on l’esperit ens trasllada al so que el britpop va reinterpretar millor que ningú dels clàssics. De Buffalo Springfield a Ocean Colour Scene, dels Kinks a Kula Shaker. A les seves entranyes, aquesta guitarra acústica assolellada, aquest baix conductor i aquests arranjaments tan ben treballats durant el llarg procés de creació. Amb aquest primer single de “Old Sounds Of Modern Music”, la banda es llança un missatge a si mateixa de ressorgiment després d’una llarga aturada, d’optimisme i de no enfonsament davant aquesta difícil època que ens està tocant viure: “aguanta i espera, ets a la veritat, no et preocupis i segueix sent tu mateix, perquè encara pots ser el que vols ser i arribar a on vols arribar”. El primer aperitiu de el sisè LP de Stay referma el so més personal i innovador de la banda barcelonina, clarament influenciada pels clàssics dels 60 i dels 70, però amb un vernís contemporani que fa honor al seu títol.

Novetats discogràfiques

KALI llança nou EP “Maltman and Effie”

Published

on

By

La cantant, compositora, multiinstrumentista i productora de 17 anys KALI publica el seu EP “Maltman and Effie” a través de Nettwerk. Al llarg de les 6 cançons del projecte, KALI afegeix a la seva ja àmplia paleta de sons que va mostrar per primera vegada amb el seu EP de debut “CIRCLES” publicat l’any passat. “Maltman and Effie” pren el seu nom de la intersecció de Los Angeles on van tenir lloc molts dels records que van formar el projecte, desplegant sis històries cinematogràfiques de la intensitat adolescent dels alts i baixos de les relacions.

Juntament amb el llançament de l’EP, KALI comparteix el vídeo del tema destacat “Insomnia”, que una vegada més mostra l’artista compartint la pantalla amb un personatge que porta la màscara de llimac, un personatge que s’ha convertit en un element simbòlic característic al llarg dels darrers llançaments de KALI.

Parlant del nou EP i del significat de la màscara de llimac, KALI diu: “Vaig comprar la màscara de llimac per caprici un mes abans de fer les cançons que es van convertir en Maltman and Effie. Era el tipus d’objecte que veia i sabia que tenia que tenir. Vaig començar a portar-lo com un truc de festa perquè pateixo d’ansietat social, com tothom de la meva edat. Quan vaig acabar la maqueta de l’EP, vaig començar a adonar-me que les cançons parlaven més de mi mateixa i de les meves inseguretats que de les circumstàncies físiques que em van permetre arribar a aquest punt d’introspecció, juntament amb el títol, Maltman and Effie, el llimac representa la meva consciència cínica però monstruosa, que barreja tant la meva llum com la meva foscor, cosa que també es correlaciona amb la meva identitat de gènere ambigua El títol prové d’un carrer de Silverlake, però al meu cap sona com si “Maltman” fos la meva autopercepció desviada i negativa, mentre que “Effie” és la meva estabilitat desenfadada. La màscara de llimac representa la unitat als oposats”.

KALI, una mena de prodigi, va créixer tocant en recitals i versionant cançons dels Beatles, prenent classes particulars amb professors de música, anant a programes musicals extraescolars i fins i tot prenent classes magistrals de composició per alimentar la seva passió. Intuïtiva i entusiasta, es va aprendre per si mateixa a fer servir el Garageband i va començar a escriure i fer demos de cançons que després ensenyaria a la seva primera banda. Els seus arranjaments d’indie-surf, sincers i propers, van atraure multituds adolescents i suades a locals com The Smell i The Viper Room, i la van portar al seu treball en solitari com KALI, el segon treball del qual arribarà aviat a través de Nettwerk.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.