Connect with us

Festival

Ombra Festival inaugura la tercera edició amb La Fura dels Baus a La Model de Barcelona

Publicat fa

el

Per primera vegada a la seva història, l’antiga presó acollirà un espectacle de la Fura dels Baus al costat del concert de Juan Manuel Cidrón, un talent ja veterà de l’electrònica espanyola des dels 80s.

Ombra Festival, el festival dedicat a la part més fosca i intrínseca de la música electrònica, està de tornada amb una nova edició que se celebrarà del 25 al 28 de novembre a diferents localitzacions de Barcelona. Per celebrar el retorn amb magnificència, Ombra s’inaugurarà amb un esdeveniment tan impressionant com limitat: un espectacle* de La Fura dels Baus a l’antic centre penitenciari La Model.

*L’accés al recinte serà gratuït i es farà per ordre d’arribada fins a completar l’aforament (limitat a 400 persones).

La proposta musical de l’Ombra Festival 2021 aporta un balanç entre figures llegendàries i assentades a la història de l’electrònica més combativa normalment fora de la carta dels festivals a l’ús, amb propostes noves i sorprenents que són difícils de veure en un escenari en els temps que corren. És per això que el lineup el componen artistes nacionals i internacionals, ja siguin veterans o altres emergents. Així doncs, a dalt del cartell trobem noms de culte com Esplendor GeométricoAbsolute Body Control, Clock DVA Angel Molina; juntament amb propostes més noves com la que ens presenten Alicia Carrera o Aus Tears, per citar-ne algunes. Pots consultar el lineup complet aquí.

La tercera edició del festival multidisciplinar Ombra comptarà amb diverses actuacions visuals i performances que es duran a terme a diferents localitzacions de Barcelona, sent el principal Utopia 126, l’entorn del qual post industrial i decadent encaixa a la perfecció amb l’estètica del festival.

La jornada inaugural* a La Model
Aquest any, i per primer cop, les portes de l’antiga presó La Model s’obren perquè Ombra celebri la jornada inaugural. Aquest lloc icònic acollirà el concert de Juan Manuel Cidrón, un talent ja veterà de l’electrònica espanyola des de principis dels vuitanta, el so del qual se centra en els sintetitzadors i els instruments analògics. L’acompanyaran la iconoclasta formació La Fura dels Baus, que farà una de les seves espectaculars intervencions artístiques després dels barrots d’aquesta antiga presó. Amb ells, també hi haurà l’artista local Tutu, que s’encarregarà de l’ambientació musical, amb un delicat paisatge sonor a disposició dels assistents. Per part seva, LiveSoundtracks i Erika Lust firmen una proposta visual amb una selecció dels curts més eròtics i artístics d’Else Cinema, musicalitzats en directe per She’s on Tape (aka Mimik).

La jornada inaugural també comptarà amb diferents propostes artístiques -des de tallers musicals per a nens, fins a la construcció de sintetitzadors- que se celebraran entre les 12:00 hi les 21:30 h.

*Més informació sobre l’Opening Day, tallers i altres activitats a La Model aquí.

Tres nits d’after shows a la ciutat
Durant les nits que ocupi el festival, se celebraran diversos after shows a tres dels clubs més icònics de la ciutat, que han volgut unir-se a Ombra Festival per complementar la programació. La sala Moog acollirà dijous a la primera nit, just després d’acabar l’opening inaugural, amb L.F.T. i Rubén Seoane. Divendres a la nit se celebrarà a la sala Wolf amb REKA, la madrilenya establerta a Berlín que traurà tot el seu arsenal electro, EBM i berliner sound a ballar, juntament amb Fractions, Pablo Bozzi i una de les últimes incorporacions de luxe, com són Fran Lenaers i Rafa Pastor, responsables d´una de les mítiques sales de València de la Ruta Destroy, Spook Factory. La jornada nocturna de dissabte discorrerà a Razzmatazz, on Broken English Club i December estaran presentant els seus nous treballs en directe juntament amb Fase, Soj, Nöle, David Lost, i, des de Berlin ia manera de tribut, els fills bastards de DAF, 89st & Petra Flurr.

ENTRADES

Art Visual

El Festival Fantàstik de Granollers arriba a la 10a edició

Published

on

By

Benvolgudes monstruositats i criatures d’altres planetes, arriba el desè Festival Fantàstik Granollers, festival de cinema fantàstic i de terror de Granollers, que tindrà lloc els dies 19, 20 i 21 de novembre de 2021 al Cinema Edison.

“Volem celebrar amb totes vosaltres aquests 10 anys plens de curtmetratges, pel·lícules, exposicions, crits, riures, sang, fetge, ovnis i demés bogeries fantàstiques, que ens han acompanyat en aquest apassionant viatge. A més, com podreu comprovar, estem més en forma que mai. Doncs hem estat molt entrenat dur per a que veieu que no em perdut ni una engruna d’il·lusió i que estem més forts que mai, per a continuar-vos oferint allò que més ens agrada. La cultura alternativa i el cinema de gènere”.

CONCURS INTERNACIONAL DE CURTMETRATGES
Els Premis Fantàstik Mac són la secció competitiva del Festival i que organitzen conjuntament amb el MAC (Mercat Audiovisual de Catalunya).

Més de 500 curtmetratges internacionals a competició són els que han rebut per aquesta edició. Els membres de l’organització han fet una dura feina de preselecció per a oferir els 16 finalistes, que es projectaran al llarg del festival en dos blocs. Vosaltres sereu els únics responsables d’atorgar el Premi del Públic, i aquest any, i com a una de les mesures que han pres en motiu del Covid-19, el Jurat Oficial encarregat d’atorgar els premis, seran els matixos membres del Fantàstik Granollers.

PROGRAMACIÓ 2021

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.