Connect with us

Festival

Ombra Festival inaugura la tercera edició amb La Fura dels Baus a La Model de Barcelona

Publicat fa

el

Per primera vegada a la seva història, l’antiga presó acollirà un espectacle de la Fura dels Baus al costat del concert de Juan Manuel Cidrón, un talent ja veterà de l’electrònica espanyola des dels 80s.

Ombra Festival, el festival dedicat a la part més fosca i intrínseca de la música electrònica, està de tornada amb una nova edició que se celebrarà del 25 al 28 de novembre a diferents localitzacions de Barcelona. Per celebrar el retorn amb magnificència, Ombra s’inaugurarà amb un esdeveniment tan impressionant com limitat: un espectacle* de La Fura dels Baus a l’antic centre penitenciari La Model.

*L’accés al recinte serà gratuït i es farà per ordre d’arribada fins a completar l’aforament (limitat a 400 persones).

La proposta musical de l’Ombra Festival 2021 aporta un balanç entre figures llegendàries i assentades a la història de l’electrònica més combativa normalment fora de la carta dels festivals a l’ús, amb propostes noves i sorprenents que són difícils de veure en un escenari en els temps que corren. És per això que el lineup el componen artistes nacionals i internacionals, ja siguin veterans o altres emergents. Així doncs, a dalt del cartell trobem noms de culte com Esplendor GeométricoAbsolute Body Control, Clock DVA Angel Molina; juntament amb propostes més noves com la que ens presenten Alicia Carrera o Aus Tears, per citar-ne algunes. Pots consultar el lineup complet aquí.

La tercera edició del festival multidisciplinar Ombra comptarà amb diverses actuacions visuals i performances que es duran a terme a diferents localitzacions de Barcelona, sent el principal Utopia 126, l’entorn del qual post industrial i decadent encaixa a la perfecció amb l’estètica del festival.

La jornada inaugural* a La Model
Aquest any, i per primer cop, les portes de l’antiga presó La Model s’obren perquè Ombra celebri la jornada inaugural. Aquest lloc icònic acollirà el concert de Juan Manuel Cidrón, un talent ja veterà de l’electrònica espanyola des de principis dels vuitanta, el so del qual se centra en els sintetitzadors i els instruments analògics. L’acompanyaran la iconoclasta formació La Fura dels Baus, que farà una de les seves espectaculars intervencions artístiques després dels barrots d’aquesta antiga presó. Amb ells, també hi haurà l’artista local Tutu, que s’encarregarà de l’ambientació musical, amb un delicat paisatge sonor a disposició dels assistents. Per part seva, LiveSoundtracks i Erika Lust firmen una proposta visual amb una selecció dels curts més eròtics i artístics d’Else Cinema, musicalitzats en directe per She’s on Tape (aka Mimik).

La jornada inaugural també comptarà amb diferents propostes artístiques -des de tallers musicals per a nens, fins a la construcció de sintetitzadors- que se celebraran entre les 12:00 hi les 21:30 h.

*Més informació sobre l’Opening Day, tallers i altres activitats a La Model aquí.

Tres nits d’after shows a la ciutat
Durant les nits que ocupi el festival, se celebraran diversos after shows a tres dels clubs més icònics de la ciutat, que han volgut unir-se a Ombra Festival per complementar la programació. La sala Moog acollirà dijous a la primera nit, just després d’acabar l’opening inaugural, amb L.F.T. i Rubén Seoane. Divendres a la nit se celebrarà a la sala Wolf amb REKA, la madrilenya establerta a Berlín que traurà tot el seu arsenal electro, EBM i berliner sound a ballar, juntament amb Fractions, Pablo Bozzi i una de les últimes incorporacions de luxe, com són Fran Lenaers i Rafa Pastor, responsables d´una de les mítiques sales de València de la Ruta Destroy, Spook Factory. La jornada nocturna de dissabte discorrerà a Razzmatazz, on Broken English Club i December estaran presentant els seus nous treballs en directe juntament amb Fase, Soj, Nöle, David Lost, i, des de Berlin ia manera de tribut, els fills bastards de DAF, 89st & Petra Flurr.

ENTRADES

Festival

La quarta edició del festival de música Maresme Sound aposta pels artistes locals

Published

on

By

Mataró acollirà el penúltim cap de setmana de març la quarta edició del festival Maresme Sound. Entre els dies 21 i 24, se celebraran 7 concerts en diversos escenaris de la localitat: Casal Aliança, Dòria Llibres, Pati del Cafè Nou i Espai Polivalent del Cafè Nou. 

Somebody, Sayo, Slow Connection, Cara Antiga, Tiger Mosquito, Carles Soriano i Sapo y Rana Dj Set seran els 7 artistes que presentaran els seus últims i més celebrats treballs al Maresme Sound. El cartell és una clara aposta de l’organització pels talents locals, confirmant l’excel·lent estat de l’escena musical de la capital del Maresme.

Somebody, pseudònim d’Agustí Calbet, serà l’encarregat de donar el tret de sortida al festival i és l’únic artista del cartell que no és originari de la comarca. Pujarà a l’escenari de Dòria Llibres el 21 de març a les 20.30 hores. El músic del Baix Montseny dona vida a un univers estètic, poètic i sonor que captiva i enamora. El seu so emergeix del cor del bedroom pop i està inspirat per la música alternativa nord-americana dels anys noranta, recordant a grans figures com Built to Spill, Elliott Smith i Pavement.

Paulina Mendes Balde, coneguda artísticament com a Sayo, és una cantant de rareses senegaleses establerta a Vilassar de Mar. Actuarà a l’Espai Polivalent del Cafè Nou el divendres 22 de març a les 20.30 hores. Amb influències que van des del R&B fins a la bachata i els ritmes africans, Sayo incorpora sons i melodies que reflecteixen la seva riquesa cultural i musical. La seva veu mel·líflua i un estil propi transporta els seus oients a través d’un viatge sonor carregat d’emoció i passió.

El 23 de març, a partir de les 20.30 hores, tindran lloc 3 dels 7 concerts de la quarta edició del Maresme Sound, que se celebraran al Casal Aliança. El grup de Mataró Slow Connection oferirà una experiència musical única que captura l’essència de diverses influències i estils, destacant en l’escena actual amb la fusió de sons inspirats pel shoegaze, el lo-fi i l’electrònica.

Cara Antigua presentarà les seves primeres cançons al festival, que van des del dormitori fins a la pista de ball, amb una forta influència pop. A través de les seves lletres, l’artista explora històries incòmodes que parlen de pèrdua i rancúnia. 

El quartet local Tiger Mosquito tancarà el cartell de la tercera jornada del Maresme Sound amb un concert carregat del seu explosiu rock’n’roll. El grup nascut a Mataró ha actuat en sales i festivals de tota la península, compartint escenari amb figures internacionals com Radioactivity, Wesley Fuller, Kid Congo, Les Lullies i Kurt Baker, entre d’altres.

L’últim dia de festival cedirà el protagonisme a dos artistes de Mataró, Carles Soriano i Sapo y Rana Dj Set, que actuaran a l’escenari del Pati del Cafè Nou a les 12 hores. Després d’anys de dedicació a diversos projectes musicals i col·laboracions, Carles Soriano fa un pas ferm en la seva carrera amb el llançament del seu primer EP en solitari, “Òrbita Lunar”. Aquesta nova aventura musical d’estil pop-rock representa un punt culminant per a l’artista, que ha aconseguit elevar les seves cançons a noves cotes de qualitat gràcies a la col·laboració de talentosos músics i professionals de renom.

Sapo i Rana DJ Set és un nou i vibrant duo de discjòqueis que fusiona el garatge i el rock’n’roll més clàssic amb l’electrònica i el punk ballable, creant una experiència sonora fresca i plena d’energia contagiosa.

Més informació i venda d’entrades a www.maresmesound.com

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.