Connect with us

Festival

Ombra Festival inaugura la tercera edició amb La Fura dels Baus a La Model de Barcelona

Publicat fa

el

Per primera vegada a la seva història, l’antiga presó acollirà un espectacle de la Fura dels Baus al costat del concert de Juan Manuel Cidrón, un talent ja veterà de l’electrònica espanyola des dels 80s.

Ombra Festival, el festival dedicat a la part més fosca i intrínseca de la música electrònica, està de tornada amb una nova edició que se celebrarà del 25 al 28 de novembre a diferents localitzacions de Barcelona. Per celebrar el retorn amb magnificència, Ombra s’inaugurarà amb un esdeveniment tan impressionant com limitat: un espectacle* de La Fura dels Baus a l’antic centre penitenciari La Model.

*L’accés al recinte serà gratuït i es farà per ordre d’arribada fins a completar l’aforament (limitat a 400 persones).

La proposta musical de l’Ombra Festival 2021 aporta un balanç entre figures llegendàries i assentades a la història de l’electrònica més combativa normalment fora de la carta dels festivals a l’ús, amb propostes noves i sorprenents que són difícils de veure en un escenari en els temps que corren. És per això que el lineup el componen artistes nacionals i internacionals, ja siguin veterans o altres emergents. Així doncs, a dalt del cartell trobem noms de culte com Esplendor GeométricoAbsolute Body Control, Clock DVA Angel Molina; juntament amb propostes més noves com la que ens presenten Alicia Carrera o Aus Tears, per citar-ne algunes. Pots consultar el lineup complet aquí.

La tercera edició del festival multidisciplinar Ombra comptarà amb diverses actuacions visuals i performances que es duran a terme a diferents localitzacions de Barcelona, sent el principal Utopia 126, l’entorn del qual post industrial i decadent encaixa a la perfecció amb l’estètica del festival.

La jornada inaugural* a La Model
Aquest any, i per primer cop, les portes de l’antiga presó La Model s’obren perquè Ombra celebri la jornada inaugural. Aquest lloc icònic acollirà el concert de Juan Manuel Cidrón, un talent ja veterà de l’electrònica espanyola des de principis dels vuitanta, el so del qual se centra en els sintetitzadors i els instruments analògics. L’acompanyaran la iconoclasta formació La Fura dels Baus, que farà una de les seves espectaculars intervencions artístiques després dels barrots d’aquesta antiga presó. Amb ells, també hi haurà l’artista local Tutu, que s’encarregarà de l’ambientació musical, amb un delicat paisatge sonor a disposició dels assistents. Per part seva, LiveSoundtracks i Erika Lust firmen una proposta visual amb una selecció dels curts més eròtics i artístics d’Else Cinema, musicalitzats en directe per She’s on Tape (aka Mimik).

La jornada inaugural també comptarà amb diferents propostes artístiques -des de tallers musicals per a nens, fins a la construcció de sintetitzadors- que se celebraran entre les 12:00 hi les 21:30 h.

*Més informació sobre l’Opening Day, tallers i altres activitats a La Model aquí.

Tres nits d’after shows a la ciutat
Durant les nits que ocupi el festival, se celebraran diversos after shows a tres dels clubs més icònics de la ciutat, que han volgut unir-se a Ombra Festival per complementar la programació. La sala Moog acollirà dijous a la primera nit, just després d’acabar l’opening inaugural, amb L.F.T. i Rubén Seoane. Divendres a la nit se celebrarà a la sala Wolf amb REKA, la madrilenya establerta a Berlín que traurà tot el seu arsenal electro, EBM i berliner sound a ballar, juntament amb Fractions, Pablo Bozzi i una de les últimes incorporacions de luxe, com són Fran Lenaers i Rafa Pastor, responsables d´una de les mítiques sales de València de la Ruta Destroy, Spook Factory. La jornada nocturna de dissabte discorrerà a Razzmatazz, on Broken English Club i December estaran presentant els seus nous treballs en directe juntament amb Fase, Soj, Nöle, David Lost, i, des de Berlin ia manera de tribut, els fills bastards de DAF, 89st & Petra Flurr.

ENTRADES

Festival

Ombra Festival anuncia canvi d’ubicació, horaris i espectacle inaugural per a l’edició 2022

Published

on

By

Ombra Festival, l’esdeveniment dedicat a la part més fosca i intrínseca de la música electrònica, anuncia el canvi d’ubicació per a l’edició d’aquest 2022, que té lloc a partir d’aquest divendres 25 i fins diumenge 27 a diferents espais de la ciutat: la sala Paral·lel 62, Input i Upload al Poble Espanyol, Human i Lolita a Razzmatazz. A més, revela el seu programa de conferències, que tindran lloc el divendres 25 a la parròquia de Sant Pau del Camp i l’espectacle inaugural a càrrec de Metalhammer, una obra de teatre documental que es podrà veure el mateix dia a les 15.30h a Paral ·lel 62.

La proposta musical de l’Ombra Festival 2022 aporta un balanç entre figures llegendàries i assentades a la història de l’electrònica més combativa normalment fora de la carta dels festivals a l’ús, amb propostes noves i sorprenents que són difícils de veure en un escenari en els temps que corren. És per això que el lineup el componen artistes nacionals i internacionals, ja siguin veterans o altres de més emergents.

Ombra Festival donarà el tret de sortida el divendres 25 amb una sèrie de conferències que ocuparan el matí i que tractaran des del present i el futur del mercat de vinil (11:30h), passant pels festivals multidisciplinaris a càrrec de Gamma i Grauzone (13.15h) o la xerrada de Freqüències Ancestrals (14.45h). Tot i això, l’espectacle inaugural tindrà lloc al final de les mateixes, amb la proposta teatral de Metalhammer, dirigida per Xavier Quero, ens proposa un viatge a finals del segle XX a Berlín occidental, durant els últims dies abans de la caiguda del mur de Berlín. Tot i viure sota l’abric de la República Federal Alemanya a l’altra banda del mur, s’amaguen històries marginals de personatges que han estat exclosos de la societat. Una obra teatral que ens recorda la duresa de l’altra Alemanya i la vida de cinc joves rebels i solitaris davant la situació històrica del país.

El cartell d’aquesta edició amb Max Durant, Orphx, Twilight Ritual o Unit Moebus, noms que se sumen als ja confirmats Agent Side Grinder, Daniel Miller (DJ set), Days of Sorrow, Crash Course in Science, Curses, D’Ambassade, Robert Gorl (DAF), Sunroof i Xeno & Oaklander. Tots ells es donaran cita del 25 al 27 de novembre a les diferents localitzacions del festival, en una quarta edició que comptarà amb el showcase del llegendari segell MUTE, conegut per editar els treballs de llegendes com Depeche Mode o Fad Gadget.

Creador d’una fusió única de ritme i de soroll durant gairebé trenta anys, Orphx sempre ha sabut combinar la propulsió del techno amb les tècniques experimentals i els temes crítics de la música industrial. Un altre dels nous noms és l’aclamat duet belga Twilight Ritual, integrants també en paral·lel de les bandes Autumn i A Split Second; així com el mític grup Unit Moebius de Bunker Records, nascut als 90s a Holanda com l’única resposta veritable del ‘Underground Resistance’ a Europa; o el carismàtic Max Durante, precursor del dark techno als 90s i clau del desenvolupament de la cultura rave a Itàlia, i molt actiu a l’escena actual berlinesa.

El lineup destaca també per comptar amb altres noms ja confirmats tan excel·lents com el de Daniel Miller DJ, fundador del segell discogràfic protagonista d’aquesta edició, MUTE, conegut tant per la seva música com pel treball de producció d’una increïble varietat d’artistes. Aquest també és l’any d’artistes de la talla de l’Agent Side Grinder, la banda electrònica sueca amb un so, en aquesta nova etapa, més electrònic i ballable però mantenint intactes tots els elements pels quals són coneguts: ritmes metàl·lics, línies de baix infeccioses, melodies de sintetitzador i temes contundents ben acabats. Els acompanyaran la formació alemanya de post punk Days of Sorrow que des dels 80 estan més actuals que mai i que actuaran per primera vegada a Espanya; Crash Course in Science LIVE, la banda post-punk americana que va començar fent servir instruments de joguina i electrodomèstics de cuina per experimentar amb la música i així evitar els sons de la instrumentació convencional; i Curses, les produccions de les quals són una barreja entre el new wave, post-punk i psychedelic synth vibes que presentarà a Ombra amb el seu nou LP. També actuaran en aquesta quarta edició, la cold wave del duet minimalista d’electrònica Xeno & Oaklander (Liz Wendelbo i Sean McBride aka Martial Canterel), entre d’altres.

Després de tres edicions exitoses, el festival s’ha convertit en un referent de l’escena en el panorama nacional i internacional.

Ombra Festival 2022
Dates: 25, 26 i 27 de novembre
Localizació: Diferents loalitzacions
Webwww.ombrafestival.com
Entrades: disponibles a  Dice

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.